INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LASK LINZ - FCSB

foto FCSB, remiză în Austria cu LASK Linz » Roș-albaștrii au făcut o primă repriză lamentabilă, dar au controlat jocul după pauză, când s-au întrecut în ratări

foto: Imago Images
foto: Imago Images

Articol de , - Publicat joi, 22 august 2024 21:56 / Actualizat vineri, 23 august 2024 08:51

LASK Linz și FCSB au remizat, scor 1-1, în turul din play-off-ul Europa League. Calificarea se decide în România, peste o săptămână.

  • Returul are loc pe 29 august.
  • Câștigătoarea merge în grupa Europa League, învinsa va juca în grupa Conference League

Cronică de Eduard Apostol, după LASK Linz - FCSB: Împiedicați și speriați de succes!

LASK Linz - FCSB, 1-1 în Austria, după un fotbal lamentabil al campioanei României până spre finalul primei reprize. Golul lui Miculescu a dat aripi campioanei României, însă în repriza secundă elevii lui Charalambous s-au întrecut în ratări ce pot costa scump.

Startul partidei ar fi trebuit să dea de gândit celor din tabăra roș-albaștrilor care au crezut că au venit să respire aerul Austriei la Linz. Usor (8) a scăpat atât de ușor de Radunovic, doar că a reluat invers proporțional cu demarcarea în fața porții.

LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
+28 FOTO

Imediat, un joc bun de pase al echipei, Olaru i-a dat mingea lui Miculescu, acesta a avut din stânga o tentativă de șut-centrare, doar că Popa (9) n-a mai ajuns la întâlnirea cu balonul. Ljubicic și-a făcut numărul, a dat-o printre picioarele adversarilor, dorind să arate de ce Lazio, Sporting și câteva echipe din Bundesliga îl monitorizează pe croat.

Până s-a trezit FCSB, a luat gol

LASK are un joc meticulos, a plimbat mingea, FCSB a încercat să prindă o contră care să aducă bucuria în Pipera. Și decizia de a nu mai schimba într-o veselie care de puține ori a avut efect pozitiv... Edjouma a alergat fără cap, dar avantajul lui a fost că nu a dat declarații precum Lixandru.

Usor a dorit să se remarce, partea bună pentru români e că nu a simțit poarta. Deloc. În schimb, incursiunile în stânga ale lui Taoui au fost cât se poate de periculoase.

Problema a fost că poarta lui Siebenhandl nu a fost pusă în pericol de campioana României. Apropo, Siebenhandl a fost titular, chiar dacă comentatorii de la Voyo i-au spus întruna Lawal. Tobias Lawal s-a accidentat în minutele premergătoare partidei, nu se știe dacă va fi apt inclusiv pentru retur.

Și posesia enervantă a austriecilor s-a materializat pe tabelă. Firesc, având în vedere cursul fotbalului. Adil Taoui (34) a apărut surprinzător în centrul careului, la capătul firului după o serie de pase bune, fructificând assist-ul lui Valon Berisha. Dawa? Interesant ar fi de aflat părerea consoartei...

10.650de spectatori au asistat la meciul LASK - FCSB, cifră oficială, dintre care aproximativ 500 au fost în tabăra românilor

Miculescu pe post de salvator. Și-a salvat și pielea, și echipa

FCSB a fost adormită, în ciuda declarațiilor "sforăitoare" dinaintea partidei. E mai bine așa?! Și încă un detaliu, pro-Lixandru, anti-Becali: Sparta a făcut instrucție cu Malmo în Suedia, a dovedit o ferocitate impresionantă, 2-0 în tur, iar praghezii sunt la un meci distanță de grupele Champions League.

Miculescu a fost atent și a recuperat o minge, pe greșeala adversarului, dar Edjouma (40) i-a furat mingea vârfului, aflat în poziție bună, a tras din poziție centrală, însă portarul lui LASK și-a făcut simțită prezența. Primul semnal că FCSB a ajuns la Linz!

Și finalul primei reprize a fost fulminant: gol Miculescu (45+2), reluare de atacant central!, cu capul, de lângă nepotul lui Bogarde, după centrarea de manual a lui Crețu. Era să iasă 2-1, ar fi fost ceva tare de tot, doar că Edjouma n-a nimerit ținta. Putea să fie mai rău, dar și mai bine. Oricum, s-a intrat cu moral la cabine, după o posesie zdrobitoare a austriecilor.

S-a scos și antrenorul din Pipera, cu această ocazie. Pauza a fost un sfetnic bun. Daniel Popa și Băluță au fost schimbați la apel, n-au fost pe teren la Linz, au intrat Florin Tănase și Octavian Popescu cu forțe noi. Primul impact? S-a echilibrat meciul, bine de tot, n-a mai rămas mingea doar la gazde.

Cei din ofensiva roș-albaștrilor n-au vorbit aceeași limbă în fața porții adversarului. Miculescu a încercat să fructifice momentul pozitiv trăit la Linz, ar fi putut să scape din marcaj și să dea golul victoriei, însă a fost dibuit de un apărător al lui LASK. Schimbările și-au făcut simțită prezența.

Și-au bătut joc de niște ocazii foarte mari

Octavian Popescu (75) a avut o ocazie uriașă de a rezolva meciului. A reluat lamentabil, pe portar, după care și-a bătut joc de mingea a doua. Dacă tot a fost bramburit în apărare, Crețu a apărut foarte bine în ofensivă, livrând ceea ce putea fi un alt assist.

Gazdele au luat frica roș-albaștrilor: a fost introdus Jerome Boateng (78), campion mondial și câștigător de Champions League, în apărare! Nu prea s-a văzut Florin Tănase. Este presiune mare pe fostul căpitan al echipei, golgheter al campionatului. S-a întâlnit mai rar cu mingea, multe momente nu s-a simțit că a fost pe teren, dar a compensat prin experiență pe final.

Ștefănescu și Octavian Popescu și-au bătut joc de o mare oportunitate în minutul 89. Unul a pasat prea tare, altul n-a simțit faza. FCSB a mai avut o tentativă de contraatac în prelungiri, însă Tănase și Popescu au vorbit limbi diferite. A rămas 1-1, nu e rău deloc! Dar atenție și pentru retur, să nu se repete "episodul Praga". Nu zice nimeni că trebuie să le fie frică de LASK Linz. Doar să nu-i ia peste picior pe niște austrieci ce pot furniza surprize nedorite.

FINAL. LASK Linz – FCSB 1-1

FINAL de meci.
Min. 90+4: FCSB, foarte periculoasă pe contraatac, dar pasa decisivă a fost mereu greșită.
Min. 89: Contraatac-fulger pentru FCSB. Tănase i-a pasat lui Ștefănescu, acesta i-a trimis lui Popescu, dar prea în față. Tavi a alergat după minge și a ajuns, dar târziu, austriecii se repliaseră. Decarul de la FCSB a tras pe poartă, dar modest, la colțul scurt.
Min. 86: Bară pentru LASK. Berisha a trimis puternic în transversală, Târnovanu nu a avut nicio șansă
Min. 84: Lixandru a intrat în locul lui Adrian Șut
Min. 82: Ngezana e de netrecut de către austrieci, a avut o nouă intervenție bună la o încercare de dribling în apropierea careului de 16 metri.
Min. 74: Ocazie uriașă pentru FCSB. Roș-albaștrii domină clar meciul, iar centrările periculoase din careu s-au transformat în ocazii. Octavian Popescu, a fost găsit de o pasă a lui Crețu, dar a tras în portar din câțiva metri.
Min. 69: Jocul e mai echilibrat, bătălia se dă la centrul terenului. Florin Tănase e modest până acum
Min. 62: Pe tabelă a apărut numărul oficial de suporteri, și anume 10.650. Aproximativ 3.000 dintre ei sunt români
Min. 59: FCSB se descurcă mai bine decât în prima repriză, roș-albaștrii domină partida cu Linz, în primele minute din repriza a doua
Min. 53: Corner periculos al austriecilor. Balonul a trecut prin fața porții lui Târnovanu, fără să fie atins de nimeni
Min. 46: Două schimbări la pauză. Alexandru Băluță și Daniel Popa au ieșit, au intrat Florin Tănase și Octavian Popescu

PAUZĂ
Min. 45+1: Gool FCSB. David Miculescu a egalat cu o lovitură de cap, la colțul scurt. Centrarea a venit de la Valentin Crețu, care i-a pus mingea pe cap lui Miculescu.
Min. 41: Cifrele dominării austriece. LASK are o posesie de 71% în minutul 41
Min. 39: Ocazie uriașă pentru FCSB. David Miculescu a recuperat în careul advers, mingea a ajuns la Edjouma, iar mijlocașul a ratat singur cu portarul. A tras cu stângul în piciorul acestuia.
Min 34: Gol LASK Linz. Fază superbă făcută de austrieci. Bogarde i-a pasat lui Taoui, iar acesta l-a învins simplu pe Târnovanu, care a plonjat înainte de șut. Dawa a greșit la gol, a ieșit la intercepție și a ratat mingea la pasa lui Bogarde pentru Taoui.

LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
+28 FOTO

Min. 29: Austriecii sunt mult mai periculoși, au corner după corner
Min. 26: Usor a centrat periculos, dar balonul a fost blocat. Linz domină meciul, FCSB încearcă să plece pe contraatac, dar ratează pase simple
Min. 20: FCSB a cedat inițiativa de câteva minute, LASK domină meciul acum și se apropie des de poarta lui Târnovanu
Min. 17: Usor a pasat periculos în fața porții, dar Târnovanu a ieșit bine și a reținut balonul. Zulj a fost foarte aproape să ajungă la minge
Min. 12: FCSB e mai prezentă în atac, însă momentan nu are ocazii mari de gol.
Min. 8: Ocazie pentru Linz, Usor a trimis mult peste poartă, fiind nemarcat în 8 metri
Min. 3: FCSB a început mai bine, este mai prezentă în careul advers
Min. 1: La prima fază, Daniel Popa a obținut un corner, dar a fost un fault în atac după ce Olaru a centrat și nu a ieșit pericol la poarta austriecilor.
Min. 1: A început meciul
Echipele au ieșit pe gazon, startul meciului e aproape.

Update ora 19:30. FCSB a ieșit la încălzire

FCSB, remiză în Austria cu LASK Linz » Roș-albaștrii au făcut o primă repriză lamentabilă, dar au controlat jocul după pauză, când s-au întrecut în ratări

Cu jumătate de oră înainte de startul meciului, cei de la FCSB au ieșit la încălzire. Au făcut asta pe două grupuri, titularii și rezervele separat.

LASK Linz – FCSB, echipe de start :

LASK Linz: Siebenhandl - Bagarde, Ziereis, Smolcic, Bella - Harvath, V. Berisha - Usor, Zulj, Taoui - Ljubicic
Rezerve: Galvez, Talovierov, Renner, Jerome Boateng, Jovicic, Pintor, Tavares, Stojkovic, Tibidi, Safin
Antrenor: Thomas Darazs

FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Șut, Edjouma – Băluță, Olaru, Miculescu - D. Popa
Rezerve: Vlad, Panțîru, Tănase, Popescu, Kiki, Ștefănescu, Lixandru, Antwi, Chiricheș, Pandele, Pantea, Alhassan
Antrenor: Elias Charalambous

  • Gigi Becali a pus în practică tactica pe care ar fi vrut-o la returul cu Sparta Praga. Concret, el i-a trimis titulari în același timp pe David Miculescu și Daniel Popa. Cei doi au jucat împreună în repriza a doua cu Sparta, când FCSB a marcat de două ori.
  • Mihai Lixandru, care l-a enervat pe Becali cu declarațiile date înainte de returul cu Sparta Praga, a ieșit din primul 11 în meciul cu Linz. Cu Sparta, la retur, el a fost schimbat la pauză cu Edjouma.
  • Jerome Boateng, campion mondial cu Germania și câștigător UCL cu Bayern, e pe banca de rezerve de la LASK. Înainte de meci, el i-a pus în gardă pe cei de la FCSB, toate detaliile aici.

Stadion: Oberosterreich Arena (Linz)
Arbitru: Allard Lindhout // Asistenți: Joost van Zuilen, Rogier Honig
Arbitru VAR: Alex Bos // Asistent VAR: Clay Ruperti (toți din Olanda)

După eliminarea din preliminariile UEFA Champions League (1-1 și 2-3 cu Sparta Praga), FCSB s-a regrupat și atacă acum grupa Europa League, a doua competiție europeană intercluburi.

Pentru LASK, care a terminat sezonul trecut pe locul 3, va fi debutul în acest sezon european. De partea cealaltă, FCSB a început aventura în Europa din turul 1 al UCL, așa că aceasta va fi a 7-a partidă în preliminarii în acest sezon.

În perioada de pregătire din iarnă, cele două și-au disputat un amical în Antalya, iar roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 3-1. Luis Phelipe, David Miculescu și Florinel Coman, plecat de la FCSB între timp, au reușit golurile trupei lui Elias Charalambous, în timp ce Ljubicic, cel despre care scriam mai sus, a marcat pentru austrieci.

Dacă te lupți așa cu Salzburg, care este cea mai bună echipă din Austria, la ei acasă, să ai și posesia și mai multe șuturi pe poartă, ai așteptări mari de la meciul cu FCSB. După partidă suntem mereu mai nervoși, dar meritam un egal, dacă nu chiar o victorie.

Dacă am avut un meci atât de bun împotriva lui Salzburg, nu ai de ce să te temi în următoarele două meciuri.

- Thomas Darazs, antrenorul lui LASK Linz

FCSB - LASK Linz, doar pe Voyo

Partida de pe stadionul „Raiffeisen Arena” din Linz nu o să fie transmisă la TV în România. Pro TV a cumpărat din nou drepturile de televizare și a ales să transmită meciul doar pe Voyo, unde utilizatorii trebuie să plătească un abonament pentru a viziona meciul. Așa s-a întâmplat și la meciul tur din „dubla” cu Sparta.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
Stranieri
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Special
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (376)
c0ncret
c0ncret  •  31 August 2024, 23:30
Postat de alexh pe 31 August 2024, 23:06

Mai nepregătit ca tine, nu există! scoția, Elvețienii(cu majusculă în mijlocul propoziției), altcui, ai de capul tău ne-a caisă. Bă 100+ ani, ești campion! Intergalactic! *** Nu te lăsa! Când pleci în scoția?

Deci a crapat oglinda. Tristule.

alexh
alexh  •  31 August 2024, 23:06
Postat de c0ncret pe 31 August 2024, 22:22

Uita-te in oglinda. Daca nu crapa. Ai sa vezi acolo cea mai nepregatita fiinta de pe Terra.

Mai nepregătit ca tine, nu există! scoția, Elvețienii(cu majusculă în mijlocul propoziției), altcui, ai de capul tău ne-a caisă. Bă 100+ ani, ești campion! Intergalactic! *** Nu te lăsa! Când pleci în scoția?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

c0ncret
c0ncret  •  31 August 2024, 22:22
Postat de alexh pe 31 August 2024, 00:03

Masterandule! Altcui! Ce să faci? Cultura se răzbună! Ai râs tu de ea, roata se învârte! Bă 100+ ani, am mai văzut persoane nepregătite, tu bați toate recordurile!

Uita-te in oglinda. Daca nu crapa. Ai sa vezi acolo cea mai nepregatita fiinta de pe Terra.

Vezi toate comentariile (376)
Comentează