INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  METALURGS LJEPAJA - FC VASLUI, JOI, 18:00, ANTENA 1

FINAL: Metalurgs Ljepaja - FC Vaslui 0-2. Meciul a fost liveTEXT pe gsp.ro!

Articol de GSP - Publicat joi, 14 august 2008 00:00

Letonii au făcut transferuri numeroase în această vară, schimbând chiar şi antrenorul principal. Secundul lui FC Vaslui, Cristi Dulca, i-a urmărit pe viu pe baltici la meciul de marţea trecută, în care Metalurgs a "măturat" în campionat cu FK Jurmala, pe care a învins-o cu un categoric 7-2.

"Am urmărit o partidă din campionat a adversarilor noştri. Este o echipă organizată şi puternică. Nu ne va fi deloc uşor cu ei. Au arătat un bun joc combinativ, în care fiecare ştie ce are de făcut. Sunt jucători masivi şi dispuşi la efort. Au marcat multe goluri din centari, cu capul Va trebui să avem mare grijă. Vom face totul pentru a câştiga", a declarat Cristi Dulca.

Letonii au făcut transferuri numeroase în această vară, schimbând chiar şi antrenorul principal. Secundul lui FC Vaslui, Cristi Dulca, i-a urmărit pe viu pe baltici la meciul de marţea trecută, în care Metalurgs a "măturat" în campionat cu FK Jurmala, pe care a învins-o cu un categoric 7-2.

"Am urmărit o partidă din campionat a adversarilor noştri. Este o echipă organizată şi puternică. Nu ne va fi deloc uşor cu ei. Au arătat un bun joc combinativ, în care fiecare ştie ce are de făcut. Sunt jucători masivi şi dispuşi la efort. Au marcat multe goluri din centari, cu capul Va trebui să avem mare grijă. Vom face totul pentru a câştiga", a declarat Cristi Dulca.

În cupele europene, Liepajas Metalurgs a întâlnit în sezonul 2003-2004 al Cupei UEFA (turul preliminar) pe Dinamo, care s-a impus cu 5-2 la Bucureşti, în Letonia returul încheindu-se 1-1. Pe 23 ianuarie a.c, în Cipru, FC Vaslui a învins cu 1-0 chiar pe adversara de astăzi, unicul gol fiind marcat de atacantul zimbabwean Mike Temwanjera, în minutul 41, după o centrare a lui Sorin Frunză. Tot în iarna trecută, letonii au dispus cu 2-0 de Dinamo şi au fost învinşi cu 1-0 de Steaua, de asemenea în partide de pregătire. În ianuarie 2007, Steaua a învins în Cipru pe Metalurgs cu 2-1.

Viorel Hizo a declarat că formaţia să vrea să îşi asigure încă din meciul ţur cu Metalurg Liepajas calificarea în turul I al Cupei UEFA şi speră că elevii săi să profite de schimbarea antrenorului şi de celelalte probleme din tabăra letonă: "Ne aşteaptă două meciuri extraordinar de grele. Ne-am propus să câştigăm atât cu Metalurg Liepajas, cât şi cu Farul. Vor fi două jocuri dificile, însă am mari speranţe că echipă va avea acelaşi tonus. La Liepajas ne aşteaptă un meci important şi foarte greu, însă sperăm într-o evoluţie bună. Am cules toate informaţiile despre adversar, s-au întâmplat foarte multe la ei în ultimele două zile, cei de la Liepajas rămânând fără antrenor. Sperăm să profităm de acest lucru".

Marko Ljubinkovic: "Nu ştim prea bine echipa, dar pentru a avea un meci liniştit în retur, trebuie să câştigăm în primul joc. Se poate acest lucru, fiindcă echipa noastră este într-o creştere evidentă".

Osmane N' Doye: "Nu se pune problema să ratăm calificarea. Trebuie să ne gândim doar la victorie. Când întru pe teren vreau să câştig şi îmi doresc asta şi în meciul cu Metalurg".

Mike Temwanjera: "Letonii de la Liepajas au o echipă foarte puternică. Am văzut că în ultimul meci de acasă au câştigat cu 7-2. Au forţă în fază de atac, dar nici în defensivă nu stau rău. Zilele acestea am aflat foarte multe date despre ei şi sunt sigur că le vom găsi punctele slabe. Sper să luăm o opţiune serioasă de calificare încă din meciul ţur. O calificare în grupele UEFA ar fi pentru Vaslui că şi cum am lua un trofeu. Avem puterea să facem şi o asemenea performanţă".

Echipa probabilă:
Kuciak - Buhus, Cănu, D. Munteanu, Hugo Luz - Ljubinkovici, Aliuta, Genchev, N'Doye - Burdujan, Temwanjiea; Antrenor: Viorel Hizo.

Cupa UEFA 2008-2009 -Turul II preliminar- mansa I

Data: 14 August 2008
Ora: 18:00 (live Antena 1)
Stadion: "Daugava"
Oras: Liepaja
Arbitru: Alexey Kulbakov (Belarus)
Arbitrii asistenti: Viachaslau Bykov, Stanislau Savitski (Belarus)
Arbitru de rezerva: Antuan Maiorau (Belarus)
Delegat UEFA: Gabriel Weiss (Slovacia)
Observator UEFA: Milovan Nikolic (Slovenia)

Metalurgs Liepajas (antrenor Rudiger Ambramczik): 27 Steinbors - 3 Klava, 4 Zirnis, 5 Ferreira, 7 Dobrecovs - 9 Tamosauskas, 13 Surnins, 20 Beniusis, 10 Solonicins - 23 Grebis, 25 Karlsons.
Rezerve: 31 Spole, 2 Zuravlovs, 21 Rafalskis, 15 Mihailovs, 17 Prohorenkovs, 22 Kamess, 28 Jemelins.

FC Vaslui (antrenor Viorel Hizo): 1 Kuciak - 15 Buhuş, 28 Cânu, 29 D.Munteanu, 27 Hugo Luz - 20 Ljubinkovic, 21 N’Doye, 10 Aliuţă, 4 Genchev -19 Temwanjera, 9 Burdujan.
Rezerve: 81 Hăisan, 6 Markovic, 7 N.Jovanovic, 8 Zmeu, 11 Gheorghiu, 16 B.Panait, 18 Buhăescu.

 

Min 93: Partida se incheie cu o victorie destul de lejera a Vaslului, ultimele 10 minute desfasurandu-se fara vreo ocazie importanta. Succes meritat pentru oaspeti, care se pot considera in mare parte calificati in turul 1 al Cupei UEFA.

Min 82: Grebis il faulteaza dur pe N'Doye din spate, primind cartonasul galben.

Min 81: Ferreira incearca un lob de la 16 metri, dar Kuciak nu are nici-o problema.

Min 77: Prohorenkovs intra in locul lui Beniusis. In acest timp, Zirnis este avertizat cu un cartonas galben.

Min 76: N'Doye patrunde decis spre careul leton, trage tare din 16 metri dar balonul trece putin pe langa poarta. Dupa aceasta faza, Nemanja Jovanovic il inlocuieste pe Mike Temwanjera.

Min 75: Aliuta paraseste terenul de joc, fiind substituit de Adrian Gheorghiu.

Min 73: GOOOOL FC Vaslui! Jocul de pase al oaspetilor merge excelent, balonul ajunge la Genchev, care trage de la peste 20 de metri sub bara transversala.

Min 71: Temwanjera scapa singur cu Steinbors, trage puternic, dar mingea izbeste transversala!

Min 69: GOOOOL FC Vaslui! N'Doye prinde un sut bine plasat din lovitura libera de la 30 de metri, iar portarul leton scapa balonul in poarta.

Min 69: Kamess intra in locul lui Dobrecovs in echipa amfitrionilor.

Min 67: Succesiune de doua cornere pentru Vaslui. Ambele sunt rezolvate de apararea letona.

Min 65: Denis Zmeu intra la vasluieni, inlocuindu-l pe Burdujan.

Min 63: Mike trage foarte puternic dintr-un unghi mort, iar mingea se duce peste bara.

Min 60: Sut periculos din lovitura libera rezultata, Surnins trimitand peste cu o torpila de la 17 metri.

Min 59: N'Doye faulteaza un adversar scapat spre poarta aproape de linia careului vasluian. Mijlocasul oaspetilor primeste cartonas galben.

Min 53: Kuciak respinge bine o centrare periculoasa venita in fata portii.

Min 50: Gazdele se apropie de careu periculos, dar ultima pasa nu este prea reusita, iar Kuciak iese si retine.

Min 46: A inceput repriza secunda. Vasluienii se afla in posesie.

Min 45: Prima repriza se incheie cu 0-0, vasluienii nefiind capabili sa profite inca de inexactitatile unei echipe modeste.

Min 44: Buhus centreaza bine, Marko Ljubunkovic vine din spate dar il jeneaza pe Mike Temwanjera, care trimite alaturi.

Min 40: Inca o ocazie pentru Metalurgs. Dobrecovs primeste o centare la coltul scurt in 6 metri, dar este incomodat de portarul si fundasii adversi, trimitand alaturi.

Min 35: Greseala mare a lui N'Doye, care pierde balonul usor la 20 de metri de careul prorpiu, iar letonii scapa spre poarta cu doi jucatori. Hugo Luz faulteaza, dar lovitura libera rezultata nu-i da emotii lui Kuciak.

Min 33: Ljubinkovic se afla la 25 de metri de poarta, dar trage mult peste transversala.

Min 32: Genchev scapa singur in dreapta careului, dar portarul advers iese si blocheaza.

Min 31: Ocazie mare pentru gazde! Dobrecovs centreaza in careu, iar Zirnis trimite din 6 metri cu capul pe langa poarta.

Min 27: Lovitura libera din partea dreapta a careului leton, Aliuta centreaza, dar apararea respinge.

Min 26: Aliuta trage de la peste 30 de metri, Steinbors retine un nou sut deviat.

Min 25: Un sut slab al lui Genchev este deviat de Burdujan, dar mingea este prinsa de portarul lui Metalurgs.

Min 21: Aliuta a recuperat bine o minge in banda, a pasat la marginea careului la Burdujan, dar acesta s-a incurcat in doua driblinguri si a pierdut balonul.

Min 19: Lovitura libera pentru Metalurgs din lateral dreapta, apararea vasluiana respinge. Romanii sunt tinuti in terenul lor de artagoasa echipa gazda.

Min 13: Un voleu ratat al Benisius dintr-o pozitie favorabila, in careul vasluian.

Min 10: N'doye trimite putin peste vinclu dintr-o lovitura libera de la 20 de metri.

Min 8: Steinbors este aproape de a scapa in poarta un sut pe centrul portii al lui Aliuta.

Min 6: Buhus trimite un sut puternic de la 30 de metri, acesta fiind parat de portarul leton.

Min 3: Meciul se joaca tern, Metalurg beneficiind de o lovitura libera de la mare distanta, centrata slab.

Min 1: Partida a inceput.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Olimpiu Moruțan a fost prezentat: „S-a întors”
Stranieri
Olimpiu Moruțan a fost prezentat: „S-a întors”
Dinamo, Farul sau Poli Timișoara? Marian Iancu anunță unde va investi: „Voi fi unul dintre finanțatori”
Superliga
Dinamo, Farul sau Poli Timișoara? Marian Iancu anunță unde va investi: „Voi fi unul dintre finanțatori”
Laszlo Dioszegi n-a mai îndurat, după 4 eșecuri consecutive: „Nu se mai poate continua așa, va costa cât costă! Nimeni nu e mai presus de club!!!”
Superliga
Laszlo Dioszegi n-a mai îndurat, după 4 eșecuri consecutive: „Nu se mai poate continua așa, va costa cât costă! Nimeni nu e mai presus de club!!!”

Manchester United, PAOK Salonic sau Rangers » Cine sunt cele 8 adversare ale FCSB în Europa League

Mitriță, înapoi! Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu » Noul selecționer șochează!


Comentarii (47)
 •  15 August 2008, 00:05

in turul 1.

 •  15 August 2008, 00:04

Nu stiu ce naiba aveti cu totii de il criticati pe Alin Buzarin. Apare un comentator ADEVARAT si voi il criticati asa de dur spre stupefactia mea. Tot ce a spus m-a impresionat. Este un comentator foarte bun si cred ca e chiar mai bun decat Mihai Mironica sau Emil Gradinescu. Nu a spus absolut nimic gresit. "Buf buf" e un termen inteligent ca sa inteleaga si prostii ce inseamna. Cat despre Vaslui, a facut un joc foarte bun si desi sunt stelist, as fi FOARTE INCANTAT sa se califice in t

 •  14 August 2008, 23:32

credeti k numai buzarin poate ,,crea,, perle? think again. se poate si mai rau. mai incercati si alte transmisiuni nu neaparat sportive. n-ai cu cine ,frate.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează