INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANGLIA

Poțiunea secretă » Ce mănâncă și ce beau englezii la turneul final din Germania

Naționala Angliei s-a chinuit în primul meci, cu Serbia, 1-0, foto: Guliver/gettyimages
Naționala Angliei s-a chinuit în primul meci, cu Serbia, 1-0, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 19 iunie 2024 13:27 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2024 16:37

Ingredientul-minune din lista de suplimente a englezilor? Zeama de murături. Dar nu e singurul. Elevii lui Gareth Southgate au la îndemână un bufet întreg cu alimente care să-i ajute să ajungă cât mai departe la aceste Campionate Europene.

Primul care a beneficiat de terapia binefăcătoare a zemei de murături a fost Kieran Trippier, care s-a accidentat ușor în meciul de sâmbătă, Serbia, câștigat de englezi cu 1-0.

Fundașul a sorbit însă câteva guri dintr-un lichid magic, pe marginea terenului, și crampele au dispărut.

Zeamă de murături, leacul românilor pentru mahmureală

În sticluța lui Trippier era zeamă de murături, leacul bine-cunoscut al românilor pentru mahmureală.

Pentru asta există o explicație științifică. Sucul care a ajuns pe buzele și în gâtul lui Trippier a trimis un semnal spre creierul jucătorului, care a purtat mesajul mai departe, spre mușchi, îndemnându-i să se relaxeze.

În câteva clipe, Trippier a revenit pe teren și a continuat să joace în meciul de deschidere al Grupei C, de la Gelsenkirchen.

Poțiunea secretă » Ce mănâncă și ce beau englezii la turneul final din Germania
Așa arată masa cu meniul oferit jucătorilor lui Gareth Southgate la meciurile de la Euro 2024 / Foto: Daily Mail

Înainte, consumase o băutură cu conținut mare de hidrocarburi, numit „bombă cu combustibil”, dar leacul împotriva crampelor a fost zeama de murături, cu conținutul său bogat în sodiu.

Dacă zeama e băută înainte ca jucătorii să meargă la culcare, ea va ține departe crampele musculare și în timpul nopții, ceea ce înseamnă o odihnă mai profundă.

Daily Mail scrie că băutura nu e deloc plăcută, dar asta depinde, probabil, de gustul celui care o consumă. Conține potasiu și oțet, dar stopează crampele cu 40 la sută mai repede decât apa.

Staff-ul reprezentativei Angliei crede că acest ingredient își va spori rolul în meciurile eliminatorii, când există oricând posibilitatea ca partidele să intre în prelungiri și, de asemenea, să fie și mai cald - vremea se va încălzi considerabil și în Germania.

Și tenismanul Carlos Alcaraz folosește zeama de murături

Zeama de murături este folosită mai ales în tenis - spaniolul Carlos Alcaraz fiind ajutat de această licoare în timpul victoriei în cinci seturi pe care acesta a obținut-o în finala de la Wimbledon, din 2023, în fața lui Novak Djokovic.

Așadar, pentru ce e bună zeama de murături? Alină crampele musculare, controlează nivelul glicemiei, previne problemele stomacale, asigură hidrarea și înlocuiește electroliții pierduți în timpul efortului fizic. Nu poate fi consumată însă în cantități foarte mari, pentru că e foarte sărată.

Pe lângă zeama de murături, echipa Angliei mai are la îndemână și alte ingrediente ale refacerii fizice. Ei consumă Powerade și Red Bull, dar și un gel isotonic, care oferă o cantitate rapidă și ușor digerabilă de hidrocarburi.

Așa cum scrie și pe produsul cu pricina, acesta „sporește aportul de hidrocarburi în timpul efortului fizic și îmbunătețește performanța, timpii de alergare, întârziind totodată instalarea oboselii”.

Englezii mai au la îndemână shoturile de cafeină Xplode - 200 mg de cafeină cu zero grăsimi, zero zaharuri și gust plăcut.

Jucătorii spun că aceste doze mici de cafeină le sporesc concentrarea, dar ele sunt mai ales folosite pentru refacarea energiei.

Ce mănâncă Jude Belligham și colegii săi de lot?

Mai toată lumea consumă paste, orez și carne de pui, dar Harry Kane i-a rugat pe bucătari să-i gătească felul favorit de sushi.

Rețetele exacte nu le vom afla niciodată, pentru că personalul din bucătărie din cantonamentul englezilor a semnat acorduri clare de confidențialitate, angajându-se să nu divulge niciun secret care ține de alimentația jucătorilor lui Southgate.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Șumudică l-a prins „în flagrant” pe jucătorul lui, în hotel: „Bă, ce faci cu alea?!”
Superliga
Șumudică l-a prins „în flagrant” pe jucătorul lui, în hotel: „Bă, ce faci cu alea?!”
Florin Niță a salvat un adversar prăbușit pe gazon în Arabia Saudită » Nu a așteptat intervenția echipei medicale și a acordat primul ajutor
Stranieri
Florin Niță a salvat un adversar prăbușit pe gazon în Arabia Saudită » Nu a așteptat intervenția echipei medicale și a acordat primul ajutor

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (1)
Nae_4774
Nae_4774  •  19 Iunie 2024, 15:19

"...înainte consumase o băutură cu conținut mare de HIDROCARBURI" Autorule, nu-ți doresc să bei ceva cu conținut de hidrocarburi! V-a tradus voogle materialul. u de hidrocarburi e vorba ci de CARBOHIDRAȚI, adică glucide, zahăr. Hidrocarburile pot propulsa poate rachete, nu bipezi jucăuși????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează