INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SUA

Ce lovitură! Luis de la Fuente poate părăsi Spania » Ofertă de nerefuzat din partea unei alte naționale

Luis de la Fuente, campion european în Germania 2024 / Foto: Imago
Luis de la Fuente, campion european în Germania 2024 / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2024 16:08 / Actualizat marti, 16 iulie 2024 17:30

Luis de la Fuente (63 de ani), selecționerul Spaniei, este tentat să plece în America pentru a deveni antrenorul naționalei SUA ♦ Postul a devenit vacant după demiterea lui Gregg Berhalter ♦ Potrivit Washington Post, tehnicianul campioanei continentale ar fi contactat directorul sportiv al federației (USNMT), pentru a aplica la postul liber ♦ RFEF i-a propus triplarea contractului actual de 600.000 de euro, dar americanii plătesc mai bine!

Naționala Spaniei ar putea primi o lovitură neașteptată. După ce Gareth Southgate a plecat azi de la reprezentativa Albionului, din cauza eșecului din finala Euro 2024, n-ar fi deloc exclus ca și învingătorul său de duminică să-și termine, surprinzător, aventura la cârma Furiei Roja!

„Bomba verii" a fost aruncată în media de Washington Post și preluată de Daily Mail și alte publicații importante europene: Luis de la Fuente își caută echipă și ar fi și luat legătura vineri, cu două zile înaintea finalei de la Berlin, cu o federație de pe alt continent!

Washington Post: „Reprezentanții lui de la Fuente au contactat USNMT"

„Lovitură câștigătoare și apoi... o fugă neașteptată!", a titrat autoritarul cotidian de peste Ocean, cu referire la artizanul celui de-al patrulea triumf al naționalei iberice la Euro. Potrivit sursei citate, „reprezentanții selecționerului echipei naționale masculine a Spaniei au contactat Federația americană de fotbal după demiterea lui Gregg Berhalter.

De la Fuente, în vârstă de 63 de ani, a condus Spania spre victoria în fața Angliei din finala Campionatului European, de pe «Olympiastadion» (2-1), încununând astfel un parcurs perfect în turneu".

+45 FOTO

Federația SUA caută selecționer pentru amicalele din septembrie!

Massoud Roushandel a confirmat pentru Washington Post că el și Vicente Montes i-au trimis un e-mail directorului sportiv Matt Crocker, dezvăluind interesul lui de la Fuente pentru acest post. Roushandel este președintele Global Elite Sports Group, o companie de management care lucrează îndeaproape cu Montes, un important avocat spaniol specializat în sport și consilier al selecționerului Spaniei.

Ce lovitură! Luis de la Fuente poate părăsi Spania » Ofertă de nerefuzat din partea unei alte naționale
Spania a cucerit trofeul european cu Luis De la Fuente pe banca tehnic[ / Foto: Imago

„Crocker supervizează căutările, cu scopul de a angaja un nou antrenor, în locul lui Berhalter, înaintea amicalelor de pe teren propriu din septembrie, cu Canada și Noua Zeelandă, și înainte de marele eveniment din 2026, când Statele Unite vor găzdui Cupa Mondială alături de Mexic și Canada", explică același ziar.

23de meciuri are Luis de la Fuente ca selecționer al Spaniei. Bilanțul său e formidabil: 20 de victorii, un egal și două eșecuri, cu golaveraj 67-21

SUA, gazda Copei America, a fost eliminată din faza grupelor!

Federația nord-americană avea pe listă mai multe nume, dar deja Jurgen Klopp (ex-Liverpool, liber) a refuzat „politicos" jobul și nici Thomas Tuchel (ex-Bayern) n-ar fi atras. Așa că au rămas, pe lângă Luis de la Fuente, francezul Patrick Vieira (Strasbourg) și "autohtonii" Steve Cherundolo (Los Angeles FC) și Wilfried Nancy (Columbus Crew), ultimii antrenori ce au câștigat MLS Cup.

Ce lovitură! Luis de la Fuente poate părăsi Spania » Ofertă de nerefuzat din partea unei alte naționale
Gregg Berhalter, la meciul cu Uruguay din grupa A a Copei America 2024 / Foto: Imago

Postul de selecționer al SUA a devenit vacant săptămâna trecută, când Berhalter, în urma rezultatelor dezastruoase din faza grupelor la Copa America, a fost concediat în al doilea său mandat la naționala americană. "Yankeii" au deschis turneul cu o victorie în fața Boliviei, însă au pierdut cu Panama și cu Uruguay și au fost eliminați

De la Fuente ar putea „șantaja" RFEF cu oferta de la americani

Dar ce l-ar fi determinat pe De la Fuente să-și găsească altă slujbă când este în brațele gloriei, fiind ovaționat de o jumătate de milion de fani aseară pe străzile din Madrid? Ar fi din cauza salariului mizerabil pentru nivelul său de performanță, 600.000 de euro (conform AS), pe care federația iberică (RFEF) i l-ar tripla.

Și așa însă tot ar fi meschin de mic, în condițiile în care Southgate, cel demis de englezi, lua 5,8 milioane anual! Americanii sigur îi vor oferi mai mult, având în vedere că Berhalter a încasat, cu tot cu prima pentru că a trecut de grupe la CM 2022 (după declarația de venit din 2022) circa 2,1 milioane de euro, fostul său acord fiind valabil până la 31 iulie 2026.

Și dacă nu i-ar conveni, antrenorul de 63 de ani ar putea folosi propunerea pentru a forța obținerea unui salariu mai mare ca să conducă Furia Roja și la următorul Mondial.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rapid își ia atacant din Superliga! » L-a salvat pe Șumudică de la o mare rușine, iar clubul se pregătește să achite clauza de reziliere: „Nu ne putem compara cu forța lor”
Superliga
Rapid își ia atacant din Superliga! » L-a salvat pe Șumudică de la o mare rușine, iar clubul se pregătește să achite clauza de reziliere: „Nu ne putem compara cu forța lor”
Dennis Man, la fel ca Gareth Bale. Ce a făcut românul după ce a marcat în poarta Milanului
Campionate
Dennis Man, la fel ca Gareth Bale. Ce a făcut românul după ce a marcat în poarta Milanului
Secretele dietei-minune a lui Mihai Stoica la 59 de ani » Alimentele pe care le-a eliminat de ani buni din meniu, deși sunt preferatele românilor: „Înfiorător de scump”
Superliga
Secretele dietei-minune a lui Mihai Stoica la 59 de ani » Alimentele pe care le-a eliminat de ani buni din meniu, deși sunt preferatele românilor: „Înfiorător de scump”

FAKE NEWS în sport » Pe 23 august, un interviu cu scriitorul Ioan T. Morar despre marile minciuni din Epoca de Aur: „Am văzut un document strict secret care arăta cum România fura competiția”

Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”


Comentarii (10)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  16 Iulie 2024, 23:27
Postat de Van_Basten pe 16 Iulie 2024, 18:09

Si mai bine, Manea impresar!

Păi deja îl are, nu? Cum altfel un spaniol ca ăsta poate visa că penetrează piața din Londongrad???

BindenDanDat
BindenDanDat  •  16 Iulie 2024, 23:24
Postat de rav410wrc pe 16 Iulie 2024, 18:19

Deci, Luis de la Fuente asta, care-i artist, castiga 600k €, iar Gigi Southgate, care-i liber si care a reusit sa-l faca, pana si pe un artist ca Jude Bellingham sa cam uite de fotbal, are 5M £, adica aprox. 6M € => Gigi = 10 x Luis ?!? ;((( Englejii astia-s de noaptea mintii de mameluci :(((

După ce ai furat o planetă întreaga secole multe, totul devine mai lejer. Uită-te la Charlie 3 cum arată și ăștia i se închină cu toții.

BindenDanDat
BindenDanDat  •  16 Iulie 2024, 23:22
Postat de contrabas3 pe 16 Iulie 2024, 18:39

USA, locul 11 în lume, ar bate Romania la orice oră din zi sau din noapte. Și îmi amintesc anii în care americanii abia pricepeau ce e ăla “soccer” și cum se joacă. Un leadership bun și management serios înseamnă progres. Între timp naționala noastră se târăște prin beciurile întunecate ale fotbalului est european.

Si sa si de ales din 550 milioane, nu-i prea rāu, huh? Asta ca să nu intrăm în discuția despre condițiile copiilor de a deveni ceva. Așa că domnu’ Sting, nu mai compara portocale cu ultimul produs al lui Tesla.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează