INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA - GERMANIA 2-1

CORESPONDENȚĂ GSP DIN GERMANIA Nagelsmann cere intervenția Inteligenței Artificiale, după ce Germania nu a primit penalty: „Avem 50 de roboți pentru cafele, ar trebui și pentru asta unul”

Julian Nagelsmann  // FOTO: Imago +33   FOTO
Julian Nagelsmann // FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 06 iulie 2024 09:07 / Actualizat sambata, 06 iulie 2024 09:08

Julian Nagelsmann, selecționerul Germaniei, a comentat după înfrângerea cu Spania, 1-2 după prelungiri, hențul făcut în careu de Marc Cucurella, în minutul 106, fază la care nu s-a dictat penalty.

Antrenorul neamț spune că și-ar dori o schimbare a reguli și că ar trebui să se țină cont de traiectoria balonului, considerând că e important unde se îndreaptă mingea. Concret, spune că dacă mingea se duce spre poartă, ar trebui dictat penalty, dacă nu e un șut periculos, atunci să nu se sancționeze.

Ce spune Julian Nagelsmann despre faza controversată din Spania - Germania

„Nu vreau să vorbesc prea mult pentru asta. Vreau să vorbesc despre fotbal, dar ar fi bine dacă ar conta unde se duce mingea.

Dacă cineva șutează spre tribune și atingea mâna unui jucător, nu l-aș penaliza. Dar când mingea se duce clar spre poartă și lovește mâna, se poate vorbi de intenție. Trebuie să vedem unde se ducea mingea. Avem 50 de roboți care ne aduc cafea așa că ar trebui să existe un robot care să vadă unde s-ar duce mingea.

Ar trebui să conteze unde se duce mingea. Dar, ce-i drept, nu doar de asta am pierdut.

Sper că nu a fost o decizie greșită. Dar nu știu ce regulă s-a aplicat. Eu doar cer logică. Trebuie să te uiți unde e mingea, dacă e mai sus, dacă e mai jos.

Nu poți ști dacă mâna e într-o poziție naturală sau nu. Dacă ai ține cont și de unde s-ar duce mingea, ai ști dacă e penalty sau nu. Și nimeni nu ar mai spune ceva.

Am sentimentul că fiecare jucător a dat totul. E dureros pentru echipă”, a spus neamțul la conferința de presă.

Nagelsmann cere intervenția Inteligenței Artificiale, după ce Germania nu a primit penalty: „Avem 50 de roboți pentru cafele, ar trebui și pentru asta unul”
Mingea șutată de Jamal Musiala de la 20 de metri e oprită cu mâna de Marc Cucurella / Foto: Imago

Julian Nagelsmann: „În prelungiri, doar noi am vrut să câștigăm”

Acesta a continuat: „ În primul rând, felicitări Spaniei pentru calificarea în semifinale. Sunt de părere că au fost două reprize diferite. În prima parte am fost emoționați, am făcut multe faulturi, am luat cartonașe galbene.

Dar am și trimis un mesaj că suntem în joc. Spania nu s-a apărat prea bine, a fost ușor pentru noi să ajungem în ultima treime, dar nu am fost preciși la ultima pasă.

Ne-am apărat foarte bine. În a doua repriză, am reacționat bine, iar după minutul 60 am fost clar echipa mai bună. Am fost echipa mai bună, am meritat să câștigăm. Iar în prelungiri, cu excepția primelor 5 minute, doar noi am vrut să câștigăm. Cred că un egal era meritat. Dar am luat gol. Nu știu dacă ne-am deschis prea mult, aș zice că nu”,

Iar la final a dezvăluit ce mesaj a avut pentru elevii săi: „În vestiar le-am spus jucătorilor că nu meritau să piardă. Ne-am simțit bine împreună, am muncit foarte bine, am fost uniți și am avut o atmosferă foarte bună. Azi s-a văzut că am dat totul pentru a câștiga, jucătorii au dat totul pe teren. Le-am spus să rămână cu asta”.

VIDEO. Imagini cu bucuria imensă a ibericilor după calificarea în semifinalele Campionatului European

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Superliga
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Tirada virulentă a lui Denis Alibec: „Ei n-au existat pe teren! Ce trebuie să fac ca să primesc penalty?”
Superliga
Tirada virulentă a lui Denis Alibec: „Ei n-au existat pe teren! Ce trebuie să fac ca să primesc penalty?”
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare
Europa League
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (5)
elgabri
elgabri  •  06 Iulie 2024, 15:49

Ar trebui IA sa verifice si salariile antrenorilor ca unii iau bani multi pe degeaba !!

portardelegenda
portardelegenda  •  06 Iulie 2024, 11:26

Pentru ca lucrurile să se miște in privința VAR, trebuie ca să fie loviți granzii. Iar Germania e unul din ei . Și mă bucur . Căci doar așa se poate avansa.

wheelwright
wheelwright  •  06 Iulie 2024, 11:19

A fost hent 100 %, mingea mergea spre poarta, pletosul ala tot timpul atinge mingile cu mana si prin campionatul Angliei. A fost un meci in care niciuna nu merita sa castige, ambele au jucat mai slab decat de obicei. Daca nu era eliminatoriu, meritau o remiza. In grupe credeam ca Spania e cea mai buna, pentru ca a jucat cu adversari mai slabi. Aseara chiar nu mai aratau atat de bine. Foarte, foarte slab campionat european. Pana acum nici o echipa nu arata ca ar merita sa castige.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează