INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANGLIA

Mesajul Regelui Charles după eșecul Angliei: „Nu am nicio îndoială”

Regele Charles III, mesaj după finala pierdută de Anglia +15   FOTO
Regele Charles III, mesaj după finala pierdută de Anglia

Articol de - Publicat luni, 15 iulie 2024 01:00 / Actualizat luni, 15 iulie 2024 01:26

Naționala lui Gareth Southgate, învinsă la Berlin (2-1) de Spania, a fost îmbărbătată de deținătorul tronului regal al Marii Britanii, ce le ceruse englezilor să decidă finala în 90 de minute. Lucru care s-a și întâmplat, dar în sens nefericit. „Traseul de la Euro 2024 face mândră o națiune ce va continua să țipe pentru Three Lions și nu am nicio îndoială că vor veni multe victorii”.

Jucătorii lui Gareth Southgate, în frunte cu căpitanul Harry Kane, înlocuit aseară după doar 60 de minute cu Ollie Watkins, erau distruși după ce reprezentativa Angliei a pierdut în a doua finală de Euro jucată în ultimii trei ani.

Primul pas: inventează un sport
Al doilea: fii praf la el
Jordan Pickford, către restul apărătorilor Angliei: „Bine, voi face eu însumi totul”
Apărarea Angliei în această seară:
Cele mai bune faze ale lui Harry Kane în finală
+11 FOTO

După eșecul la loviturile de departajare în fața Italiei din 2021 de pe Wembley, naționala Albionului s-a înclinat poate mai puțin dramatic contra Spaniei (1-2). Rezultat care i-a prăbușit la fluierul de final pe englezii ce au irosit în trei rânduri, în aceeași fază, egalarea și împingerea finalei pe Olympiastadion în prelungiri.

Prințul Williams i-a ținut locul Regelui Charles al III-lea

În vestiarul „albilor”, unde tristețea și dezamăgirea ratării primului titlu continental erau vecine cu plânsul și disperarea, a venit și o mângâiere chiar de la vârful Marii Britanii. Regele Charles al III-lea, care n-a putut să meargă în capitala Germaniei din cauza stării de sănătate, mandatându-l să asiste la meci pe Prințul William, le-a transmis un scurt mesaj de consolare și de felicitare pentru performanța realizată.

„Oricine joacă la nivel înalt știe senzația înfrângerii”

„Deși victoria v-a ocolit în cele din urmă în această seară, soția mea și cu mine ne alăturăm întregii familii regale pentru a vă îndemna pe dvs. și echipa de antrenori să vă păstrați capul sus. Oricine a fost implicat în activități sportive, la orice nivel, știe cât de lipsit de speranță și de trist este un astfel de rezultat și cum te poți simți atunci când trofeul este atât de aproape în fața Spaniei.

Dar vă rugăm să știți că realizarea dvs. în atingerea finalei Campionatului European rămâne o mare realizare în sine și, totodată, aduce cu ea mândria unei națiuni care va continua să strige pentru «Three Lions» astăzi. Nu am nicio îndoială și chiar cred în multele victorii care se vor afla în față", a spus Suveranul Regatului Unit.

Ce le-a cerut Charles jucătorilor înaintea finalei!

După ce Anglia a trecut în minutul 90 în semifinala cu Țările de Jos (2-1), regele UK le-a transmis „supușilor": „Eu și soția mea ne alăturăm întregii familii pentru a vă transmite cele mai calde felicitări după calificarea în finala Campionatului European și pentru a vă adresa cele mai bune urări pentru meciul de duminică.

Dar v-aș încuraja să vă asigurați victoria înainte de a fi nevoie de goluri-minune, de ultimă oră sau alte drame, cu lovituri de departajare. Sunt sigur că stresul asupra ritmului cardiac colectiv și a tensiunii arteriale a națiunii ar fi atenuat foarte mult!".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mitriță a semnat! Contract până în 2028
Superliga
Mitriță a semnat! Contract până în 2028
Gigi Becali se pregătește să rezolve marea problemă de la FCSB
Superliga
Gigi Becali se pregătește să rezolve marea problemă de la FCSB
Mihai Stoica, scos din sărite de 2 fotbaliști de la FCSB! Gestul surprins imediat după finalul meciului cu Poli Iași
Superliga
Mihai Stoica, scos din sărite de 2 fotbaliști de la FCSB! Gestul surprins imediat după finalul meciului cu Poli Iași

David Popovici, surprins pe străzile din Capitală la volanul mașinii primite de la Țiriac: „E bine, nu mă vait”

Ion Țiriac i-a premiat pe medaliații de la Jocurile Olimpice » 22 de autoturisme au fost înmânate sportivilor, multe VIP-uri au fost prezente


Comentarii (1)
stefanf78
stefanf78  •  15 Iulie 2024, 09:58

Să zică un mare “Mulțumesc” că au ajuns în finală, pe jumătatea opusă de tablou au fost minim 3 echipe care meritau finala mai mult decât Anglia… Au practicat un antifotbal foarte greu de privit.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează