INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA - FRANȚA 2-1

Fără precedent! Kylian Mbappe, distrus după ce Franța a părăsit EURO 2024: „Am fost un eșec total!”

Kylian Mbappe / Foto: Imago Images +23   FOTO
Kylian Mbappe / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2024 07:31 / Actualizat miercuri, 10 iulie 2024 09:05

Kylian Mbappe (25 de ani) a avut un discurs fără menajamente la adresa sa, după ce Franța a pierdut, scor 1-2, în fața Spaniei în semifinalele Campionatului European și, implicit, a fost eliminată de la turneul final din Germania.

Starul adus vara aceasta liber de contract de Real Madrid de la PSG a spus că prestația sa la EURO 2024 a fost un eșec total și a recunoscut superioritatea reprezentativei „Furia Roja”.

Kylian Mbappe, autocritic după Spania – Franța 2-1

„Nu știu dacă am ratat mult, dar am ratat suficient pentru a nu ajunge în finală. Spania a jucat mai bine decât noi, așa că a meritat să meargă în finală.

Spania - Franța // FOTO: Cristi Preda (GSP)
Spania - Franța // FOTO: Cristi Preda (GSP)
Spania - Franța // FOTO: Cristi Preda (GSP)
Spania - Franța // FOTO: Cristi Preda (GSP)
+19 FOTO

El (n.r.- selecționerul Didier Deschamps, după meci) a spus că nu trebuie să coborâm capul, că trebuie să continuăm, că fotbalul nu este un râu lung și liniștit, și că acestea sunt capriciile fotbalului: uneori câștigi, alteori pierzi.

Am avut ambiția să fiu campion european, am avut ambiția să fac un EURO bun, Europeanul meu a fost un eșec total. Este o dezamăgire, trebuie să plecăm în vacanță. O să mă odihnesc bine, cred că am nevoie să mă întorc proaspăt când o vom lua din nou de la capăt și să facem multă pregătire.

(n.r.- dacă au fost surprinși francezii la cele două goluri ale spaniolilor) Nu știu, deschidem scorul, ne spunem că facem cel mai greu lucru, dar poate inconștient facem pasul în spate.

Am fost mai moi și am primit două goluri în unul după celălalt. După aceea, am încercat să repornim aparatul, dar nu a fost suficient. Rezultatul este ceea ce este și asta înseamnă că nu am făcut suficient pentru a ajunge în finală.

Cred că trebuia să marchez (n.r.- la ocazia lui ratată dinspre finalul meciului), cel puțin să trag pe poartă. Mergem mai departe și aceasta este realitatea dură a fotbalului.  (n.r. – despre mască) M-am săturat, nu-mi vedeam bine colegii. Am vorbit cu medicul și mi-a spus să iau decizia ca un bărbat și nu regret”, a declarat Kylian Mbappe, potrivit L'Equipe.

Un gol și două pase de gol în 5 partide a reușit Kylian Mbappe pentru naționala Franței la Campionatul European.

VIDEO GSP.RO a fost la München la prima semifinală a Euro 2024: Spania - Franța

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
David Popovici, primele declarații după calificarea în finala de la 100 metri: „Cel mai important lucru pe care îl aveam de făcut a fost realizat” + Ce spune despre finală
Jocurile Olimpice
David Popovici, primele declarații după calificarea în finala de la 100 metri: „Cel mai important lucru pe care îl aveam de făcut a fost realizat” + Ce spune despre finală
David Popovici a terminat pe locul al doilea în semifinala sa de la 100 metri liber! E în finală cu al cincilea timp
Jocurile Olimpice
David Popovici a terminat pe locul al doilea în semifinala sa de la 100 metri liber! E în finală cu al cincilea timp
Presa din Ungaria jubilează după ce sportivul lor s-a calificat în fața lui David Popovici
Jocurile Olimpice
Presa din Ungaria jubilează după ce sportivul lor s-a calificat în fața lui David Popovici

Ce cadou primește David Popovici de la Ion Țiriac » Fiul miliardarului a făcut anunțul

Câți bani câștigă David Popovici după succesul istoric de la Jocurile Olimpice


Comentarii (21)
alessyo49
alessyo49  •  10 Iulie 2024, 17:17

Ciormalatu' a facut atata politica la acest Euro ca a uitat ca mai trebuie sa si joace fotbal! A fost de departe cea mai slaba "mare vedeta" de la acest Euro! Rusine ca s-a apucat sa faca politica! Rusine si celor de la Uefa ca nu l-au suspendat pentru asa ceva!

MaxiP
MaxiP  •  10 Iulie 2024, 16:15
Postat de bajescu pe 10 Iulie 2024, 10:13

Ar fi fost nedrept ca o echipa care nu a marcat niciun gol din actiune pana in semifinale sa ajunga in finala. Franta a avut un joc cenusiu. Pare o echipa solida, este greu de depasit, dar este departe de ceea ce arata in general. Chiar si la campionatul european anterior, cand au pierdut prematur cu Elvetia, au avut un alt gen de joc. Iar Mbappe a fost printre cei mai slabi jucatori. Nu stiu daca l-a afectat transferul la Real, dar a jucat foarte slab. Probabil ca daca nu avea numele pe care il are, antrenorul l-ar fi schimbat. Nu a avut acest curaj, ceea ce arata ca acest jucator este mult prea influent. Inca un lucru: atunci cand te ocupi de politica in loc sa te ocupi de ceea ce stii, lucrurile nu sunt in regula.

Am si eu o intrebare, de ce s-a inceput cu Dembele? Cine a crezut ca va duce vreun mare plus? Plus alte alegeri ciudate, chiar Tchouameni in locul lui Camavinga, fara Griezmann. Se tine prea mult cont de nume, pana nici Kante nu mi s-a parut deloc la nivelul de alta data, iar Barcola pentru ca nu e privit ca Mbappe sau chiar Dembele, a jucat foarte putin, desi da dovada de reale calitati. Spania e exact opusul Frantei, o echipa cu jucatori deloc spectaculos cotati, dar foarte-foarte buni. Acolo nu s-a tinut cont de nume, de "vedete", au aparut printre titulari jucatori la care nu te-ai fi asteptat niciodata, pur si simplu pe forma de moment. Cred ca au inceput si antrenorii sa catalogheze prea mult jucatorii dupa cotele Transfermarkt, ceea ce nu le face deloc bine.

brujo
brujo  •  10 Iulie 2024, 13:48

Pentru nea' Ursache. Pe saracul Kylian l-au distrus Le Pen, spaniolii, eliminarea. Va dati seama prin ce trece ?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează