Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA-GEORGIA 4-1

Piatră, hârtie, foarfecă. Assist, assist, gol » Aripi spre titlul european! » Puștii Spaniei sunt senzația Euro 2024

Lamine Yamal și Nico Williams, cu dansul care a cucerit Germania / Foto: Imago
Lamine Yamal și Nico Williams, cu dansul care a cucerit Germania / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 01 iulie 2024 11:25 / Actualizat luni, 01 iulie 2024 12:17

Lamine Yamal (16 ani) și Nico Williams (21 de ani), extremele supersonice ale Spaniei, au influențat trei goluri ale victoriei cu Georgia (4-1) și demonstrează că totul pare o joacă pentru ei la acest turneu. Puștiul Barcelonei are două pase decisive, iar perla lui Bilbao a reușit un gol și un assist, cifrele lor de aseară fiind fenomenale!

Spania a confirmat duminică seară că este, alături de Germania, cu care va juca în „sferturi", cea mai ofensivă națională de la Euro 2024. Cu cele patru reușite contra Georgiei în partida de la Koln, Furia Roja a ajuns la zece goluri și își depune puternic candidatura pentru titlul continental, rămas vacant după abdicarea Italiei.

Duminică seara. trupa lui Luis de la Fuentes a dat recital, în rolurile principale jucând Lamine Yamal și Nico Williams, deși MVP-ul a fost ales Rodri, care a deschis marșul triumfal, după autogolul lui Le Normand.

16ani și 353 de zile avea ieri Lamine Yamal când a oferit al doilea assist la Euro 2024, devenind cel mai tânăr fotbalist cu pasa decisivă într-o fază eliminatorie de Europene

Nico Williams câștigat și la jocul copilăresc de după meci!

Extremele ibericilor au năucit defensiva gruzină și, la final, s-au bucurat ca niște copii (împreună au doar 37 de ani, mai puțin decât Modric sau Ronaldo) și s-au jucat sub „ochii" camerelor de luat vederi „Ppiatră, Hârtie, Foarfecă".

La fel cum în 90 de minute a învins Nico, care a semnat un assist și un golazo, spre deosebire de Lamine, doar o pasă decisivă, exact așa s-a întâmplat după, când Williams „s-a impus" și și-a adjudecat sticla de apă. Degeaba l-a rugat Yamal să mai facă o repriză, Williams i-a dat într-un târziu să ia o gură. După care a fost stropit în spate de adolescentul care și-a dat examenele online, în cantonamentul din Germania, din ultimul an obligatoriu la colegiu. Showul juvenil era complet.

Piatră, hârtie, foarfecă. Assist, assist, gol » Aripi spre titlul european! » Puștii Spaniei sunt senzația Euro 2024
Nico William și Lamine Yamal, un gol și două pase decisive împreună la Euro 2024 / Foto: GettyImages

6ocazii de gol a creat Lamine Yamal în meciul cu Georgia, cele mai multe reușite de un jucător U21 în fazele eliminatorii la Euro de când se înregistrează statisitici în 1980. E egalul unui alt spaniol, Cesc Fabregas (contra Rusiei, în 2008)

Rodri: „Este binevenit dacă Nico și Lamine se simt fericiți!"

Rodri, ales omul meciului, s-a „predat" în fața cuplului de aripi spaniole, nemaipomenit pentru încrederea în sine și inocența acestuia.. „Nu practicam chestia asta cu piatra, hârtia și foarfeca, dar dacă îi ajută să fie fericiți și să-și dezvolte cel mai bun fotbal, este binevenit!

Piatră, hârtie, foarfecă. Assist, assist, gol » Aripi spre titlul european! » Puștii Spaniei sunt senzația Euro 2024
Lamine Yamal și Nico Williams, un cuplu formidabil, mereu pus pe șotii / Foto: Imago

Sunt două piese foarte importante pentru noi și ne contaminează cu acea tinerețe și inocență care, uneori, contează enorm", declară „20"-ul rojo. Iar cât contează vom vedea în cele ce urmează, în statisticile ieșite din comun ale lui Lamine Yamal și Nico Williams.

CIFRELE LUI LAMINE YAMAL

- în meciul cu Georgia

◉ Cele mai multe mingi jucate în careul advers: 11

◉ Cele mai multe centrări: 9

◉ Cele mai multe șuturi: 7

◉ Cele mai multe ocazii create: 6

◉ Cele mai multe faulturi suportate: 2

- în total la Euro 2024

◉ Cele mai multe ocazii create: 11

◉ Cele mai multe driblinguri: 11

7șuturi și 6 ultime pase înaintea unui șut a avut Lamine Yamal contra Georgiei. A depășit recordul la Euro deținut de Zinedine Zidane, 6+6 în partida cu Anglia din 2004

CIFRELE LUI NICO WILLIAMS

- în meciul cu Georgia

◉ 100% pase reușite (46/46)

◉ 10 mingi jucate în careul advers

◉ 8 centrări

◉ 4 ocazii create

◉ 4 șuturi

◉ 4 dueluri câștigate

◉ 3 driblinguri reușite

◉ 2 șuturi cadrate

◉ 1 gol

◉ 1 assist

Williams are clauză de 58 de milioane, Yamal de un miliard!

Nico Williams este singurul fotbalist înregistrat în statisticile Campionatului European UEFA (din 1980) care a marcat un gol, a oferit o pasă decisivă și a finalizat 100% din pasele încercate (46/46) într-un meci pe care l-a jucat de la început.

Extrema cu origini ghaneze, care are un frate mai mare Inaki (30 de ani, tot la Athletic Bilbao), deține în contract (e scadent în iunie 2027) o clauză de reziliere de 58 de milioane de euro (aproape cât cota de pe Transfermarkt, 60 de milioane).

Lamine Yamal, cu părinți din Maroc și Guineea Ecuatorială, valorează 90 de milioane, conform aceluiași portal de mercato, iar Barcelona l-a „blindat" cu o clauză de un miliard de euro, acordul fiind valabil până în iunie 2026..

Meciul a fost complicat și înșelător, însă trebuia să câștigăm cu opt sau nouă la unu. Avem cea mai bună echipă și cei mai buni jucători din lume și vrem să mergem până la capăt și să câștigăm Euro 2024. Respectăm Germania, dar cred că o putem învinge
Luis de la Fuentes, selecționerul Spaniei

35de șuturi la poartă a trimis naționala Spaniei în partida din „optimi" cu Georgia (4-1), mai multe decât România în faza grupelor (32) și +31 față de adversarul de aseară. O diferență record de când se înregistrează statisiticile în 1980!

Citește și:

„Trebuia să primească cartonaș roșu, a intrat ca la rugby” » Reacția uluitoare din presa olandeză după meciul cu România
Nationala
„Trebuia să primească cartonaș roșu, a intrat ca la rugby” » Reacția uluitoare din presa olandeză după meciul cu România
Ianis Hagi, luat la mișto de britanici: „O pungă de ceapă” » Jenant: cu cine a fost asemănat decarul României
Euro 2024
Ianis Hagi, luat la mișto de britanici: „O pungă de ceapă” » Jenant: cu cine a fost asemănat decarul României
Penalty refuzat României? Legendarul Michael Ballack se revoltă: „Pentru mine e clar! Nici n-au analizat” » Probleme și la golul 3
Nationala
Penalty refuzat României? Legendarul Michael Ballack se revoltă: „Pentru mine e clar! Nici n-au analizat” » Probleme și la golul 3

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (5)
pescarus98
pescarus98  •  01 Iulie 2024, 15:47

Daca nu au peste 30 de ani, nu sunt buni pentru CFR-ul lui Danut.

razvyyc
razvyyc  •  01 Iulie 2024, 14:56

Spaniolii sunt pacienții urmașilor doctorului Fuentes. Ăștia aleargă la fel în minutul 90 ca și în primul minut.

Georgegeorge2022
Georgegeorge2022  •  01 Iulie 2024, 14:43

Aseara, Niko l-a eclipsat pe Yamal, acesta din urma avand cateva incercari esuate de dribling si niste suturi necadrate! Declaratia lui Fuentes este de-o aroganta extrema si se va vedea peste cel mult 2 meciuri ca n-are dreptate! L-am urmarit pe Pedri, care a pasat corect in spatii libere, dar care a gresit multe pase in apropierea careului advers si a pierdut aproape toate duelurile! Numai Fuentes, G. Craioveanu si cei 2 moderatori de la Digi Sport (Dobre si Niculescu) ii vad campioni europeni, dupa niste meciuri cu adversari mediocri (inclusiv Croatia, una dintre deceptiile turneului).

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close