Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Oleksandr Zinchenko pentru GSP.ro: „Vom pune și mai mult suflet cu România!”

Unul dintre liderii Ucrainei, Oleksandr Zinchenko, 27 de ani, a avut o intervenție pentru Gazeta Sporturilor în drum spre autocar, la finalul primului antrenament din Germania. +49   FOTO
Unul dintre liderii Ucrainei, Oleksandr Zinchenko, 27 de ani, a avut o intervenție pentru Gazeta Sporturilor în drum spre autocar, la finalul primului antrenament din Germania.

Articol de - Publicat joi, 13 iunie 2024 17:47 / Actualizat joi, 13 iunie 2024 18:23

Unul dintre liderii Ucrainei, Oleksandr Zinchenko, 27 de ani, a avut o intervenție pentru Gazeta Sporturilor în drum spre autocar, la finalul primului antrenament din Germania. Starul din Premier League, de la Arsenal, a explicat cum va aborda el meciul de luni cu „tricolorii”.

Unul dintre oamenii de care trebuie să ne păzim luni dacă vrem să păstrăm șanse pentru a trece de faza grupelor la Euro. Oleksandr Zinchenko este fotbalistul care aleargă și în pauză, unul dintre liderii de forță ai adversarilor, un om și un sportiv de mare calitate. Și ne-a mai dat gol, știe cum să ne provoace fiori reci.

Timișoreanul care repară oameni! » L-am găsit în Nurnberg pe doctorul fugit din România care l-a vindecat și pe starul lui Arsenal: „Nu sunt Harap-Alb, dar pot să ajut”
POVESTE
Timișoreanul care repară oameni! » L-am găsit în Nurnberg pe doctorul fugit din România care l-a vindecat și pe starul lui Arsenal: „Nu sunt Harap-Alb, dar pot să ajut”

Oleks Zinchenko este omul care nu renunță niciodată: cu cât e mai greu, cu atât e mai motivat

Oleks Zinchenko are câteva premiere impresionante. Cel mai tânăr marcator al Ucrainei. Cel mai tânăr căpitan al naționalei. Fotbalistul de bandă stânga a marcat primul său gol pentru Ucraina într-o victorie împotriva României, în mai 2016, înainte de Euro, când vecinii noștri au învins cu 4-3. Juca în zona mediană pe atunci.

Zinchenko avea să ajungă sub comanda lui Pep Guardiola la Manchester City. Cumpărat de englezi, trimis apoi la munca de jos la PSV Eindhoven, revenit la City. Ucraineanul a fost tenace, a muncit și mai mult, l-a impresionat pe Pep.

Nu i-a venit totul de-a gata, a trecut prin momente dificile, ba juca, ba nu juca, dar a știut să se lupte pentru locul său. De fiecare dată când a vorbit despre Oleks, Guardiola l-a lăudat.

Și-a trecut în palmares patru titluri în Premier League, plus alte cinci trofee interne. După care și-a atins visul copilăriei, transferul la Arsenal Londra. "Tunarii" au plătit 35 de milioane de euro pentru a-l aduce în vara lui 2022, City cumpărându-l din Rusia, de la Ufa, pentru doar 2,25 milioane de euro.

35de meciuri, un gol și 2 assist-uri a strâns Zinchenko pentru Arsenal în ultima ediție

128de meciuri, 2 goluri și 12 assist-uri a adunat Oleks pentru Manchester City

Oleks Zinchenko, mesaj ferm înainte de România - Ucraina: „Avem o echipă minunată, nu văd de ce nu ne-am îndeplini obiectivul propus”

Un fotbalist de Premier League, un sportiv premium care îi înțelege și pe ceilalți. Pe fani, pe jurnaliști, știind cât de mult contează interacțiunea cu ei. În drum spre autocar, chiar aproape de a păși pe ușa ce ducea spre autovehiculul ucrainenilor, starul lui Arsenal s-a oprit atunci când a fost chestionat de reporterul Gazetei Sporturilor.

Deja trecuse prin niște "filtre", ziariștii ucraineni, respectiv germani, plus o discuție de suflet cu un freelancer care i-a transmis că-l apreciază foarte mult și-i dorește un Euro de succes.

Spre deosebire de Misha Mudryk, care s-a dus glonț la autocar, mai ales după „invazia” terenului de către câțiva puști ce-i vânau autograful și un selfie, Oleks Zinchenko a stat câteva zeci de secunde pentru un set de întrebări. A răspuns elegant, diplomat și cu miez.

„Toți cunosc foarte bine situația din prezent din Ucraina, pentru noi este o motivație extra. Trebuie să arătăm cea mai bună prestație a noastră, după care să vedem ce se va întâmpla.

Cunosc mulți jucători români, bineînțeles. Ne pregătim în cel mai bun mod posibil. Da, vom întâlni o echipă dificilă (luni). Va fi un duel extrem de dificil, dar, până la urmă, trebuie să ne focusăm pe ceea ce putem oferi noi.

Ucraina are o echipă minunată, nu văd niciun motiv pentru care nu am putea obține obiectivul propus. Sută la sută, vom pune și mai mult suflet luni comparativ cu alte confruntări", a reacționat Zinchenko în intervenția pentru GSP.ro.

+45 FOTO

Bineînțeles, ca și România de altfel, Ucraina dorește să treacă de faza grupelor la acest turneu final de Euro și consideră că are toate șansele s-o facă. Primul duel, tare: Allianz Arena, Munchen, luni, de la ora 15:00 aici, un ceas mai târziu la București.

38de milioane de euro este cota lui Zinchenko conform transfermarkt

35de milioane de euro au plătit cei de la Arsenal pentru a-l aduce de la City în iulie 2022

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Mourinho și Dzeko au întors Petrolul » Amical de gală în Turcia, la debutul portughezului pe banca lui Fenerbahce
Superliga
Mourinho și Dzeko au întors Petrolul » Amical de gală în Turcia, la debutul portughezului pe banca lui Fenerbahce
Din a patra divizie pe culmea Europei în 3 ani! » Fotbalistul refuzat de Craiova a costat 850.000 euro. Acum e cotat la 40 de milioane și e cel mai bun de la Euro 2024!
Euro 2024
Din a patra divizie pe culmea Europei în 3 ani! » Fotbalistul refuzat de Craiova a costat 850.000 euro. Acum e cotat la 40 de milioane și e cel mai bun de la Euro 2024!

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (38)
Catalynn_21
Catalynn_21  •  15 Iunie 2024, 14:57
Postat de dragan pe 15 Iunie 2024, 10:50

ai acelasi discurs ca putin si asta ar trebui sa te puna pe ginduri! te grabesti: Ucraina N-A PIERDUT niciun razboi, iar oamenii-inclusiv, civilii-omoriti degeaba, sint omoriti de clica lui putin! in afacerea asta, Trump exista doar in visele tale, la fel ca orbanul ala de viktor! somn usor!

Bine, să spui ca “ Ucraina N-A PIERDUT niciun razboi” denotă doar refuzul realității. Ai văzut meciul de aseară, nemtii cu scoțienii!? E o analogie foarte bună. Crezi ca în minutul 90 când era 4-1 pt nemti care mai aveau și un om în plus, Scoția nu pierduse deja partida!? Evident, DA! Dacă încetau ostilitățile acolo măcar nu mai luau și golul 5! Problema e ca in cazul războiului acel “gol 5” înseamnă niște mii sau zeci de mii de suflete. Cui folosește acest carnagiu!? Ucrainienilor!? Poți să îl înjuri pe Putin cat vrei, oamenii continuă să moară! Nu mai bine faci armistițiu întâi ca să nu mai moară amărâții ăia și apoi n-ai decât să îl înjuri pe rus după aia cat vrei!? Slava! PS: Sunt chiar curios cum îți imaginezi tu ca poți învinge o putere nucleară cu un arsenal de peste 6000 de focoase, putere care îți e foarte clar ca nu va ezita să le folosească dacă situația o impune!?

dragan
dragan  •  15 Iunie 2024, 10:50
Postat de Catalynn_21 pe 14 Iunie 2024, 17:30

Bine, acum depinde și cat crezi sau speri să trăiești și desigur și câtă răbdare ai. :-))) Nu-s Nostradamus, nu pot să îți spun ce va fi peste 100 de ani, însă în viitorul cât de cât previzibil, în ce privește soarta războiului din Ucraina lucrurile sunt clare. Găsești chiar pe pagina GSP un link către un articol din Adevărul unde un general român decorat de americani pt participările în diverse teatre de război îți prezintă realitatea. Problema nu e ca Ucraina a pierdut războiul ci ca încă mor degeaba oameni. Pe ei nu îi mai poate aduce înapoi nici măcar Trump! Cui folosesc toate aceste morți inutile!? Trump asta spune: în secunda 1 când decizia va sta în stiloul lui, va încerca semnarea unui armistițiu până la găsirea unei soluții politice pt a NU mai muri oameni aiurea!

ai acelasi discurs ca putin si asta ar trebui sa te puna pe ginduri! te grabesti: Ucraina N-A PIERDUT niciun razboi, iar oamenii-inclusiv, civilii-omoriti degeaba, sint omoriti de clica lui putin! in afacerea asta, Trump exista doar in visele tale, la fel ca orbanul ala de viktor! somn usor!

dragan
dragan  •  15 Iunie 2024, 10:36

fiecare cu nenea-maresalul lui! tineti-l pe-al tau si fa-i parastase! p.s. am sunat-o pe Sasa, la Rijeka, si am intrebat-o daca bunicul ei, Maresalul, a spus vreodata despre ucrainieni ca sint niste cutre! a ris si mi-a spus ca, dupa 22 de incercari de eliminare (fizica), Maresalul nostru i-a scris cutrei Stalin doar o fraza! asta: linisteste-te, alfel te elimin eu si asta dintr-o singura incercare! asa a si fost, imbatrinitule degeaba- istoria e traita de cei care-o inteleg si povestita de cei care ramin in viata: Stalin a murit in birlogul lui, citeva zile mai tirziu, cu scrisoarea lui Tito pe birou! ai rabdare: in curind, Zelenski va povesti lumii ce a facut inutilul de putin in ultimile lui ore! cu lux (lumina-n.m!) de amanunte! in rest, du-te!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează