INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  INEDIT

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”

Articol de , - Publicat miercuri, 10 iulie 2024 13:30 / Actualizat miercuri, 10 iulie 2024 19:41

Gazeta Sporturilor se află în Germania de peste o lună, iar printre zecile de meciuri de fotbal am descoperit și lucruri care nu au legătură cu fotbalul. Așa am găsit în magazinele germane pufuleți produși în România care sunt la mare căutare.

În ultimii ani și produsele românești au început să fie extrem de apreciate peste hotare. Și în magazinele din Germania sunt produse fabricate în România. Ne-au sărit în ochi pungile de pufuleți dintr-un magazin din Würzburg. Iar pe pungi chiar așa scria, în limba română, „Pufuleti”.

Producătorul? O firmă din România, din Băicoi, județul Prahova. Am purtat o discuție cu directorul general al companiei, Eliodor Apostolescu.

Acesta ne-a introdus în lumea pufuleților de acasă spunând că „diferențierea pufuleților românești față de restul am făcut-o prin textură! În acest moment, avem vânzări de 1,2 milioane de pungi zilnic!”.

Povestea pufuleților din România a început în 1992, în subsolul unei case din Ploiești, iar astăzi a devenit o companie sută la sută românească, evaluată la peste 20 de milioane de euro.

În Germania suntem de șase ani lider de piață! Avem medalii câștigate și vindem majoritar pe brandul nostru, dar avem contracte și cu marii retaileri care vând sunt sub brandul propriu, dar pufuleții lor sunt produși de noi”, spune directorul.

4,45 de leicostă o pungă de pufuleți produși în România pentru lanțul de magazine din Germania (0,89 euro prețul de raft)

4,5 milioane de euroeste profitul companiei pe anul 2023, conform datelor introduse în sistem de către Ministerul Finanțelor

Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Pufuleți produși în România pentru un lanț de magazine din Germania

„Nu e ușor să transporți paleții cu pufuleți din Băicoi până în Chicago”

În acest moment, compania din România exportă pufuleți în peste 50 de țări!

„În România, Germania și Austria suntem numărul unu. Vindem inclusiv în America, Japonia, Canada, Arabia Saudită, Emirate, Omar, Qatar, Kuweit, Noua Zeelandă! Vă dați seama că nu e ușor să transporți paleții cu pufuleți din Băicoi până în Chicago sau până la Abu Dhabi”, explică Apostolescu.

„La export am început să vindem când au emigrat românii puternic și-am intrat pe magazinele românești, apoi au fost descoperiți de localnici. Șase milioane de consumatori români i-am găsit în alte țări. Apoi am început să ne dezvoltăm internațional și-am ajuns pe marii retaileri”, mai spune omul de afaceri.

Suntem în majoritatea retailerilor și avem cele mai mari vânzări în Germania. Vindem între 30 și 200 de pungi pe magazin în fiecare săptămână. De două de ori mai mare decât brandurile celebre, inclusiv cele de chipsuri

Eliodor Apostolescu, director general Gusto

„O comandă de 935.000 de euro din Germania pentru pufuleți”

Și cum o companie din România încerca să intre pe piața din Germania, drumul până la succes n-a fost deloc unul simplu.

„Eram considerați un produs de nișă am avut unele probleme cu plasarea de produse pe plan internațional. La început când spuneam că suntem din România ne închideau telefonul”, spune directorul.

Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Un alt magazin în Germania, de această dată pufuleții se vând sub brandul din România

Iar acum cifrele financiare spun totul despre succesul pufuleților românești în Germania.

Am avut o comandă de 935.000 de euro din Germania pentru pufuleți. Un TIR de pufuleți valorează între cinci și zece mii de euro! Ca să vă faceți o ideea că un singur retailer german a comandat 100 de TIR-uri de pufuleți!”, a dezvăluit Apostolescu pentru GSP.RO.

Plecat de acasă de 22 de ani, dar tot în România e mai bine! „În urmă cu 10-15 ani, totul era mai bine în Germania!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (4)
ATH3US
ATH3US  •  11 Iulie 2024, 13:27

Pe vremuri parca se numeau Phoenix sau, poate gresesc ! Indiferent... jos palaria !!! Sa exporti pufuleti in USA... wow !!!

22cea
22cea  •  10 Iulie 2024, 22:47

Lumea pufuletilor :)))

schwartz69
schwartz69  •  10 Iulie 2024, 15:02

chiar voiam sa te intreb ce-s alea ''pungi zilnice'' , ca vreau si eu ! intre timp se pare ca ai sters, dar sa stii ca te-am vazut :)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează