Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GERMANIA

IN EXTENSO Germania are o dilemă nemaivăzută: Manuel Neuer sau Marc Andre ter Stegen? Ce scrie Der Spiegel

Manuel Neuer și Marc Andre ter Stegen Foto: Imago Images
Manuel Neuer și Marc Andre ter Stegen Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 11 iunie 2024 13:37 / Actualizat marti, 11 iunie 2024 13:37

Manuel Neuer sau Marc Andre ter Stegen? Aceasta este dilema presei germane, cu câteva zile înaintea loviturii de începere a Euro 2024. Primul meci al turneului va avea loc între țara-gazdă, Germania, și Scoția, vineri, pe Allianz Arena din Munchen.

Jucătorii germani se află cazați la adidas Homeground, în localitatea Herzogenaurach, locul obișnuit de cantonament al Mannschaftului, pregătindu-se pentru turneul final al Euro 2024.

Printre ei, și Manuel Neuer (38 de ani, Bayern Munchen), care trăiește cu sabia deasupra capului, după gafa comisă în meciul amical cu Grecia.

Nemții au câștigat, 2-1, dar elenii au fost cei care deschiseseră scorul, cu largul concurs al lui Neuer, care a scăpat mingea trimisă spre poartă de Christos Tzolis.

Cazare specială pentru jucătorii „naționalei” Germaniei

Jucătorii, care s-au strâns azi după o zi de vacanță în plus, sunt de obicei cazați în module de câte patru căsuțe din complex - fiecare cu camera lui.

Anul acesta, Asociația Germană de Fotbal (DFB) a ales o cazare care să includă spații comune. Iar jucătorii aflați pe același post vor împărți spațiul de locuit cât timp vor rezista la Euro 2024.

Selecționerul Julian Nagelsmann a stabilit acest lucru, bazându-se pe conversațiile comune pe care le poți porta cu cineva cu care împărtășești pasiunea. Așa că Neuer împarte spațiul cu ceilalți doi portari din lotul Germaniei, Oliver Baumann și Marc André ter Stegen.

Odinioară o legendă printre portari, Manuel Neuer a început să pălească. A fost de cinci ori cel mai bun portar al lumii între 2013 și 2020.

În 2014, contribuția sa la titlul mondial cucerit de Germania a fost incontestabilă. Acum, zece ani mai târziu, experții și publicul se întreabă dacă Neuer n-ar trebui să cedeze locul dintre buturile porții reprezentativei țării sale lui Marc Andre ter Stegen.

Opinia publică se îndoiește de Neuer

Într-un sondaj realizat de publicația „Kicker”, aproape 83% dintre cei aproximativ 100.000 de cititori chestionați au dat verdictul: după victoria cu 2-1 împotriva Greciei cred că Marc Andre ter Stegen (32 de ani, FC Barcelona) este mai în formă și ar merita să fie titularizat la Euro 2024.

Der Spiegel dă timpul înapoi cu câteva zile și vorbește și despre eroarea pe care Neuer a fost cât pe ce s-o comită și în amicalul cu Ucraina (0-0).

Întrebat dacă remarcă momentele din ce în ce mai frecvente de șovăială, Neuer a răspuns: „Pot să spun doar că sunt foarte mulțumit de revenirea mea”.

Nu mai jucase un meci internațional de 550 de zile, în urma unei fracturi de tibie. Ter Stegen i-a ținut locul cu brio, dar Nagelsmann îl preferă tot pe Manuel Neuer la Euro.

Germania are o dilemă nemaivăzută: Manuel Neuer sau Marc Andre ter Stegen? Ce scrie Der Spiegel
Manuel Neuer și-a uns mănușile cu cremă de mâini / Foto: Imago

„Întotdeauna am avut încredere în propriile-mi forțe”, spune Neuer.

Pe de altă parte, Marc Andre ter Stegen se declară dezamăgit de toată această situație. Respectă decizia lui Nagelsmann de a-l titulariza pe Neuer, dar nu i-o împărtășește.

Așa s-a întâmplat și în 2018, când Neuer a devenit apt pentru a intra în teren cu puțin înainte de World Cup. Iar acum, deși Neuer a lipsit mult timp, portarul Barcelonei tot nu e prima alegere.

„Nu e deloc ușor să fii pe locul doi”, spune Marc Andre ter Stegen, cel care, după părerea copleșitoare a specialiștilor și suporterilor ar trebui să fie, anul acesta, pe primul loc, cel de titular.

De cealaltă parte, Manuel Neuer, care, pe lângă clipele slabe din acest sezon, la Bayern, a avut și câteva momente extrem de inspirate, nu crede că criticile care sunt îndreptate spre el sunt justificate.

Julian Nagelsmann în preferă pe Neuer

Cu 119 meciuri în poarta reprezentativei Germaniei, Neuer pare, cel puțin în opinia selecționerului Nagelsmann, cel mai potrivit om pentru acest job.

În ultimul sezon din Bundesliga, Neuer a oprit șuturi trase de la 16 metri distanță, în medie pe meci. La Barcelona, media colegului și rivalului său, Marc Andre ter Stegen, nu depășește 15 metri.

„Acest lucru este valabil mai ales pentru echipe precum cea a Germaniei, care se aventurează în atac și al cărei contraatac nu strălucește.

Adversarele Germaniei din Grupa A a Campionatelor Europene sunt Scoția, Ungaria și Elveția - echipe cărora le convine contratacul”, notează Der Spiegel, susținând cauza lui Neuer.

Șansa lui Marc Andre ter Stegen?

Neuer a fost întrebat săptămâna trecută, într-o conferința de presă, dacă are de gând să-și încheie cariera la echipa națională după Euro 2024.

Neuer a replicat că se va gândi la asta de-abia după ce turneul se va termina. „Vreau să-mi dau seama dacă vor mai avea nevoie de mine”, a spus portarul lui Bayern Munchen.

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  11 Iunie 2024, 14:31

Neuer o sa fie numarul 1 la Germania cat o sa mai joace...este un portar legendar

Vezi toate comentariile (1)
Comentează