INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

Mourinho, discurs înflăcărat: „Uneori dorm la stadion, lucrez din greu! Am 5 trofee și jumătate în Europa, unul mi-a fost furat”

Jose Mourinho, după Fenerbahce - Union SG
Jose Mourinho, după Fenerbahce - Union SG

Articol de - Publicat vineri, 27 septembrie 2024, 20:18 / Actualizat vineri, 27 septembrie 2024 20:41

Jose Mourinho (61 de ani) a fost autorul unui discurs pasionant după ce echipa lui, Fenerbahce, a învins-o pe Royale Union SG în prima etapă a grupei de Europa League, scor 2-1.

Instalat în vară pe banca echipei din Istanbul, Mourinho a obținut 7 victorii în primele lui 11 meciuri la Fenerbahce. Seara trecută, turcii au învins-o pe Union SG în prima etapă a grupei de Europa League.

„Până acum, nu am putut vedea efectul Mourinho aici. Când îl vom vedea?”, a fost întrebat antrenorul portughez după meci.

În replică, Mourinho le-a dat peste nas criticilor.

Jose Mourinho: „Efectul Mourinho? Nu pot câștiga trofee în septembrie!”

„Ce reprezintă efectul Mourinho sunt trofeele, dar nu poți câștiga trofee în septembrie. Nu există trofee de câștigat acum, cum puteți vedea efectul?

Am câștigat trofee la toate cluburile la care am fost. Doar la Tottenham nu am câștigat, pentru că am plecat cu două zile înaintea finalei de cupă. Așa că efectul Mourinho pe care l-am creat la toate echipele a fost de a câștiga trofee, dar îmi pare foarte rău, nu putem face asta în septembrie”, a spus portughezul.

Jose Mourinho: „Nu am venit aici în vacanță, uneori dorm la stadion!”

Ulterior, reporterii i-au cerut reputatului antrenor să transmită un mesaj pentru suporterii echipei.

„Cred că prin felul în care vă faceți treaba aveți o influență asupra percepției suporterilor. Pot spune doar că lucrăm mult. Nu știu cât lucrați voi într-o zi, dar eu lucrez cel puțin 12 ore pe zi, iar uneori dorm la terenurile de antrenamente, pentru a nu pierde timp.

Istanbul este un oraș frumos, dar nu am venit aici în vacanță, ci să muncesc. Asta fac, asta face toată lumea de la club. Avem o cultură a muncii.

Încerc mereu să le insuflu și să le explic asta oamenilor: pot avea succes din timp în timp, dar atunci când lucrurile merg bine nu faci «nuntă», iar atunci când nu merg bine nu faci «înmormântare»”, a spus Mourinho în prima fază.

Jose Mourinho: „Mi-au furat un trofeu european!”

„Asta este filosofia mea. Lucrez din greu și nu fac nici «nuntă», nici «înmormântare». Vrem să ajungem sus, dar este prea departe momentan.

26 de trofee, 5 și jumătate trofee europene, pentru că îl uit pe cel care mi-a fost furat, doar pentru că lucrez mult. Asta fac și aici, fanii lui Fenerbahce să știe că eu și toți cei din club lucrează din greu”, a completat el.

Mourinho a câștigat două Ligi ale Campionilor, în 2004 cu FC Porto și în 2010 cu Inter Milan, de două ori Europa League (2003 cu FC Porto și 2017 cu Manchester United), plus Conference League cu AS Roma în 2022.

Trofeul despre care spune că i-a fost „furat” este, foarte probabil, Europa League, sezonul 2022/2023. Antrenată de Mourinho, AS Roma a ajuns în finală în acel sezon, fiind învinsă la loviturile de departajare de Sevilla.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
„Nu mă mai uit la meciurile lui!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS: „Dacă era un băiat cu bun simț ...”
Europa League
„Nu mă mai uit la meciurile lui!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS: „Dacă era un băiat cu bun simț ...”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (1)
Mayas
Mayas  •  27 Septembrie 2024, 20:54

sa-i spuna cineva lui mourinho ca fenerbahce are buget si salarii de ucl dar joaca in europa league. Steaua din liga 1 are buget de liga 1 si joaca in europa league:))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează