INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SEMIFINALE

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Am făcut calculele: care dintre cele 4 semifinaliste de la Euro s-a bucurat de cel mai ușor traseu până în finală

Două dintre semifinaliste, Franța și Olanda, s-au înfruntat în faza grupelor // foto: Guliver/gettyimages +44   FOTO
Două dintre semifinaliste, Franța și Olanda, s-au înfruntat în faza grupelor // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2024 11:10 / Actualizat duminica, 07 iulie 2024 13:05

Raportat la locurile ocupate de echipele naționale în clasamentul FIFA, concluzionăm că Olanda are cel mai ușor traseu către finala Euro 2024 dintre toate cele 4 semifinaliste.

Spania - Franța și Olanda - Anglia sunt cele două semifinale de la Euro 2024, prima urmând a avea loc pe 9 iulie, ora 22:00, la Munchen, a doua o zi mai târziu, la Dortmund.

Niciuna dintre cele 4 semifinaliste nu a avut o misiune facilă în faza sferturilor de finală. Spania a avut nevoie de prelungiri pentru a învinge Germania, Franța și Anglia au trecut de adversare la loviturile de departajare, în vreme ce Olanda a învins-o pe Turcia la limită, 2-1, cu mari emoții pe final.

Dar dacă punem și meciurile din optimi în ecuație și ne raportăm la locurile ocupate de fiecare reprezentativă în clasamentul mondial, în dreptul căreia dintre semifinaliste observăm cel mai facil traseu către finala de pe 14 iulie?

+39 FOTO

Olanda, cel mai facil traseu până în finala Euro 2024 dintre cele 4 semifinaliste

Ei bine, după ieșirea din grupe, Spania a înfruntat Georgia (locul 74 mondial) și Germania (#16). Urmează Franța, locul 2 mondial. Media aritmetică a pozițiilor celor 3 adversare este 30,6.

Franța a dat peste Belgia (#3) și Portugalia (#6) și va înfrunta Spania (#8) în penultimul act. Media este mult mai mică, de 5,6.

Anglia a înfruntat Slovacia (#45) și Elveția (#19), iar în semifinale o așteaptă Olanda (#7). Poziția medie în clasamentul mondial pentru aceste adversare este de 23,6.

În fine, Olanda a dat peste România (locul 47 mondial), Turcia (#42), și va înfrunta peste 3 zile Anglia, a cincea forță a lumii conform clasamentului FIFA. Aici, media este de 31,3.

Acest exercițiu, acceptând limitările lui, ne spune că Olanda are cel mai facil traseu până în finală, dar nu la mare distanță de Spania.

Cum ne „păcălește” traseul Spaniei

În cazul ibericilor, judecata este deformată de meciul din optimi cu Georgia, o echipă fără mari pretenții, situată jos în clasamentul mondial.

Ce a urmat, adică duelurile cu reprezentativa țării gazdă, Germania, și cu Franța, poate fi descris drept un traseu de foc, un test de maturitate și calitate pentru echipa lui De la Fuente.

Trebuie menționat că ierarhia FIFA a fost actualizată cel mai recent pe 20 iunie, la doar câteva zile după startul Euro 2024. Următoarea actualizare va avea loc pe 18 iulie. Argentina, campioana mondială din 2022, rămâne prima în clasament.

VIDEO. Suporterii olandezi au făcut spectacol în Berlin, înainte de sfertul cu Turcia

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Șumudică l-a prins „în flagrant” pe jucătorul lui, în hotel: „Bă, ce faci cu alea?!”
Superliga
Șumudică l-a prins „în flagrant” pe jucătorul lui, în hotel: „Bă, ce faci cu alea?!”
Florin Niță a salvat un adversar prăbușit pe gazon în Arabia Saudită » Nu a așteptat intervenția echipei medicale și a acordat primul ajutor
Stranieri
Florin Niță a salvat un adversar prăbușit pe gazon în Arabia Saudită » Nu a așteptat intervenția echipei medicale și a acordat primul ajutor

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează