INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA - FRANȚA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN GERMANIA Spaniolii au făcut show în Marienplatz, francezii au rămas datori » Care a fost atmosfera în Munchen înainte de Spania - Franța + Agitație în fanzone

Articol de , , , , - Publicat marti, 09 iulie 2024 15:40 / Actualizat marti, 09 iulie 2024 21:25

Cu aproximativ 7 ore înainte de startul semifinalei Spania – Franța, centrul orașului Munchen a început să se anime ♦ Câteva sute de fani spanioli au făcut show în Marienplatz, în timp ce francezii au fost mult puțini și s-au auzit cu greu

  • Spania – Franța, prima semifinală de la EURO 2024, se joacă de la ora 22:00. Va fi liveTEXT pe GSP.ro, iar reporterii Gazetei Sporturilor vor transmite de pe Allianz Arena cele mai importante informații. La TV, partida va putea fi urmărită pe ProTV

UPDATE 21:15 » Agitație în fanzone-ul din Munchen

Spaniolii au făcut show în Marienplatz, francezii au rămas datori » Care a fost atmosfera în Munchen înainte de Spania - Franța + Agitație în fanzone

Cei care nu au prins bilet la meci, spanioli, francezi, localnici sau chiar turiști, au ales Fan Zone-ul drept alternativă. Agitația a început cu ore bune înaintea meciului și este în toi acum că se apropie fluierul de start. La prima vedere, un plus pentru spanioli, ușor de reperat grație tricourilor roșii sau drapelelor pe care pe poartă pe umeri.

Pentru locurile limitate din apropierea ecranului mare se duce o adevărată “bătălie”, cu sute de oamenii la pândă pentru a prinde un loc pe colinele care oferă vederea perfectă spre uriașul ecran.

Accesul se face greu, pe bază de brățări, nimeni nu intră până ce iese cineva, așa că cei care au ajuns târziu trebuie să se mulțumească cu “firimituri”. În acest caz, un loc mai sus pe deal, la mare distanță de ecran, cu vederea parțial obstrucționată de trecători. Până la primul fluier, atmosfera este întreținută de câțiva DJ, al căror pupitru este amplasat chiar pe scena cosmetizată în urmă cu o lună de un grup de români.

Ce s-a întâmplat azi în Munchen

Comparativ cu atmosfera de dinainte de România – Olanda, când zidul galben a cucerit centrul Munchenului și a creat un adevărat spectacol, acum e liniște în Marienplatz. Sunt câteva sute de fani, spre o mie, majoritatea spanioli, care stau la terase și se pregătesc pentru marele meci.

Spaniolii cântă, petrec și dansează pe ritmurile câtorva mariachi, în timp ce francezii sunt mai puțini și mai liniștiți. O imagine a jocului prestat de cele două echipe până acum. Spania – exuberantă, Franța – mai săracă în spectacol.

VIDEO. Care a fost atmosfera în Marienplatz cu 7 ore înainte Spania – Franța

În Marienplatz se pot zări inclusiv grupuri de nemți, purtând tricouri cu Fullkrug și Gundogan pe spate. În dialog cu GSP, ei transmit că vor ține pumnii Spaniei în această seară, chiar dacă Olmo și compania le-au eliminat naționala în sferturi.

GALERIE FOTO. Care e atmosfera în Munchen înainte de Spania - Franța

+4 FOTO

„Măcar vom putea spune că ne-a învins cea mai bună echipă! Vrem să câștige Spania, a jucat cel mai frumos fotbal de până acum”.

600 de euro un bilet

Bilete pe site-ul oficial nu se mai găsesc, dar fanii care se încumetă pot găsi variante. Evident, din Marienplatz nu lipsesc bișnițarii. Ei vând bilete la categoria 1 cu 600 de euro.

E spectacol și pe străzile adiacente

La câteva minute de Marienplatz, un freestyler iberic încântă trecătorii. Pe ritmuri muzicale, acesta pune în scenă trucuri care i-ar face invidioși pe majoritatea fotbaliștilor profesioniști. Ocazional, publicul îi răspunde cu “Ole-uri” sau chiar îi răsplătește munca prin câteva monede.

VIDEO. Totul despre Spania - Franța, superduel în semifinalele EURO 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (2)
Cicica
Cicica  •  09 Iulie 2024, 16:19

Vă rog frumos să aranjați la UEFA să mute semifinala de azi. Este la concurență cu meciul supercampioanei FCSB. Să nu cumva să rămână semifinala fără audiență...

Misu1950
Misu1950  •  09 Iulie 2024, 16:16

Dupa cum arata si dupa efortul depus cu 7 ore inainte de meci, batraneii astia peste vreo 2 ore o sa adoarma si se trezesc mult dupa terminarea meciului!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează