Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  NAȚIONALA

Mircea Lucescu, anunț major în ziua meciului România - Olanda! Vrea să revină în fotbal: „Eu accept orice! Important este să antrenez pentru a fi numărul 1. Chiar și în Serie B, în C sau D!” + Premoniția făcută italienilor

Mircea Lucescu e optimist înaintea duelului cu Țările de Jos +33   FOTO
Mircea Lucescu e optimist înaintea duelului cu Țările de Jos

Articol de - Publicat marti, 02 iulie 2024 10:44 / Actualizat marti, 02 iulie 2024 11:15

Mircea Lucescu (79 de ani), fostul antrenor al lui Inter, Shakhtar și Dinamo Kiev avertizează, în interviul din Gazzetta dello Sport: „Suntem aici să câștigăm! România formează un grup mare, Drăgușin va ajunge departe. Man și Mihăilă, jucătorii cheie".

După ce ieri a apărut în Tuttosport un interviu amplu cu Mircea Lucescu, azi a venit rândul celor de la Gazzetta dello Sport să-i ceară o părere reputatului tehnician român.

+29 FOTO

Cu accent pe ceea ce se întâmplă la Euro 2024 și ce crede că va face naționala lui Edward Iordănescu în "optimea" de diseară, de la 19:00, cu Țările de Jos, și unde se va opri la acest turenu final din Germania.

„La fel de lucid ca și când îi cerea tricoul lui Pele!"

Cotidianul roz și-a început relatarea discuției telefonice astfel: „Mircea Lucescu este la fel de lucid ca atunci când, copil fiind, a jucat împotriva lui Pelé și i-a cerut tricoul. «Trofeul» a căpătat mai multă valoare decât un apartament în centrul orașului Milano.

Ieri, Lucescu se afla în drum spre Munchen, unde va vedea și va susține România, în cel mai important meci din ultimii ani.

► Care sunt șansele?

Eu zic 50-50. Românii formează un grup mare, se vede în felul în care joacă și în felul în care își tratează fanii. Au organizare și contraatacuri, nu joacă să se dea mari, ci să câștige.

► Oamenii cheie?

Îmi plac Man și Mihăilă, care au promovat cu Parma. În Italia, Serie A este turneul președinților, Serie B, al antrenorilor. Este adesea mai dificil decât în A.

► Dacă ar trebui să alegeți dintre jucători, care sunt pregătiți pentru o echipă mare?

Drăgușin este bun și crește cu fiecare meci, va fi un apărător mare.

► Hagi nu vă convinge, nu-i așa? Cu numele ăsta de familie...

Similar cu tatăl lui are... numele. Gheorghe lua echipa pe umerii lui, era mai puternic, mai agresiv. Șuta de la mijlocul terenului și făcea mereu pagube adversarului. Ianis e mai tehnic, dar comparația este dură.

► Câteva divagații... Ce s-a întâmplat cu Italia?

La nivel juvenil sunteți puternici, apoi tinereii nu mai joacă. Grupul nostru, pe de altă parte, a fost împreună de ani de zile și se vede.

► Și ca antrenor care a crescut atât de mulți tineri, cine vă place aici?

Arda și Kenan, cei doi turci. Apoi Pedri și Yamal, dar asta așa la prima vedere. Ar trebui să mă gândesc la asta.

► Cine va câștiga trofeul?

Anglia nu, se chinuiește prea mult. Rezervele vor fi importante, așa că văd Franța și Spania drept mari candidate. Totuși, eu cred că va fi o surpriză... Austria, Elveția, Turcia, nu știu".

► Nu veți fi dvs. surpriza și nu veți reveni pe bancă?

Am refuzat multe oferte, eu nu am nevoie de bani, dar sunt pregătit. Important este să antrenez pentru a fi numărul 1. Chiar și în Serie B, în C sau în D dacă mă cheamă.

Citește și:

Acuzații GRAVE: „Dinamo a «țepuit» statul român!” » Fostul patron nu-i iartă pe „câini”: „Am așteptat 11 ani” + „Ce club din lume a mai făcut asta?”
Superliga
Acuzații GRAVE: „Dinamo a «țepuit» statul român!” » Fostul patron nu-i iartă pe „câini”: „Am așteptat 11 ani” + „Ce club din lume a mai făcut asta?”
Mesajul celor de la UEFA, după ce fotbaliștii României au lăsat vestiarul din Munchen în condiții impecabile » Cum i-au numit pe „tricolori”
Nationala
Mesajul celor de la UEFA, după ce fotbaliștii României au lăsat vestiarul din Munchen în condiții impecabile » Cum i-au numit pe „tricolori”
Nicolae Stanciu, mesaj clar pentru Răzvan Burleanu după eliminarea de la Euro: „D-aia Federația are un președinte!”
Nationala
Nicolae Stanciu, mesaj clar pentru Răzvan Burleanu după eliminarea de la Euro: „D-aia Federația are un președinte!”

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (10)
mirker
mirker  •  02 Iulie 2024, 18:22

vrajeala ieftina pentru amatori! te-au chemat aia de la Rapid, te-au implorat aia de la dinamo...te cautau turcii si matale ...matale ai spus nu! lasa vrajeala asta pentru stranepoti! ca noi nu te mai credem!

666piturca
666piturca  •  02 Iulie 2024, 16:39

Băi, dacă tot antrenezi gratis, hai la Dinamo. Pentru că, așa cum zici, bani ai cu nemiluita. ia-l și pe nenea Țiriac cu tine, să fie el contabil.

demolarii
demolarii  •  02 Iulie 2024, 16:10

In Romania varsta legala de pensionare e 65 de ani pentru barbati. In Franta este contestata varsta de 64 de ani pentru ambele sexe, introdusa anul trecut. M Lucescu are 78 de ani. Si nu depinde ca si 98% din romani de sistemul de pensi de stat inaugurat de comunisti. De ce nu s-a renuntat la el? Asta o stiu presedintii democratici Johanis, Basescu, Constantinescu si Iliescu. E un simbol comunist mai ceva ca si secera si ciocanul sau Steaua in 5 colturi a Armatei Rosii. Lucescu senior, pentru ca spre deosebire de fam. Iordanescu, Fam. Lucescu are mai multi ani de activitate in alte tari, decat in tara. Vorba proverbului : nimeni nu e profet in tara lui. Dar de ce ar mai antrena? L-am vazut pe R Beligan in ultimii lui ani de viata. Era la 40% din actorul sclipitor care fusese. Stia si el asta. Se emotiona cand era aplaudat stiind ca e un omagiu adus lui. Ce nu stia era ca acel 40% era de primii 3 ca evolutie atunci. Doar ca el avea ca si reper visul sau. Cum e sa ai CVul lui M Lucescu , sa creezi 4 echipe in Romania: Corvinul anilor 80 , Dinamo 88-91, Nationala Romaniei 82-90, Rapid 1998-2005, si sa le vezi prabusite ....Corvinu, Nationala, imediat dupa 90, Dinamo dupa 92, iar Rapid dupa 2005. Ce incredere sa mai ai in astfel de oameni? Dar un proiect in Serie C sau D , clar italiana, dar poate fi si engleza , germana , poate franceza , belgiana sau olandeza, tari cu o forma de respect pentru reguli diferit de a romanilor, poate fi atractiv......

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close