INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  TRANSFER

Alvaro Morata, căpitanul campioanei europene Spania, a bătut palma cu noua echipă » Schimbă campionatul

Alvaro Morata, cu cel mai important rofeu cucerit cu naționala Spaniei / Foto: Imago +8   FOTO
Alvaro Morata, cu cel mai important rofeu cucerit cu naționala Spaniei / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 15 iulie 2024 16:29 / Actualizat luni, 15 iulie 2024 20:06

Alvaro Morata (31 de ani), căpitanul Spaniei, și-a luat la revedere de la Atletico, la conferința de presă de după succesul (2-1) din finala Euro 2024 contra Angliei. Atacantul care a reușit un gol și un assist în 7 partide la turneul german s-a înțeles deja cu AC Milan, un acord până în 2028 și salariu de 5 milioane de euro net anual.

La doi ani după ce a plecat din Serie A pentru a reveni în Spania, căpitanul noii campioane continentale se pregătește de un transfer important. Alvaro Morata se va întoarce în Italia și, după binemeritata vacanță estivală, cel care a ridicat duminică seară trofeul suprem european pe „Olympiastadion” va semna cu AC Milan.

Fostul atacant al lui Juventus, timp de patru sezoane (2014-2016 și 2020-2022), a lăsat clar de înțeles că aventura la Atletico s-a terminat, deși angajamentul său cu clubul madrilen nu va expira decât pe 30 iunie 2026.

Morata pare să meargă la AC Milan. La Atletico rămân cei care vor să rămână! Cei care nu vor, să plece! Alvaro rămâne un fotbalist fantastic și o persoană magnifică" Enrique Cerezo, președintele lui Atletico

Morata: „La Euro 2024 a trebuit să pun hainele de zugrav"

Golgheterul Furiei Roja la Europene și Mondiale, cu 10 reușite în 21 de prezențe, a anunțat la conferința de presă de la Berlin că „vreau să le mulțumesc lui Miguel Angel Gil (n.r. - directorul executiv al lui Atletico), lui Cholo Simeone și lui Koke (n.r.- căpitanul echipei) pentru că au știu să mă înțeleagă în momentele dificile.

La acest Euro 2024, a trebuit să îmbrac hainele de zugrav, n-am marcat multe goluri, dar am muncit ca și cum aș fi fost un suporter. Este cea mai frumoasă zi din cariera mea".

Alvaro Morata, căpitanul campioanei europene Spania, a bătut palma cu noua echipă » Schimbă campionatul
Alvaro Morata, în semifinala cu Franța / Foto: Getty Images

Chestionat de reporterul RaiSport despre unde va evolua în sezonul următor, șeptarul iberic a răspuns evaziv: „Acum e momentul să savurăm această victorie și să merg în vacanță. Milan? Boh, vedem...".

21de goluri și 5 assisturi în 48 de meciuri jucate are Alvaro Morata în sezonul trecut. În total la cluburi, atacantul spaniol a reușit 216 goluri în 589 de meciuri, iar la națională, 36 de reușite în 80 de selecții

189 de milioane de euro a rulat Alvaro Morata în zece ani!

Acest „vedem" a fost tradus de presa italiană cu înțelegerea care ar fi fost deja stabilită între conducerea rossonerilor și Alvaro Morata. Detaliile: contract până pe 30 iunie 2028 și un salariu net stagional de cinci milioane de euro. Adică 20 de milioane pentru următorii patru ani.

„Diavolul" milanez îl va achiziționa de la Atletico pentru 13 milioane de euro, sumă puțin sub cota sa de piață pe Transfermarkt.com (16 milioane) care reprezintă clauza de reziliere cu formația lui Diego Simeone. Dar mai mare față de cele 20 de milioane pe care Juventus le-a achitat în 2020 pentru a-l împrumutat pe o perioadă de două sezoane de la Chelsea. Care, la rându-l ei, îl cumpărase cu 35 de milioane de la Real Madrid.

De altfel, Real Madrid, Juventus, Chelsea și Atletico și l-au tot pasat între ele în ultimul deceniu. Astfel că banii rulați în total la transferurile acestuia ajung la 189 de milioane de euro.

16trofee a câștigat Alvaro Morata în tricoul lui Real Madrid, Juventus, Atletico și Chelsea. Plus patru pentru naționalele Spaniei U19, U21 și cea de seniori

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  15 Iulie 2024, 18:39

Unul din comentatori zicea ca e insurat cu o italiana-cu care au 4 copii și ca Milan il așteapta!Se poate zice ca e... un vero italiano!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează