INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - FC RFS

3 titulari-surpriză în FCSB - RFS » Cum au explicat Gigi Becali și Charalambous: „Pe el n-am nevoie să-l vadă Europa”

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de - Publicat joi, 26 septembrie 2024 20:49 / Actualizat joi, 26 septembrie 2024 20:54

Gigi Becali, 66 de ani, a intrat în direct cu mai puțin de două ore înainte de FCSB - RFS și a anunțat echipa de start a campioanei României. În primul „11” apar 3 nume surprinzătoare.

FCSB debutează în grupa-mamut de Europa League contra celor de la RFS, campioana en-titre a Letoniei.

În contextul absenței din lot a lui Siyabonga Ngezana, accidentat, Gigi Becali a inovat, cu 3 nume surprinzătoare în primul „11”.

Titular în dreapta atacului apare Marius Ștefănescu, preferat în locul lui Alexandru Băluță. „Pe Ștefănescu nu-l pot arunca, mai am încredere în el, am dat 1,3 milioane. Am zis: «Hai să jucăm cu Ștefănescu, să-i dăm șansă». Altfel îl descurajăm definitiv pe om”, a explicat Becali la DigiSport.

Gigi Becali a ales 3 titulari-surpriză pentru FCSB - RFS

În afara jucătorului transferat de la Sepsi, surprind titularizările lui Vlad Chiricheș și Malcom Edjouma. Cel din urmă a fost trimis în primul „11” în fața apărării, alături de Mihai Lixandru, în vreme ce Chiricheș apare în centrul defensivei, lângă Joyskim Dawa.

Celălalt stoper apt de joc din lot, Mihai Popescu, a fost trimis în dreapta, poziție pe care a mai evoluat și la Farul. Astfel, Valentin Crețu și Alexandru Pantea se văd nevoiți să se mulțumească cu statutul de rezerve.

„Edjouma și Lixandru la mijloc. Popescu fundaș dreapta, Ștefănescu atacant, cu Bîrligea și David Miculescu. Puteau fi Șut cu Tănase și să nu fie Olaru, dar Bîrligea și Olaru sunt produse de export. Pe Tănase nu-l mai vând, n-am nevoie să-l vadă Europa. Trebuia să aleg între Olaru și Tănase.

Echipa e hotărâtă de acum 5 zile. Nici nu mai țin bine minte dacă Popescu e fundaș dreapta sau central. Cred că dreapta. Am zis să jucăm pentru suporteri, pentru că încasăm. Deja am încasat 2,5 milioane din bilete”, a spus Gigi Becali la DigiSport.

  • Cum arată FCSB cu RFS: Târnovanu - M. Popescu, Chiricheș, Dawa, Radunovic - Edjouma, Lixandru - Ștefănescu, Olaru, Miculescu - Bîrligea

Prin titularizările lui Chiricheș și Ștefănescu, Gigi Becali a ascultat de Dumitru Dragomir. Fostul președinte al LPF îi recomandase să-l „forțeze” pe Ștefănescu și să „țină de Chiricheș, că încă mai poate”.

Înaintea meciului, și antrenorul Elias Charalambous a fost chestionat pe seama echipei de start. Iată explicațiile oferite de cipriot la DigiSport:

Analizăm mereu adversarii, le găsim punctele tari și cele slabe. Astăzi am decis să începem cu acest prim 11, credem că sunt cei mai buni jucători care să înceapă meciul.

Am un mare respect pentru Chiri (n.r. - Vlad Chiricheș), este foarte important fie că joacă, fie că nu. Ne ajută mereu cu experiența lui.

Ștefănescu joacă în dreapta. Ștefi are calitate mare, credem mult în el. Știu că își va demonstra calitatea.

Trebuie să utilizăm toți jucătorii. Lix (n.r. - Mihai Lixandru) e proaspăt, nu a jucat două săptămâni și acum e la 100%. Pe Edjouma îl știm și avem nevoie de el, este în formă bună.

Menajați pentru Sepsi?

Deși a glumit pe seama lăsării lui Tănase pe bancă, cel mai probabil alegerea acestui prim „11” reprezintă o decizie strategică, astfel încât o parte dintre titularii de fel să rămână proaspeți pentru următoarea partidă de campionat, pe 29 septembrie, cu Sepsi.

După 1-1 cu Petrolul etapa precedentă, Gigi Becali a susținut că se teme pentru accederea în play-off: „Normal, cum să nu mă îngrijoreze? Este în pericol play-off-ul! Avem 10 puncte, suntem în pericol. Cum adică să fie glumă? De ce, cum să fie glumă?”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Surprinzător! Cât s-a terminat Tottenham - Qarabag, după eliminarea lui Drăgușin din minutul 8
Europa League
Surprinzător! Cât s-a terminat Tottenham - Qarabag, după eliminarea lui Drăgușin din minutul 8
7 detalii din FCSB - RFS care nu s-au văzut la TV » Ce a făcut Bîrligea imediat după gol + scene comice: „Lasă-te, bă!”
Europa League
7 detalii din FCSB - RFS care nu s-au văzut la TV » Ce a făcut Bîrligea imediat după gol + scene comice: „Lasă-te, bă!”
Stupoare pe Arena Națională! Ce a pățit când a vrut să-și ocupe locul de pe bilet: „Vin de 40 de ani, dar așa ceva n-am văzut în viața mea”
Europa League
Stupoare pe Arena Națională! Ce a pățit când a vrut să-și ocupe locul de pe bilet: „Vin de 40 de ani, dar așa ceva n-am văzut în viața mea”

EXCLUSIV Caz ULUITOR în Liga 3: au folosit pe fals un sud-american pe post de român U19 și l-au prezentat arbitrului ca jucător surdomut și analfabet! » „Românii sunt niște jeguri!”

Mărturie printre lacrimi a campioanei olimpice Maricica Puică: „Deblocați rentele! Am făcut trei avorturi pentru performanță. Am pierdut trei băieței!”


Comentarii (1)
Mondo
Mondo  •  26 Septembrie 2024, 21:30

Lasa ca-l vinde pe Chiriches, sau Chiriches il vinde pe el.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează