Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA - ITALIA

Clasicul Europei are loc pe unicul stadion din lume cu monedă proprie și unde berea circulă printr-o rețea subterană de țevi!

AufSchalke Arena așteaptă fanii spanioli și italieni să umple tribunele diseară / Foto: Imago +11   FOTO
AufSchalke Arena așteaptă fanii spanioli și italieni să umple tribunele diseară / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 20 iunie 2024 19:29 / Actualizat joi, 20 iunie 2024 21:58

Arena AufSchalke din Gelsenkirchen, una dintre cele cinci ale unei echipe din 2. Bundesliga care găzduiește jocuri la Euro 2024 și scena unde se vor duela Spania și Italia, obligă spectatorii să cumpere un card în „knappen”, valuta locală la paritate cu euro, pentru a face consumație. Berea ce curge la chioșcurile arenei vine pe o tubulatură aflată sub tribunele stadionului, care dispune de teren retractabil, capelă și cimitir!

Spania și Italia, cu patru titluri continentale împreună, apar diseară, de la ora 22:00, într-un nou episod al celui mai jucat Clasic al fotbalului european la nivelul echipelor naționale. Iar locul unde va avea loc meciul Spania - Italia, foarte important în stabilirea traseului ulterior al celor două rivale la Euro 2024, este probabil unic nu doar în Europa, dar și în lume!

La Gelsenkirchen se folosește o valută artificială!

Asta pentru că pe „Arena AufSchalke” nu poți cumpăra nimic dacă nu folosești „valuta" locală! Fanii au nevoie să achiziționeze un card pe care trebuie să depună „knappen", moneda cu aceeași valoare ca euro, schimbul făcându-se la intrarea pe stadion.

AufSchalke Arena, gata pentru al doilea meci de la Euro 2024, Spania - Italia / Foto: Imago
Fanii schimbă banii reali în moneda virtuală de pe AufSchalke
Fanii englezi au făcut consumație mare la meciul cu Serbia / Foto: Imago
Curcubeul de deasupra AufSchalke Arena, după o ploaie la Gelsenkirchen / Foto: Imago
Doi fani englezi, foarte încrezători în victoria favoriților la Gelsenkirchen / Foto: Imago
+7 FOTO

Nicăieri nu se întâmplă așa ceva! Pe baza capitalului investit pentru bere, mâncare ori suveniruri, suporterii achită cu acești knappen, valută artificială fără validitate în afara modernei arene cu gazon și acoperiș retractabile, inaugurată în 2001.

Dacă la finalul întâlnirii rămâi cu bani pe acel card special (maximum poți decarta 150 de euro), nu e nicio problemă: nu-i nevoie să mai vii la un meci să cheltuiești ceea ce ți-a rămas. Banii respectivi ți se schimbă înapoi în euro și sunt virați pe cardul propriu.

Patru întâlniri pe „AufSchalke" și un concert Taylor Swift

Nu este singurul lucru inedit în casa clubului care se chiuiește să revină în elita fotbalului german. Cei 50.000 de suporteri spanioli și italieni ce vor umple locurile rezervate diseară se vor răcori la mii-restaurantele unde se va servi băutură pe bandă rulantă, berea alimentându-se permanent (fără ca stocul să se epuizeze) printr-o rețea subterană aflată sub tribune!

52.000 de litri de bere și 2.500 kg de cârnați în zi de meci

Zonele de catering sunt conectate la o linie de bere lungă de 5 kilometri, care le alimentează cu aproximativ 52.000 de litri de bere în zilele de meci. Sunt, potrivit datelor oficiale, 15 restaurante mici, 50 de locuri de grătar și 35 de cafenele, stadionul putând servi până la 2.500 de kilograme de cârnați, 7.000 de covrigi și 1.000 de metri pătrați de pizza într-o singură zi!

Furnizorul e și cel care a branduit arena futuristă din 2005, devenind Veltins-Arena (pentru meciurile interne), compania germană nefiind printre sponsorii niciunei competiții de nivel internațional. Pe AufSchalke vor avea loc în total patru confruntări - prima a fost Serbia - Anglia 0-1, la acest turneu final, iar pe 17 iulie va fi concertul starului american Taylor Swift.

191de milioane de euro a costat construcția AufSchalke Arena, ce dispune de o capacitate maximă de 62.271 de locuri, pe scaune și în picioare (70.000 la concerte).

5.406 de euro costă un loc de veci lângă stadion

Alte două facilități, mai rar de găsit pe arenele din Europa și pe care le oferă „Veltins-Arena" (contractul expiră în 2027), permit fanilor lui Schalke să se simtă legați de culorile alb-albastre în toate momentele foarte importante ale existenței lor.

Există și o capelă, unde, înainte de a se bucura de fotbal, suporterii pot să se roage sau să-și programeze diverse evenimente familiale, căsătoria ori botezul. Nu lipsește nici varianta ca doritorii să se odihnească pe veci tot acolo. Lângă arenă s-a amenajat un cimitir, în formă de teren de fotbal, cu gazon, porți și marcaje ca pe suprafața verde de joc.

Un loc de veci costă 5.406 euro pentru fanii lui Schalke, în care e inclusă și îngrijirea mormântului pentru 25 de ani. Disponibile sunt 1.904 locuri, exact ca anul fondării clubului din Gelsenkirchen!

Citește și:

Se declară dezamăgit de Denis Alibec: „Speram să ajungă o vedetă, dar el a ales alt drum. Când intervin părinții, e o problemă”
Nationala
Se declară dezamăgit de Denis Alibec: „Speram să ajungă o vedetă, dar el a ales alt drum. Când intervin părinții, e o problemă”
Unul dintre cei mai populari fotbaliști ai lumii, de nerecunoscut la plajă
Campionate
Unul dintre cei mai populari fotbaliști ai lumii, de nerecunoscut la plajă
Andrei Nicolescu aprobă transferul cerut insistent de suporteri la Dinamo: „Știu ce vrea toată lumea”
Superliga
Andrei Nicolescu aprobă transferul cerut insistent de suporteri la Dinamo: „Știu ce vrea toată lumea”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează