Articol de Liviu Manolache - Publicat joi, 09 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 17:42
Stadionul din Trnava e unul care aduce mult cu arena rapidistă. E vechi de 89 de ani, dar are un gazon perfect şi spectatorii creează o presiune fantastică.
Steliştii vor avea în această seară la Trnava, de la ora 20:30, în direct pe Antena 1, un deja-vu. Arena pe care se va disputa meciul retur cu Spartak aduce extrem de mult cu arena unei marii rivale a roş-albaştrilor, Rapid. Stadionul Antona Malatiskeho e, practic, o copie a Giuleştiului.
Arena e situată aproape de centrul oraşului, dar e una care nu impresionează. Stadionul e vechi, iar în jurul său şi în interior se văd semnele degradării. Pereţii stau să cadă, peluzele sînt construite pe un schelet de fier. Are 18.500 de locuri, iar oficialii sloveni anunţă că meciul se va disputa cu casa închisă, toate tichetele fiind epuizate în doar două zile.
Tribunele sînt aproape de gazon
Steliştii trebuie să se teamă însă de presiunea publicului din Trnava. Ultraşii echipei creează o atmosferă senzaţională la meciurile echipei de pe teren propriu. Oraşul e conectat la miza meciului, majoritatea oamenilor vorbind pe stradă doar despre meciul din această seară.
Tribunele stadionului sînt foarte aproape de gazon, între primul rînd de scaune şi suprafaţa de joc nefiind o distanţă mai mare de cinci metri. Singurul sector renovat recent e cel în care ar trebui să ia loc diseară fanii stelişti. Acolo au fost montate scaune noi, care sar imediat în ochi faţă de cele decolorate de pe restul arenei.
10 euro un fular, 5 un tricou
Meciul din această seară e aşteptat cu nerăbdare de fanii slovaci. Aceştia au luat cu asalt casele de bilete, dar şi magazinul oficial al echipei, de unde îşi procură eşarfe şi steaguri în culorile echipei. Special, pentru partida cu Steaua, se comercializează fulare ediţie limitată, jumătate cu Steaua, jumătate cu Spartak, la preţul de 10 euro (foto 4). Există şi tricouri special create pentru duelul de diseară, care costă 5 euro.
1923 este anul înfiinţării lui Spartak Trnava, acelaşi cu al trupei din Grant. În trecut, Spartak s-a numit şi Rapid
Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen