INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA - FRANȚA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN GERMANIA Spania și-a făcut planul » Tactica în 5 pași pentru a bloca Franța: măsuri speciale împotriva lui Kylian Mbappe

Cum vrea Spania să-l blocheze pe Kylian Mbappe în semifinala de la EURO 2024 // FOTO: Imago
Cum vrea Spania să-l blocheze pe Kylian Mbappe în semifinala de la EURO 2024 // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2024 10:06 / Actualizat luni, 08 iulie 2024 10:06

Chiar dacă nu a impresionat la acest turneu final, Kylian Mbappe rămâne principala armă a francezilor în lupta pentru finală ♦ Spaniolii se tem de atacantul de 25 de ani, iar selecționerul Luis de la Fuente și staff-ul lui au pregătit o tactică specială pentru a-l bloca.

Deși nu a fost în cea mai bună formă la turneul din Germania (un gol și o pasă de gol), Mbappe continuă să le dea coșmaruri adversarilor. Motiv pentru care Spania îi acordă o atenție specială în semifinala de la Munchen (9 iulie, ora 22:00). Iar selecționerul Luis de la Fuente a gândit o tactică specială pentru a-l bloca.

Cum vrea Spania să-l blocheze pe Kylian Mbappe în semifinala de la EURO 2024

Ziarul spaniol As a descoperit modul în care De la Fuente vrea să-l anihileze pe Mbappe, urmând ca sarcina să le revină mai multor jucătoi

1. Jesus Navas îi face marcaj direct

Titular în partea dreaptă, în absența suspendatului Dani Carvajal, va fi Jesus Navas. Fotbalistul de 38 de ani își va folosi experiența pentru a-i anticipa mișcările lui Mbappe și pentru a nu-i da suficient spațiu.

În plus, acesta a demonstrat în partida cu Albania că poate ține pasul cu viteza lui Mbappe. A ajuns la o viteză de 32,6 km/h, aproape ca cea a francezului, 36,5.

2. Nacho trebuie să intervină

O a doua schimbare în defensiva Spaniei va fi la nivelul fundașului central dreapta. Robin Le Normand e suspendat, iar în locul lui va juca Nacho. Fundașul care tocmai a plecat de la Real Madrid să fie pe fază și să intervină rapid în fața lui Mbappe și să nu-i dea acestuia spațiu să-și pună în valoare calitățile.

3. Laporte și Cucurella, mereu în priză

Și Aymeric Laporte și Marc Cucurella trebuie să fie extrem de atenți tot meciul, pentru că spaniolii se așteaptă ca Mbappe să schimbe partea. Astfel, Cucurella va trebui să fie cel care să se bată de la egal la egal în sprinturi, iar Laporte să fie cel care să dubleze.

4. Rodri, piesă cheie

Rodri, mijlocașul central al Spaniei, e om de bază în națională. Nu doar pentru calitatea tehnică, ci și pentru inteligența tactică. Iar în meciul cu Franța va avea o misiune extrem de importantă. Trebuie să gestioneze foarte bine mijlocul și să-i organizeze pe colegii săi, pentru a nu lăsa spații libere. Și va trebui să blocheze orice atac și orice pasă.

5. Dani Olmo, efort dublu

Dani Olmo, omul meciului cu Germania, va fi titular, în locul accidentatului Pedri. Și va trebui să facă un efort dublu. Va avea un rol important nu doar pe faza ofensivă, ci și pe faza defensivă. Va trebui ca împreună cu Alvaro Morata să facă presing constant pe construcția Franței și să încerce să speculeze orice pasă mai puțin precisă.

VIDEO. Totul despre Spania - Franța, superduelul din semifinalele EURO 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Anunț uriaș din Scoția pentru Ianis Hagi, înainte de meciul lui Rangers
Stranieri
Anunț uriaș din Scoția pentru Ianis Hagi, înainte de meciul lui Rangers
Dignostic crunt pentru vedeta lui Real Madrid. Cât stă Dani Carvajal după accidentarea suferită
Campionate
Dignostic crunt pentru vedeta lui Real Madrid. Cât stă Dani Carvajal după accidentarea suferită

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

Cristian Chira, în cârje la Oțelul - Universitatea Craiova » Dialog exclusiv cu GSP: „Aștept rezultatul de la RMN și sper să scap de operație”


Comentarii (5)
brera30
brera30  •  08 Iulie 2024, 15:53

Au rasuflat usurati la ultimele alegeri, imigrantii Mbappe si restul de 90% din echipa frantei. Dupa primul tur de scrutin, erau panicati.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  08 Iulie 2024, 12:23

Sa ii sparga nasul mai rau de data asta, poate ii ajuta Kroos.

QED777
QED777  •  08 Iulie 2024, 11:52

Oricum ´´politicianul ´´ Babambe este în plus.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează