Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PORTUGALIA

Cristiano Ronaldo, contraperformanță la Euro 2024: „Nu mai domină jocul, nu mai are acel «venin»"

Crisitiano Ronaldo, în căutarea golului pierdut la naționala Portugaliei / Foto: Imago +34   FOTO
Crisitiano Ronaldo, în căutarea golului pierdut la naționala Portugaliei / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2024 12:06 / Actualizat vineri, 28 iunie 2024 14:54

Cristiano Ronaldo (39 de ani), căpitanul Portugaliei, a încheiat, în premieră după zece turnee finale de Euro și Mondial, o fază a grupelor fără gol marcat! Deși a avut 12 șuturi la poartă, dintre care 5 cadrate, atacantul lusitan a rămas pe sec. Mai mult, CR7 n-a reușit să înscrie în ultimele zece jocuri la CE sau CM decât din penalty.

După ce a ajuns să dețină 9 recorduri la nivel de echipă națională, ultimul fiind cel al paselor decisive în istoria Euro (7), la care joacă pentru a șasea oară, având cele mai multe jocuri (28), cele mai multe victorii (14) și cele mai multe prezențe la Europene și Mondiale (50), Cristiano Ronaldo vrea să fie și cel mai în vârstă marcator la Euro!

Căpitanul Portugaliei îl poate detrona pe fostul său coleg de la Real Madrid, Luka Modric (38 de ani și 289 de zile), devenind, la 39 de ani și 132 de zile, cel mai bătrân golgheter.

5 șuturi cadrate, 0 goluri și 1 assist pentru Cristiano Ronaldo

Dar până atunci, cel puțin la „optimea" cu Slovenia de luni seară, CR7 a stabilit o contraperformanță nemaipomenită în cariera lui în Selecao începută pe 20 august 2003, cu Luis Felipe Scolari pe banca tehnică. Internaționalul cu cele mai multe selecții și goluri în istoria fotbalului mondial (210 meciuri, 130 de reușite) nu a fost în stare să marcheze la acest Euro!

Este primul său turneu major la nivelul reprezentativelor de seniori din 11 pe care le-a bifat (6 Euro, 5 Mondiale) la care rămâne pe sec, deși a intrat mereu titular și a strâns 246 de minute, cu Cehia (2-1), Turcia (3-0) și Georgia (0-2).

Și chiar dacă a trimis în total 12 șuturi (lider la acest turneu), dintre care 5 cadrate (locul 3), Cristiano nu a modificat tabela de marcaj în Germania.

CIFRELE LUI CRISTIANO ÎN FAZA GRUPELOR

  • Euro 2004 --» 1 gol
  • Cupa Mondială 2006 --» 1 gol
  • Euro 2008 --» 1 gol
  • Cupa Mondială 2010 --» 1 gol
  • Euro 2012 --» 2 goluri
  • Cupa Mondială 2014 --» 1 gol
  • Euro 2016 --» 2 goluri
  • Cupa Mondială 2018 --» 4 goluri
  • Euro 2020 --» 5 goluri
  • Cupa Mondială 2022 --» 1 gol
  • Euro 2024 --» 0 goluri

Încă o șansă cu Slovenia pentru Cristiano să mai bată un record

O altă statistică a lui Ronaldo la turneele finale de Euro și Mondiale spune că starul lusitan cel mai urmărit pe Instagram nu a punctat în ultimele zece prezențe decât din lovitură de la 11 metri.

S-a întâmplat la un 3-2 cu Ghana în Qatar 2022, în faza grupelor! Împotriva Georgiei, el mai mult s-a văitat și a protestat, cerând un penalty și primind cartonașul galben. Dacă arbitrul i l-ar fi acordat și l-ar fi transformat, i-ar mai fi adus un record: să devină primul jucător care înscrie la șase Campionate Europene diferite (2004, 2008, 2012, 2016, 2020 și 2024).

Selecționerul Roberto Martinez îl vede indispensabil pe Ronaldo!

Oricât ar juca de slab însă, selecționerul nu-și permite să-l treacă pe banca de rezerve. „Roberto Martínez s-a lăsat legat de Cristiano. Ronaldo rămâne special și ar trebui să fie gestionat diferit, dar nu există o explicație logică pentru faptul că tot joacă titular!", scrie A Bola.

„De ce spaniolul continuă să-l titularizeze pe unul dintre cei mai influenți fotbaliști din lume, indiferent dacă înscrie sau nu? Ronaldo nu mai domină fizic. Nu mai are acea săritură prodigioasă. La finalizare îi lipsește vechiul venin", a avertizat și „The Guardian".

Începând din optimi apar două întrebări. Cum va gestiona Roberto Martínez situația lui Cristiano în cazul în care căpitanul arată un nivel mai scăzut decât colegii săi? Și cum va reacționa Ronaldo la o posibilă înlocuire? Se va repeta istoria Cupei Mondiale sau vom vedea un Ronaldo mai altruist, mai matur și mai mărinimos?
Tribuna Expresso, ziar portughez

Roberto Martínez îi ia apărarea: „Dacă e la Euro, înseamnă că merită"

Același A Bola a explicat că „pentru «Bob», nu există nicio dezbatere. Până în prezent, el l-a apărat cu dinții și cu unghiile. «Dacă este cu Portugalia este pentru că o merită. Este foarte important pentru modul nostru de joc. E un marcator, un jucător de careu. El ne dă goluri, pasează, ne ajută să deschidem spații".

Citește și:

Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”
Superliga
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (2)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  28 Iunie 2024, 15:01

Gloaba asta pacaleste fotbalul de vreo 10 ani, sa ii fie rusine, fotbalist mai cocalar ca asta si ca Lessi nu exista.

danciuad
danciuad  •  28 Iunie 2024, 14:10

Sunt tare curios să aflu unde anume în The Guardian ați găsit voi partea cu otrava sau veninul ... taaaaare curios :D

Vezi toate comentariile (2)
Comentează