INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA

SPECIAL Nico Williams, marcator în finala Euro 2024, are o poveste de viață impresionantă: „Tata curăța mesele la un centru comercial pentru ca noi să ajungem fotbaliști”

Nico Williams (22 de ani) a fost omul care a deschis balul în finala Euro 2024 +14   FOTO
Nico Williams (22 de ani) a fost omul care a deschis balul în finala Euro 2024

Articol de - Publicat duminica, 14 iulie 2024 23:37 / Actualizat duminica, 14 iulie 2024 23:50

Nico Williams (22 de ani) a fost omul care a deschis balul în finala Euro 2024. A marcat golul de 1-0 în Spania - Anglia. Jucătorul de origine ghaneză este susținut pe Olympiastadion de fratele Inaki, care și-a întrerupt luna de miere pentru „a-i fi alături în cel mai important moment al vieții”, și de părinții ce au trecut deșertul pentru a le oferi un viitor mai bun.

Extrema stângă a lui Athletic Bilbao, care și-a sărbătorit vineri în cantonament a 22-a aniversare, dezvăluie că-și datorează succesul părinților, Felix și Maria, veniți în Spania ca refugiați în 1994.

Dar mai ales tatălui, ce s-a sacrificat enorm pentru viitorul său. Celui care a acceptat să lucreze la turnicheți pe Stamford Bridge, internaționalul cu 19 selecții și 3 goluri vrea să-i dedice trofeul!

Nico Williams, în mijlocul familiei sale / Foto: Instagram
Poză din arhiva familiei: bebelușul Nico e ținut în brațe de Inaki / Foto: Instagram
Nico Williams, împreună cu mama Maria și cu fratele mai mare, Inaki / Foto: Imago
Tatăl Felix lucra la turniceheți pe Stamford Bridge pentru a-și întreține familia / Foto: Instragram
Nico Williams, alături de fratele său Inaki, cu medalia de câștigător al Cupei Regelui Spaniei / Foto: Instagram
+9 FOTO

Cel mai bun pasator decisiv din ediția trecută în LaLiga (14) - la egalitate cu Alex Baena (Villarreal) - a visat să devină campion al continentului, cu „Furia Roja”. Are doar 22 de ani și două zile. Ar fi al doilea său trofeu din carieră, venit la numai trei luni distanță de la Cupa Regelui, câștigată în finala cu Mallorca, 1-1 și 4-2 la loviturile de departajare.

Felix Williams a fost și cioban înaintea plecării la Londra

Mare parte din copilărie, Nico și-a petrecut-o cu tatăl său, ce făcea mari eforturi ca să câștige bani pentru familie.

După ce a fost muncitor necalificat, a lucrat ca om de serviciu și chiar ca și cioban, Felix a plecat la Londra pentru a-și căuta o slujbă mai bună, lăsându-l acasă pe Nico, în vârstă de trei ani, cu mama și fratele său.

Tatăl nostru a lucrat într-un centru comercial lângă arena lui Chelsea, curățând mesele ca debarasor. Apoi a fost agent de pază și, în fine, a primit slujba de controlor la casele de bilete pe Stamford Bridge
Inaki Williams, internațional ghanez

Nico: „Fac multe greșeli, dar Inaki mă ajută mult"

Felix a fost plecat timp de un deceniu, așa că Nico a crescut cu fratele mai mare și acesta a fost ca un al doilea tată pentru el.

Nico Williams, marcator în finala Euro 2024, are o poveste de viață impresionantă: „Tata curăța mesele la un centru comercial pentru ca noi să ajungem fotbaliști”
Nico Williams (dreapta) nu iese niciodată din cuvântul fratelui mai mare și colegului de la Bilbao, Inaki / Foto: Imago

Extrema stângă iberică a declarat la postul de radio Cadena Cope în această săptămână că „sunt tânăr și fac multe greșeli, iar Inaki este mereu alături de mine, așa cum a stat de când am venit pe lume, cu o vorbă bună sau cu un sfat despre fotbal și viață".

Povestea familiei s-a mai spus, dar merită reamintită acum, la finala Euro 2024. Părinții fraților Williams au plecat într-o aventură dramatică, fugind de război și de sărăcie din Accra, capitala Ghanei, pentru a ajunge în Țara Bascilor.

Maria era însărcinată cu Inaki și a riscat să-l piardă în deșert, când sufereau groaznic de foame și sete. Dar au supraviețuit și s-au stabilit în Pamplona, capitala Navarrei cu 210.000 de locuitori, unde Nico s-a născut pe 12 iulie 2002.

Inaki: „Era atât de bun și a trebuit să-l deconectez!"

Nico a prins drag de fotbal inspirat de performanța Furiei Roja din Africa de Sud, câștigarea Cupei Mondiale de către Spania în 2010, pe când el avea doar 8 ani. „Mezinul famiiei Williams încerca să-și imite idolii lovind mingea de un zid din cartierul Rochapea.

Nico Williams, marcator în finala Euro 2024, are o poveste de viață impresionantă: „Tata curăța mesele la un centru comercial pentru ca noi să ajungem fotbaliști”
Inaki Williams în acțiune la Athletic Bilbao, într-un meci cu Getafe / Foto: Imago

Jucând pe stradă, Nico a dat semne clare că e mai talentat decât Inaki. Deși acesta, ce reprezintă Ghana, a dezvăluit recent că, în zilele ploioase petrecute în casă, pe PlayStation, nu exista decât un singur câștigător", scrie The Sun. Inaki a declarat pentru agenția Relevo din Madrid: „A trebuit să-l deconectez, era atât de bun! Abia putea să țină comenzile cum trebuie, dar mă bătea".

Nico a avut norocul de a fi transferat de Bilbao lângă Inaki

Nico s-a schimbat însă enorm față de vremurile când a admis că pierdea 6 ore zilnic la consolă jucând EA Sports FC 24, chiar în timpul sezonului.

Osasuna a vrut să-l angajeze pe tânărul Nico, dar în 2012, Bilbao l-a transferat pe Inaki și, un an mai târziu, l-a luat și pe el. „A însemnat mult să fie la același club cu Inaki, care l-a îndrumat de la tineret până la prima echipă", susține Marca.

Williams cel mic a debutat cu Marcelino la Bilbao în 2021. „Inaki e ca un tată pentru Nico fiindcă a trebuit să treacă prin aceleași lucruri înaintea fratelui său. Nico nu putea avea un model mai bun!", mărturisește actualul antrenor al lui Villarreal.

Tot Inaki l-a ajutat să facă față flagelului rasist cu care se confruntă Spania. Și el a fost victima abuzului la un joc cu Atletico, de pe „Metropolitano" din Madrid. Și el a pățit-o la fel ca brazilianul Vinicius Jr. pe stadioanele din Spania, atunci când merge în deplasări cu Real Madrid.

406minute a adunat la Euro 2024 Nico Williams din cele cinci partide în care a fost titular pentru Spania. În sezonul trecut, la Athletic Bilbao, a reușit 8 goluri și 19 assisturi în 37 de partide din toate competițiile

Nico Williams: „Trebuie să-i înveți pe oameni cultura africană"

„Când cineva te insultă și este apoi pedepsit de lege, se dă exemplu pentru alții care vor să facă la fel. Dacă oamenii nu simt că statul ia în serios fenomenul, tu trebuie să te înțelegi cu ei și să-i faci să te cunoască.

Poate că ei nu cunosc cultura africană. Cred că trebuie să îi înveți, să îi lași să descopere lumea noastră și sunt convins că asta va schimba în curând multe mentalități", a declarat autorul unui gol și al unui assist în jocul cu Georgia (4-1) din „optimile" Euro 2024.

Barcelona îl curtează, clauza e 58 de milioane de euro!

Nu avea cum să nu ajungă pe radarul marilor cluburi din Europa Nico Willams, iar Barcelona pare cea mai interesată să-i ia de la Athletic. Clubul basc i-a fixat în contractul scadent pe 30 iunie 2027 o sumă de reziliere de 58 de milioane de euro.

Numai că extrema stângă i-a spus răspicat agentului său că nu vrea să audă nimic despre viitorul său până când turneul nu se va încheia.

E de așteptat ca Nico Williams să mai rămână un sezon, astfel încât să-și poată îndeplini visul de a o reprezenta pe Athletic în sezonul viitor din Europa League. Va fi tare greu de extras din Țara Bascilor, unde părinții săi s-au stabilit în urmă cu 22 de ani
AS, cotidian spaniol

Toată familia a venit la finală

Nico, menajat de Luis de la Fuente doar cu Albania, în ultimul meci al grupei, a fost titular în finala cu Anglia.

Familia Williams a fost invitată să-i facă galerie contra Angliei pe Olympiastadion, alături de măcar 15.000 de fani iberici.

Fratele Inaki (30 de ani) a fost prezent. El s-a însurat la începutul lunii iunie, iar Nico a primit permisiunea selecționerului de a lipsi de la pregătirile naționalei pentru Euro 2024 pentru a lua parte la ceremonia de căsătorie.

Acum însă, Inaki e cel care a trebuit să se „învoiască” și să își roage proaspăta soție, Patricia, să scurteze luna de miere, pentru a-și vedea fratele jucând în cel mai important meci din cariera și din viața sa!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
Stranieri
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Special
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (12)
Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  15 Iulie 2024, 16:48
Postat de Barna pe 15 Iulie 2024, 16:12

Noua politică absurdă europeană este de a aduna toți paraziții lumii a treia și de a înlocui încet încet pe continent culoarea, religia, orientarea! Turcia, Israel, Kazahstan,etc, ce caută în Europa???

Politica europeana e dictata de... perciuni, if you know what I mran.

Barna
Barna  •  15 Iulie 2024, 16:12
Postat de Ubi_Mortus pe 15 Iulie 2024, 15:34

De ce crezi ca sunt atatea milioane de africani in tarile din vest? Decat sa stea la ei acasa si sa nu faca nimic si sa moara de foame, vin in europa si nu fac nimic dar o duc binisor ca "refugiati", "imigranti" si alte asemenea specimene. Totul pe banii europeanului de rand, care munceste pentru a tine in spinare paraziti.

Noua politică absurdă europeană este de a aduna toți paraziții lumii a treia și de a înlocui încet încet pe continent culoarea, religia, orientarea! Turcia, Israel, Kazahstan,etc, ce caută în Europa???

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  15 Iulie 2024, 15:34
Postat de rocky3 pe 15 Iulie 2024, 13:44

Concluzia declarației micii "vedete" este că pentru africani munca cinstită e rușinoasă! Umilitoare și înjositoare! Și de ce ar munci in loc să stea atâtea ore pe PlayStation? Ca doar n-or fi proști să facă precum părintii!

De ce crezi ca sunt atatea milioane de africani in tarile din vest? Decat sa stea la ei acasa si sa nu faca nimic si sa moara de foame, vin in europa si nu fac nimic dar o duc binisor ca "refugiati", "imigranti" si alte asemenea specimene. Totul pe banii europeanului de rand, care munceste pentru a tine in spinare paraziti.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează