Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  MUNCHEN

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA „Ieri” Cruyff și Beckenbauer, astăzi AC/DC » Până la Euro, legendarul Stadion Olimpic din Munchen trăiește rock 'n' roll. „Dumbledore” le-a urat noroc ”tricolorilor”

Articol de , , - Publicat duminica, 09 iunie 2024 13:19 / Actualizat duminica, 09 iunie 2024 17:20

Cu câteva zile înainte de startul Euro 2024, Munchen, orașul care va găzdui meciul de deschidere, dar și România - Ucraina pe 17 iunie, abundă în evenimente ♦ În weekendul 8-9 iunie sunt zilele orașului, capitala Bavariei sărbătorindu-și a 866-a aniversare ♦ Legendarul Olympiastadion, situat în inima Parcului Olimpic, va fi casa a doua concerte ale trupei rock australiene AC/DC, pe 9, respectiv 12 iunie.

Munchen cântă, dansează și ascultă rock la volum maxim! Vă prezentam într-un articol precedent modul cum vibrează capitala Bavariei în aceste zile, în weekendul ce sărbătorește a 866-a aniversare a orașului. Muzică, dans, printre picături de ploaie, iar astăzi este ziua hard 'n' heavy întrucât legendarii AC/DC au un show sold out.

„Oltenia” din Munchen » „În urmă cu 10-15 ani, totul era mai bine în Germania! Acum, viața e la fel ca în România”
SPECIAL EURO
„Oltenia” din Munchen » „În urmă cu 10-15 ani, totul era mai bine în Germania! Acum, viața e la fel ca în România”

Stadion multifuncțional: sport, fotbal, concerte epice

Istoria Stadionului Olimpic din Munchen este copleșitoare. Deschisă în 1972, spectaculoasa arenă a găzduit de-a lungul celor 5 decenii de viață competiții sportive de anvergură, cum ar fi Jocurile Olimpice de vară din 1972, Campionatele Europene de Atletism din 2002 și 2022, ultimul act al Cupei Mondiale din 1974, care i-a pus față în față pe Cruyff și Beckenbauer, dar și finalele Cupei Campionilor Europeni / Ligii Campionilor în 1979, 1993 și 1997.

În paralel, a servit drept scenă pentru unii dintre cei mai mari artiști ai lumii, de la Rolling Stones la Michael Jackson și Prince.

sursă foto: Guliver/gettyimages
+13 FOTO

Astăzi, arena cu o capacitate totală de 69.000 de locuri nu mai este vârful de lance al capitalei Bavariei în materie de fotbal, acest statut fiind preluat de Allianz Arena, casa celor de la Bayern. În timp ce Allianz se pregătește să găzduiască 6 meciuri de la Campionatul European de fotbal, inclusiv meciul de deschidere, Germania - Scoția pe 14 iunie, Stadionul Olimpic are în program două veritabile concerte rock.

Concert memorabil AC/DC, sold out, dar bișnițarii sunt prezenți la datorie

Pe 9 iunie, astăzi de la ora 19:30, un ceas mai târziu la București, cu ocazia zilelor Munchenului, apoi pe 12 iunie, legendara trupă australiană AC/DC va concerta pe scena amplasată pe Stadionul Olimpic. Ambele reprezentații sunt sold-out, tichetele furnizate pe sursele oficiale fiind epuizate de mult.

Complexul în care regăsim Stadionul Olimpic găzduiește și Fan Zone-ul Euro 2024, unde se robotește pentru a fi gata totul, la linie, în următoarele zile. De fapt, este o distanță de câteva zeci de metri.

Azi, în dimineața zilei primului dintre cele două concerte, în Parcul Olimpic și în jurul stadionului domnește agitația. Fanii trupei rock și-au făcut apariția în perimetrul stadionului încă de la primele ore, purtând tricouri personalizate, afișând țanțoș numele trupei, cel mai adesea scris pe piept.

+13 FOTO

Până la urmă, să fi prins bilet la unul dintre cele două concerte nu este puțin lucru. Cererea a fost mare, iar prețurile nu au reprezentat o problemă pentru cei interesați.

16:00este ora locală la care se deschid porțile stadionului pentru show, dar primele sute de fani au împânzit Olympiapark încă de dimineață

Tichetele au fost listate cu prețuri cuprinse între 124 și 183 de euro, categoria inferioară asigurând accesul pe locuri cu vederea spre scenă parțial obstrucționată.

Cei care n-au apucat să cumpere un bilet sunt întâmpiați rapid de „binevoitori”. Bișnițarii stau cu antenele întinse și în momentul în care te aud că vorbești despre prețuri sau concert, intervin prompt, chiar în limba română: „Am bilete pentru miercuri, doriți?”.

+13 FOTO

„Dumbledore” le-a urat succes „tricolorilor” la Euro

Exceptându-i pe cei îmbrăcați tematic pentru concert, întâlnim la tot pasul fani Harry Potter, legendara serie fantasy ecranizată în 8 pelicule, pe baza celor 8 cărți scrise de autoarea britanică J.K. Rowling.

Copiii poartă pelerine specifice școlii de magie sau mânuiesc baghete parcă trase la indigo cu cele din film, însă cea mai spectaculoasă apariție îi revine unui bărbat trecut de 50 de ani, un neamț a cărui pasiune pentru povestea Harry Potter străpunge orice bariere.

+13 FOTO

Îmbrăcat precum puternicul vrăjitor Dumbledore - până și barba era identică! -, bărbatul ne-a mărturisit că urmărește fotbalul și că le va ține pumnii conaționalilor lui la Euro.

Totuși, a avut bunăvoința de a ne spune, scurt, „Cheers, Romania!”, o urare de noroc pentru elevii lui Edi Iordănescu la Campionatul European.

25de mii de oameni sunt așteptați în Olympiapark luni, 17 iunie, pentru a urmări meciul România - Ucraina din Fan Zone

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (3)
imgb
imgb  •  10 Iunie 2024, 00:37

De ce oare la astia pare totul asa curat si ordonat ?...

Husar.Vasile.Alexandru
Husar.Vasile.Alexandru  •  09 Iunie 2024, 19:07

Munchen

paiazze
paiazze  •  09 Iunie 2024, 16:46

"...purtând tricouri personalizate, afișând țanțoș numele trupei, cel mai adesea scris pe piept." :))) Un copil de clasa a treia scria ceva mai putin penibil.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează