INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  OLANDA - ANGLIA

O legendă critică UEFA pentru delegarea lui Felix Zwayer: „Mă sperie!”

Stuart Pearce / Foto: Imago
Stuart Pearce / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2024 13:10 / Actualizat miercuri, 10 iulie 2024 13:10

Fostul internațional englez Stuart Pearce nu vede cu ochi buni revederea dintre Felix Zwayer și Jude Bellingham.

UEFA i-a încredințat semifinala Olanda - Anglia arbitrului german Felix Zwayer. Fără să țină cont de trecutul acestuia și de conflictul pe care l-a avut după un Dortmund - Bayern (2-3), disputat în decembrie 2021, cu internaționalul englez Jude Bellingham.

+39 FOTO

Stuart Pearce: „Sunt destul de surprins că UEFA a luat o asemenea decizie”

Cei doi se vor afla din nou față în față, miercuri seară, iar Stuart Pearce, o legendă a fotbalului britanic crede că forul continental l-a expus inutil pe Zwayer și l-a pus sub o presiune imensă.

„Mă sperie să aud că Zwayer a fost implicat în manipularea unor meciuri la începutul anilor 2000. Totuși, dacă a fost un arbitru curat și onest în următorii 20 de ani, atunci e bine. Cei din jurul meu care l-au văzut în ultimii ani spun că este un arbitru excelent – ​​ceea ce este un plus”, a comentat Pearce la postul de radio Talksport.

Fostul internațional englez nu înțelege de ce l-a delegat UEFA la un asemenea meci, „având în vedere situația cu Jude Bellingham. Sunt destul de surprins că au luat o asemenea decizie, pentru că au devenit vulnerabili la critici. Nu există niciun dubiu”.

Stuart Pearce se întreabă „ce reacție vor avea oamenii dacă Zwayer va luat o decizie controversată împotriva Angliei?”

Din punctul său de vedere, Pearce crede că Zwayer va conduce bine partida. Dar pune următoarea întrebare: „Ce reacție vor avea oamenii dacă va lua o decizie împotriva Angliei pe care ei o vor considera controversată?”.

Miercuri seară, arbitrul german îl va reîntâni pe Jude Bellingham la doi ani și jumătate după ce internaționalul englez, pe atunci la Borussia Dortmund, i-a creat mari neplăceri.

Jude Bellingham, în 2021, despre Felix Zwayer: „La ce să te aștepți?!”

Pe 4 decembrie 2021, într-un Dortmund - Bayern (2-3), „centralul” berlinez le-a refuzat amfitrionilor un penalty, dar apoi le-a acordat unul bavarezilor. Ambele decizii au fost contestate vehement de galben-negri.

După fluierul final, Zwayer a fost atacat dur de Bellingham, într-un interviu acordat unui post de televiziune scandinav, Viaplay. „Cel mai mare joc al Germaniei îl dai unui arbitru care a aranjat meciuri. La ce să te aștepți?", a comentat internaționalul englez.

Felix Zwayer și implicarea sa în scandalul pariurilor

Felix Zwayer fusese implicat într-un scandal al pariurilor din fotbal. În aprilie 2004, el acceptase 300 de euro din partea unui alt arbitru, Robert Hoyzer, pentru a influența meciul Wuppertaler SV - Werder Bremen.

Dar în timpul partidei n-a luat nicio decizie ciudată, dimpotrivă, iar ulterior l-a raportat pe Hoyzer, implicat într-o adevărată rețea de manipulare a meciurilor din 2. Bundesliga, liga a 3-a și Cupa Germaniei.

Federația l-a suspendat atunci pe Zwayer, vreme de 6 luni, și a rămas astfel cu o pată pe carieră, de care Bellingham a profitat pentru a-și manifesta frustrarea. Urmare a acelui episod, „centralul” berlinez a primit amenințări cu moartea și chiar s-a retras din arbitraj câteva luni, până ce spiritele s-au calmat.

VIDEO. Match Preview. Olanda - Anglia » Semifinală - II - EURO 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează