INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB

CALCULE De câte puncte are nevoie FCSB pentru a trece de grupa de Europa League

PAOK - FCSB/ foto Ionuț Iordache (GSP)
PAOK - FCSB/ foto Ionuț Iordache (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 04 octombrie 2024, 10:31 / Actualizat vineri, 04 octombrie 2024 11:06

FCSB a câștigat cu PAOK, scor 1-0, în etapa a doua din Europa League și a ajuns la 6 puncte în grupa unică. Roș-albaștrii au șanse ridicate să prindă unul dintre primele 24 de locuri.

Primele 8 din 36 în clasament la finalul grupei de Europa League sunt calificate direct în optimi. Locurile 9-24 vor juca în 16-imi (play-off), iar cele 8 câștigătoare se califică și ele în optimi. Echipele care termină sub locul 24 sunt eliminate definitiv din competiție.

TUN pentru FCSB după victoria lui PAOK » Câți bani au intrat în conturile campioanei
FCSB
TUN pentru FCSB după victoria lui PAOK » Câți bani au intrat în conturile campioanei

Calificarea în 16-imile Europa League a devenit plauzibilă pentru FCSB după victoria cu PAOK, potrivit statisticienilor de la Opta.

Varianta realistă: cum poate termina FCSB între locurile 8 și 24

Potrivit calculatorului Opta, care a calculat de câte puncte au nevoie echipele pentru clasarea în primele 8 și în primele 24, FCSB ar fi aproape sigură că termină printre primele 24 de echipe dacă ar ajunge la 9 puncte. Șansele sunt de 69% de calificare în acest caz.

Pentru a fi siguri de unul dintre primele 24 de locuri, roș-albaștrii au nevoie de 11 puncte. Cu 10 puncte, FCSB ar fi 98% sigură de prezența în play-off-ul care duce în optimi.

Cu 8 puncte, șansele de calificare sunt de 16%, iar cu 7 puncte șansele scad la 1%. Dacă FCSB nu ar mai face niciun punct în viitoarele 6 meciuri, campioana României nu ar avea cum termine printre primele 24 de echipe, potrivit Opta.

Varianta SF: cum termină FCSB pe unul dintre primele 8 locuri

FCSB ar putea să termine și între primele 8, dar varianta pare mai puțin plauzibilă. Momentan, roș-albaștrii sunt pe locul 3, la egalitate cu Tottenham. Și englezii au 6 puncte și golaveraj 5-1.

Pentru a fi sigură de clasarea printre printre primele 8 echipe, FCSB ar avea nevoie de 17 puncte în grupă. Adică să mai obțină 11 în următoarele 6 partide.

Cu 16 puncte, șansele ar scădea la 98%, iar cu 15 s-ar ajunge la 73% șanse de calificare directă în optimi. Cu 14 puncte s-ar ajunge la 28%, iar cu 13 puncte, FCSB ar avea șanse de 2% să termine printre primele 8.

FCSB va mai juca în Europa League cu Rangers, Midtjylland, Olympiakos, Hoffenheim, Qarabag și Manchester United.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali s-a răzgândit după victoria cu PAOK: „Atât le dau primă, l-am pus pe Tănase să le zică”
Europa League
Gigi Becali s-a răzgândit după victoria cu PAOK: „Atât le dau primă, l-am pus pe Tănase să le zică”
Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP
Europa League
Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP
De câte puncte are nevoie FCSB pentru a trece de grupa de Europa League
Europa League
De câte puncte are nevoie FCSB pentru a trece de grupa de Europa League

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (8)
gonzales
gonzales  •  04 Octombrie 2024, 13:18

Chiar daca chinuit cu PAOK, FCSB a aratat ca se mai poate bate cumva cu echipe un pic superioare, situatie in care primele 8 nu mai par asa departe, as spune ca 11 puncte sunt realizabile. PAOK sau Olympiakos e acelasi lucru, Rangers tot pe acolo este, Qarabag in mod normal este sub acestea, iar dupa ce am vazut meciul cu Slovan, Midtjylland pare si ea de batut. Hoffenheim si ManU par echipe superioare (datoria campionatului). dar cred ca 1 pct se poate scoate si de aici. Pare ca FCSB a avut si noroc la tragerea la sorti si cred ca o sa fie surpriza grupei din EL.

Catalynn_26
Catalynn_26  •  04 Octombrie 2024, 13:16

Iar vând ăștia pielea oii de pe pășune … :-))) Bă, FC Fcsb nu prinde top 8 nici dacă Olaru se dă de 3 ori peste cap și devine Messi! Mai jos de atât înseamnă baraj. Iar la baraj, la nivelul ăsta … se știe! :-))) Dar și pt top 24 mai e nevoie de minim 2 puncte pt a avea șanse rezonabile. Ieri au avut noroc cum a avut Lille cu Real în ziua precedentă. Dacă ne uităm la program, in afară de un egal în Asia, nu prea se întrevăd alte oportunități reale de a face puncte. Fcsbistii spera ca ManU și nu doar ei vor neglija competiția din varii motive. Posibil e orice, însă probabilitatea e spre zero …

MaxiP
MaxiP  •  04 Octombrie 2024, 13:09

Nu stiu exact cum se fac aceste calcule, dar cred ca sunt in functie de probabilitatea ca foarte putine meciuri sa se incheie le egalitate. Nu avem termen de comparatie, fiind prima editie de cupe europene in acest format, dar parerea mea e ca trierea intre calificat si eliminat se va face la 7-8 puncte in toate cele 3 competitii. Nu m-ar mira ca una din echipe sa prinda si cu vreo 6 puncte. Asta cu 9 puncte si 69% sanse de calificare mi se pare complet neplauzibil, nu cred ca va fi vreo echipa care sa faca 9 puncte si sa nu treaca. Practic FCSB e ca si calificata mai departe, doar un parcurs catastrofal o mai elimina, din care fie sa piarda toate meciurile, fie sa piarda 5 si sa nu mai castige niciunul. La momentul actual, mai degraba apare discutia daca au sanse sa se califice intre primele 8, probabil ca nu vor reusi, dar parerea mea sincera e ca vor termina mai aproape de locul 8 decat de locul 25. Practic, din ce inteleg calculele lor se bazeaza pe varianta sigura in functie de fiecare barem, adica cu 11 puncte ai matematic clasarea in primele 24. Dar ca probabilitate, punctajele maxime vor scadea, adica cel mai probabil nu va face nimeni punctaj maxim, locul 8 nu va face 17 puncte, iar locul 24 nu va face 10-11 puncte.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează