Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GERMANIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Germania, provocare masivă de securitate la Euro 2024! Poliția federală a interzis concediile angajaților, ce se întâmplă cu naționala Ucrainei la turneul final

Articol de , - Publicat luni, 10 iunie 2024 17:47 / Actualizat luni, 10 iunie 2024 21:18

Peste patru zile debutează oficial Campionatul European din Germania, însă organizatorii se confruntă cu multiple amenințări ale securității la Euro 2024, acte de huliganism, suporteri recalcitranți, iar din acest motiv măsurile de securitate vor fi fără precedent.

Germania pare pregătită de startul Euro 2024, dar în culise problemele sunt mult mai mari decât par. Oficialii nemți se tem de cum vor gestiona problemele legate de securitate! Un adevărat punct de reper în organizarea Europeanului din acest an.

Toate INFORMAȚIILE de care ai nevoie dacă vii cu mașina în Germania, la Euro 2024 » Ghidul complet: reguli stricte, poliție peste tot și amenzi uriașe
SPECIAL GSP
Toate INFORMAȚIILE de care ai nevoie dacă vii cu mașina în Germania, la Euro 2024 » Ghidul complet: reguli stricte, poliție peste tot și amenzi uriașe

Menținerea în siguranță a fanilor, dar în principal a jucătorilor va fi o sarcină uriașă pentru Germania.

Și asta pentru că Euro 2024 se desfășoară într-un climat global tensionat, cu conflicte majore în Ucraina și Orientul Mijlociu. „Se tem de anumite lucruri și e normal să fie așa. Dar vor rezolva toate problemele”, spun oameni implicați activ în organizarea Euro 2024.

3 milioane de fani sunt așteptați în Germania

De la huliganii care ar putea ajunge pe cele zece stadioane la potențiale atacuri teroriste și chiar atacuri cibernetice, organizatorii Campionatului European vor căuta să prevină o serie de amenințări cu care nu s-au mai confruntat până în acest moment.

Forțele de securitate se așteaptă ca în Germania să ajungă 3 milioane de fani ai celor 24 de echipe care sunt răspândiți pe tot teritoriul țării. Împărțiți în zeci de orașe și mii de locuri.

300 de experți în securitate!

Din informațiile oferite de organizatorii Europeanului, cei care nu vor intra pe stadion, dar care vor ocupa locuri publice din oraș sau fan zone-uri se ridică la aproximativ 15 milioane de persoane, un număr colosal de ridicat pentru numărul forțelor de ordine din Germania, care au misiunea principală de gestionare la cel mai înalt grad posibil a tot ce înseamnă cele zece stadioane.

Aceleași persoane din interiorul UEFA, care colaborează în permanență cu autoritățile locale, au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că în Germania vor sosi în cel mai scurt timp 300 de experți în securitate care să gestioneze toate punctele fierbinți de pe agenda zilnică.

Evenimentele sportive majore sunt întotdeauna ținte potențiale pentru atacuri teroriste! Este mai ușor să se infiltreze. Situația de securitate este foarte tensionată

Johannes Saal, expert în securitate citat de presa din Germania

1.600 de suporteri sunt interziși la Euro

Politiștilor nemți din toate structurile le-a fost interzis la nivel ministerial să-și ia concediu în perioada Campionatului European.

În jurul stadioanelor vor fi dislocați între 800 și 1.300 de polițiști la fiecare meci, în funcție de echipele care joacă.

Mai mult, 1.600 de suporteri englezi și galezi au fost înregistrați în baza de date a poliției federale germane că nu vor avea acces pe teritoriul Germaniei pe întreaga durată a Campionatului European de fotbal

Măsuri de securitate speciale pentru Ucraina

Echipa națională de fotbal a României va juca meciul de debut la Euro 2024 cu Ucraina, pe 17 iunie, la München.

Dacă delegația „tricolorilor” va avea un echipaj special de protecție și pază pe drumul de la hotel spre stadion și invers, delegația Ucrainei va avea parte de filtre suplimentare.

Poliția va fi non-stop pe urmele vecinilor aflați în plin război cu Rusia, vor exista filtre suplimentare de acces în stabilimentul acestora, dar și la terenul de antrenament.

În plus, jucătorii, staff-ul și bagajele acestora vor trece printr-un proces special de verificare, cum alte echipe nu vor mai avea parte pe durata Euro 2024.

Echipa GSP.RO a intrat în vestiarul României de pe Allianz Arena! Insider în stadionul pe care naționala debutează la EURO 2024

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
username_2
username_2  •  10 Iunie 2024, 21:28

nemții ar trebui să solicite ajutor din Republica Militară România, avem puzderie de speciali cașchetari pensionați la 40 de anișori

Vezi toate comentariile (1)
Comentează