Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

CORESPONDENȚĂ DIN DORTMUND Problema naționalei Germaniei, azi, contra danezilor: golgeterul tot rezervă? Așa dă cel mai bun randament!

Dilema întregii Germanii: să înceapă Niclas Fullkrug titular?
Dilema întregii Germanii: să înceapă Niclas Fullkrug titular?

Articol de - Publicat sambata, 29 iunie 2024 10:22 / Actualizat sambata, 29 iunie 2024 10:22

Germania întâlnește azi Danemarca, în optimi, nordicii furând coroana supremă nemților în finala memorabilă din 1992. De văzut cum va începe Julian Nagelsmann în ofensivă: ori păstrează linia de atac din startul partidelor din grupă, ori îi dă o șansă golgeterului Fullkrug, care, culmea!, a dat randament mai bun venind din postura de rezervă

Germania are meci diseară contra Danemarcei la Dortmund în optimile Euro 2024. Cu întreaga țară alături, Die Mannschaft este sub presiune maximă de la ora 22:00. Mai ales după punctul smuls in extremis în ultimul meci din grupă, cu Elveția (1-1), reușita lui Niclas Fullkrug venind în minutul 90+2.

Dilema întregii Germanii: să înceapă Niclas Fullkrug titular?

A ieșit bine până la urmă, dar au apărut primele fisuri în optimismul nemților și în încrederea acordată lui Julian Nagelsmann și compania. Iar întrebarea care-i roade pe suporterii germani nu este cine va juca în locul suspendatului Jonathan Tah. Este clar că fundașul Borussiei Dortmund, Nico Schlotterbeck, este favorit să fie în primul 11.

Dilema este cu cine va începe Germania în ofensivă. Selecționerul a început cu același prim 11 în grupe, unul în care Niclas Fullkrug a venit din postura de rezervă. Și a marcat de două ori, având și alte faze în care a pus adversarul la respect. Iar acum încep meciurile decisive.

Stastica este de partea atacantului galben-negrilor din Dortmund. Masivul atacant este #1 în privința golurilor marcate în tricoul Die Mannschaft de la debutul în noiembrie 2022! Are 13 reușite în 19 selecții. Tare de tot pe cifre!

Cele mai multe goluri de la debutul lui Fullkrug la naționala Germaniei (în noiembrie 2022)

1. Niclas Fullkrug 13
2. Kai Haverts 7
3. Ilkay Gundogan 3
4. Jamal Musiala 3
5. Serge Gnabry 2
6. Florin Wirtz 2
7. Leroy Sane 2

Problema naționalei Germaniei, azi, contra danezilor: golgeterul tot rezervă? Așa dă cel mai bun randament!

Ceea ce are Fullkrug nu am văzut la Havertz. Kai a marcat cu Scoția (5-1), dar la meciul de deschidere al turneului final a fost boemie. Apoi, atacantul lui Arsenal a bătut pasul pe loc. Puterea și forța lui Fullkrug sunt dorite de fanii germani pe gazon, diseară! Mai ales contra unei apărări precum cea a danezilor, care au bifat remize cu Anglia, Slovenia și Serbia.

Fostul mare internațional german, Olaf Thon, a declarat pentru Reuters: „Mi-l pot imagina pe Havertz jucând pe o poziție mai jos (pe teren)... Ar fi bun ca fals nouă". Aceasta tocmai pentru a-i face loc în primul 11 lui Niclas Fullkrug.

14minute a jucat Fullkrug cu Elveția (1-1), 27 de minute cu Scoția (5-1). Mai are 32 de minute cu Ungaria (2-0)

Niclas Fullkrug dă randament mai bun atunci când vine de pe bancă

Totuși, și în privința vârfului de la BVB există o problemă. Oferă randament mai bun atunci când vine de pe bancă! Atacantul se simte bine în această postură. Intră și dă gol, așa își face el meseria.

În 19 selecții a fost doar de 4 ori titular la Die Mannschaft, doar o singură dată integralist. Are 13 goluri marcate în 750 de minute (medie, un gol la 57 minute!). Este ceva remarcabil!

Niclas a înscris al 4-lea său gol la un turneu final ca jucător venit de pe bancă. S-au calculat reușitele și de la Euro, și de la Mondial. Tocmai a devenit recordmenul nemților la acest capitol, ca autor de goluri venit de pe bancă.

Și cifrele sale remarcabile de la acest Euro spun că are două goluri în 76 de minute. Trei șuturi, două goluri!

11este locul ocupat de Fullkrug în clasamentul golgeterilor Bundesligii în ultimul sezon, cu 12 reușite în 31 de etape

16goluri în 46 de meciuri (dintre care în 42 a fost titular) a reușit Niclas pentru BVB în toate competițiile ultimului sezon

3goluri în 13 meciuri a reușit în Champions League, unde Borussia a ajuns până în finală

Citește și:

Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Euro 2024
Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează