INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANTRENORI

Încă un selecționer de la Euro 2024 demisionează: „A fost o onoare și un privilegiu”

Kasper Hjulmand pleacă de pe banca Danemarcei FOTO: Gulliver/GettyImages
Kasper Hjulmand pleacă de pe banca Danemarcei FOTO: Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 19 iulie 2024 13:37 / Actualizat vineri, 19 iulie 2024 14:19

Kasper Hjulmand și-a anunțat vineri plecarea de pe banca naționalei Danemarcei, pe care a pregătit-o în ultimii patru ani.

Federația daneză și selecționerul Kasper Hjulmand au decis să pună punct unei colaborări care dura de 4 ani. „Divorțul” a fost oficializat pe site-ul forului de la Copenhaga, iar tehnicianul a publicat, la rându-i, un mesaj de rămas bun.

Kasper Hjulmand: „Simt că un nou selecționer e cel mai bun lucru pentru echipă”

„A fost o onoare și un privilegiu incredibil să pot pregăti echipa națională timp de patru ani. Am dat totul pentru a avea succes și pentru a-i face pe oameni să se ralieze în jurul echipei.

Să-mi reprezint țara este de departe cel mai grozav lucru pe care mi-l pot imagina și voi privi în urmă o perioadă fantastică cu un mare sprijin pentru visul nostru.

În așteptarea Cupei Mondiale de peste doi ani, simt că cel mai bun lucru pentru echipă este un nou selecționer și implementarea unor noi idei care pot scrie un nou capitol.

Nu-i vorba despre mine. Este vorba despre ceea ce este mai bine pentru echipă”, a scris selecționerul demisionar. Până la găsirea unui înlocuitor, de reprezentativa Danemarcei se va ocupa fostul internațional Morten Wieghorst (53 de ani).

Kasper Hjulmand a dus Danemarca în „optimi” și a făcut scandal după 0-2 cu Germania

Kasper Hjulmand a reușit să-i ducă pe wikingi până-n „optimile” Euro 2024, unde au fost eliminați de Germania (0-2). Danezii au avut atunci un gol anulat pe motiv de ofsaid la Andresen, unul milimetric, iar împotriva lor s-a dictat un penalty pentru un henț în careu al aceluiași Andersen.

Ambele decizii au fost contestate de Hjulmand, după fluierul final: „Meciul a fost decis de două decizii VAR. Am aici imaginile, a fost ofsaid de 1 centimetru! Dacă ne raportăm la statistici, la date, nu are sens! Nu așa trebuie să folosim VAR-ul, este vorba despre un centimetru! Iar după câteva minute au acordat penalty.

M-am săturat de regulile astea ridicole cu privire la henț. Nu le putem cere fundașilor să stea cu mâinile la spate. Nu este natural! Joachim alerga normal, a fost o situație normală de joc! A sărit și a fost lovit de la un metru. Se întâmplă rar să vorbesc despre aceste decizii, dar au contat decisiv!”.

Kasper Hjulmand, Gareth Southgate, Dejan Stojkovic. Urmează Edi Iordănescu?

Dintre antrenorii prezenți la Euro 2024, înaintea lui Hjulmand a demisionat Gareth Southgate, de la naționala Angliei. Fostul internațional a decis să lase locul altuia, deși a jucat finala cu Spania (1-2). El mai are în palmares o finală de Euro, cea din 2021, și o semifinală de CM, în Qatar 2022.

Eliminat în fața grupelor, Dejan Pixi Stojkovic n-a mai fost păstrat nici el pe banca reprezentativei Serbiei, iar Edi Iordănescu este și el pe punctul de a renunța la naționala României.

Deși a realizat performanța de a califica naționala în premieră în optimile unui Euro, iar FRF ar vrea ca el să continue, Iordănescu jr e mai degrabă tentat să renunțe și să preia, eventual, o echipă de club. Deocamdată n-a dat un răspuns.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
maistorkokir
maistorkokir  •  19 Iulie 2024, 16:34

Pai Dragan Stojkovic inca n-a fost dat afara, se pare ca Pixi ar vrea sa ramana, face cam tot posibilul sa justifice ca el e bun ca selectioner. Pe de alta parte federatia de la Belgrad e constienta ca Srbija 99% nu se va califica la mondialul american. Sunt doar 16 locuri pt Europa si in plus sunt interese politice ca sarbii sa ramana pe dinafara. P.S. E Dragan nu e Dejan.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează