INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CORVINUL

Boom financiar! Cât a încasat Corvinul după ce s-a calificat în turul doi din Europa League

Corvinul Hunedoara - Paksi, foto: Facebook Paksi FC
Corvinul Hunedoara - Paksi, foto: Facebook Paksi FC

Articol de - Publicat vineri, 19 iulie 2024 09:32 / Actualizat vineri, 19 iulie 2024 10:05

Corvinul Hunedoara a produs surpriza și a eliminat vicecampioana Ungariei, Paksi, scor 4-2 la general. Formația din Liga 2 va încasa o sumă importantă după ce a reușit această performanță.

Cotată cu șansa a doua înaintea „dublei” cu Paksi, Corvinul a luat o opțiune serioasă încă din tur. A pierdut returul cu 0-2 și va juca în turul doi cu Rijeka, vicecampioana Croației. Trupa lui Florin Maxim a obținut 550.000 de euro în urma calificării.

Corvinul primește 550.000 de euro după calificarea în turul doi din Europa League

Corvinul are asigurată această sumă chiar dacă va fi eliminată de Rijeka din Europa League și apoi de adversara din turul al treilea din Conference League.

Dacă va cădea în Conference League și va ajunge în play-off-ul competiției, câștigătoarea Cupei României va încasa 750.000 de euro. Corvinul va juca pe 25 iulie turul cu Rijeka, iar returul se va disputa o săptămâna mai târziu, pe 1 august.

Corvinul va începe sezonul de Liga 2 în weekend-ul 3-4 august. Rămâne încă neclar dacă trupa lui Florin Maxim va avea drept de promovare în sezonul viitor. În cazul în care formația din Liga 2 va obține calificarea în grupele Conference League, atunci va primi 2,94 milioane de euro.

Presa din Ungaria, după Corvinul - Paksi 0-2: „Atunci s-a pierdut calificarea”

Jurnaliștii din Ungaria sunt convinși de faptul că Paki a pierdut calificarea la meciul tur, atunci când a pierdut fără drept de apel pe teren propriu, scor 0-4.

Cei de la nemzetisport au lăudat prestația Corvinului, pe care au comparat-o cu o echipă de primă ligă: „Au jucat fotbal ca și cum ar fi în prima ligă. Este sfârșitul aventurii în Europa League pentru Paksi.”

Din meciul ăsta avem doar de învățat, rămânem cu o calificare. Rijeka este un adversar de un alt calibru. Au pierdut campionatul în ultimele două etape. Sunt fotbaliști cu cote și salarii foarte mari. Ne apărăm șansa și încercăm să face o dublă mansă bună

- Florin Maxim, antrenorul Corvinului

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare incredibilă cu transferul lui Bîrligea! Becali, scandal cu impresarul: „Nu face Șucu asta” » Clauza care a scurtcircuitat totul
Superliga
Răsturnare incredibilă cu transferul lui Bîrligea! Becali, scandal cu impresarul: „Nu face Șucu asta” » Clauza care a scurtcircuitat totul
Umilită de Hermannstadt, Poli Iași a luat decizia în privința antrenorului Tony da Silva
Superliga
Umilită de Hermannstadt, Poli Iași a luat decizia în privința antrenorului Tony da Silva
Obiceiul bizar pe care Teodora Stoica îl urmează zilnic: „De atunci nu am mai răcit!”
Special
Obiceiul bizar pe care Teodora Stoica îl urmează zilnic: „De atunci nu am mai răcit!”

Manchester United, PAOK Salonic sau Rangers » Cine sunt cele 8 adversare ale FCSB în Europa League

Mitriță, înapoi! Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu » Noul selecționer șochează!


Comentarii (5)
superdaniel72
superdaniel72  •  19 Iulie 2024, 15:20

Corvinul merita din plin acesti bani. Alti fraieri de 50 ani din Romania, nu au reusit ceea ce au facut ei! Asa ca merita orice dispensa si sacrificiu, inclusiv schimbarea unui regulament tampit!

doar..titi
doar..titi  •  19 Iulie 2024, 11:26

din pacate nu doar jucatorii au mentalitate de echipa mica ...ci si presa!! daca citesti titlurile!!

rumunek
rumunek  •  19 Iulie 2024, 10:21

Nu trag concluzii, nu dau verdicte, însă important e unde se vor duce acești bani. În cazul în care, de exemplu, se vor duce pentru plata unor salarii de liga 1 la o echipă fără drept de promovare, atunci dau pe mere ce au luat pe pere și nu se beneficiază de acest venit suplimentar, cheltuielile proiectului Corvinul urmând să se facă tot din bugetul local.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează