INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PORTUGALIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Roberto Martinez, despre lacrimile și moștenirea lui Pepe, fundașul care a ținut tabela la ZERO: „De asta a plâns”

Pepe, după eliminarea Portugaliei de la Euro 2024 // foto: Guliver/gettyimages +24   FOTO
Pepe, după eliminarea Portugaliei de la Euro 2024 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 06 iulie 2024 13:10 / Actualizat duminica, 07 iulie 2024 01:33

Roberto Martinez (50 de ani), selecționerul Portugaliei, a făcut o reverență în fața lui Pepe (41), fundașul central care a izbucnit în lacrimi după eliminarea contra Franței de la Euro 2024, cel mai probabil ultimul lui meci la prima reprezentativă lusitană.

Pepe a scris istorie la acest Campionat European, devenind cel mai în vârstă jucător cu meci la un turneu final pe „Bătrânul Continent”. Vineri, în ziua sfertului de finală cu Franța, câștigat de reprezentativa din Hexagon la loviturile de departajare, Pepe avea 41 de ani și 130 de zile, record absolut, indiferent dacă vorbim despre portari sau jucători de câmp.

În ciuda vârstei, Pepe a impresionat în cele 4 partide pe care le-a jucat la acest turneu final, având evoluții excelente mai ales contra Turciei și Franței.

+14 FOTO

La finalul partidei din sferturi, nu și-a putut stăpâni lacrimile, conștientizând că aceea a fost ultima lui șansă la glorie alături de selecționata lusitană.

După meci, la conferința de presă, selecționerul Roberto Martinez a făcut o reverență în fața veteranului din apărare.

Roberto Martinez, despre lacrimile și moștenirea lui Pepe: „Ce a făcut va rămâne cu noi, va rămâne următoarelor generații”

„Pepe este un model! Jucători precum Goncalo Inacio și Antonio Silva vor fi mai buni pentru experiența pe care au căpătat-o alături de Pepe. Este senzațional și a demonstrat-o și la acest turneu: nu doar în timpul meciurilor, dar prin felul în care lucrează la antrenamente, cum își sprijină colegii, angajamentul lui.

Lacrimile au fost de tristețe. Când te învinge un adversar mai bun, nu plângi. Lacrimile apar pentru că este dificil de acceptat că astăzi (n.r. - contra Franței), cu evoluția noastră, am fost eliminați.

Dar în afară de asta, Pepe este un model pentru fotbalul portughez. Ce a făcut astăzi și în acest turneu va rămâne cu noi, va rămâne pentru următoarele generații”, a afirmat selecționerul Portugaliei.

Roberto Martinez, despre lacrimile și moștenirea lui Pepe, fundașul care a ținut tabela la ZERO: „De asta a plâns”
Pepe a fost unul dintre cei mai buni fundași centrali la acest Campionat European. Foto: Imago

Pepe: „Având în vedere efortul depus, meritam alt rezultat!”

Seara trecută, „la cald”, după eliminarea dureroasă de la Euro, Pepe a găsit puterea de a veni la microfon.

„Îmi felicit coechipierii. Au luptat din greu, au făcut ce le-a cerut antrenorul și s-au descurcat bine. Am avut ocazii de a marca, am jucat inteligent. Îmi este dificil să găsesc cuvintele să descriu evoluția noastră, tot ce a arătat echipa.

Având în vedere efortul depus, meritam un alt rezultat. Din nefericire, așa este fotbalul. Îmi urmă cu 4 zile eram cu toții fericiți pentru că am învins Slovenia, dar astăzi suntem triști”, a spus experimentatul stoper pentru Sport TV.

Astăzi, la ore bune după meci, Pepe a transmis un mesaj scurt pe rețelele sociale: „Mulțumim, națiune curajoasă! Visurile nu se termină niciodată. Îndrăznește să visezi mereu. Hai Portugalia. Întotdeauna!”.

Nu ia în calcul retragerea imediată

La 41 de ani și 4 luni, liber de contract după despărțirea de FC Porto, Pepe nu se gândește să se retragă în această vară. „Își va stabili viitorul zilele următoare”, a anunțat astăzi Fabrizio Romano, jurnalist specializat în transferuri.

Cu siguranță, având în vedere nivelul arătat pe parcursul Campionatului European, Pepe va primi câteva propuneri interesante.

Un capitol la care a strălucit a fost al intercepțiilor, adunând 30 astfel de intervenții. Doar georgianul Guram Kashia a reușit mai multe pe parcursul meciurilor de la Euro 2024, 33 la număr.

Alte idei ale lui Roberto Martinez după Portugalia - Franța:

Cum e Joao Felix? Întregul lot s-a sprijinit reciproc. Doar jucătorii care nu au executat niciodată un penalty nu au ratat. Joao a lucrat din greu să fie aici, acest penalty a fost pur ghinion. La ce calitate tehnică are, nimeni nu ar trebui să fie îngrijorat.

Lecția cu care plecăm de aici este timpul exemplar pe care l-am petrecut împreună. De la zi la zi, jucătorii au fost incredibili. Am văzut jucători tineri crescând, am văzut jucătorii experimentați oferind sfaturi potrivite, i-am văzut pe toți concentrați la binele echipei. Sunt extrem de mândru, este un vestiar foarte talentat. Sunt foarte mândru de jucători, de ce au realizat. Au arătat în ce constă fotbalul portughez.

Aș vrea să le mulțumesc suporterilor pentru sprijinul lor, vom continua să luptăm pentru a le aduce bucurie.

VIDEO. Totul despre Anglia - Elveția, următorul sfert de finală de la Euro 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Superliga
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Tirada virulentă a lui Denis Alibec: „Ei n-au existat pe teren! Ce trebuie să fac ca să primesc penalty?”
Superliga
Tirada virulentă a lui Denis Alibec: „Ei n-au existat pe teren! Ce trebuie să fac ca să primesc penalty?”
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare
Europa League
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (2)
patratel2019
patratel2019  •  07 Iulie 2024, 07:52

Nu l-am apreciat pe Pepe la adevarata lui valoare din cauza Realului! Un club care plesnește de bani și care cumpără tot timpul crema și spuma, dar asta nu știrbește cu nimic meritul lui Pepe de a fi stâlpul apărării la 41 de ani, când alții deja și-au atârnat demult ghetele în cui. Portugalia ar fi meritat un loc în semifinale!

theo_s
theo_s  •  06 Iulie 2024, 22:11

Vizitati gsp.ro, singurul spatiu virtual unde puteti afla mai multe despre ofertele intrigante!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează