INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LASK - FCSB

„Care sunt punctele forte ale FCSB?” » Antrenorul lui LASK Linz a întocmit o listă întreagă: „Foarte greu să te aperi la astfel de jucători”

Thomas Darazs // foto: Imago Images
Thomas Darazs // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 22 august 2024 10:27 / Actualizat joi, 22 august 2024 10:31

Întrebat înainte de LASK Linz - FCSB care sunt punctele forte ale campioanei României, Thomas Darazs, 46 de ani, antrenorul austriecilor, a subliniat calitatea individuală din lotul roș-albastru.

În această seară, la Linz, liveTEXT pe GSP.ro, LASK și FCSB se vor duela în meciul tur din play-off-ul Europa League. Învingătoarea din această „dublă” va avansa în grupele Europa League, pierzătoarea va juca în grupele Conference League.

LASK, locul 3 în Austria sezonul trecut, se anunță un adversar redutabil. Thomas Darazs, antrenorul alb-negrilor, a prefațat partida cu FCSB.

„Ne propunem să jucăm foarte bine, am arătat că putem face asta. Ne dorim să evităm greșelile pe care le-am comis anterior. Avem încredere că vom juca bine, dar știm că ne așteaptă un meci foarte dificil, fizic și cu multe dificultăți.

Faptul că returul va avea loc în deplasare nu ne face viața ușoară. Ne așteptăm să întâmpinăm un grup de suporteri fanatici acolo. Dar avem încredere în puterile noastre. Dacă ne vom da silința și vom evita greșelile din primele două partide, consider că vom fi la același nivel.

Noi nu suntem o echipă care se antrenează altfel pentru fiecare meci, ci ne străduim ca de la săptămână la săptămână să ne îmbunătățim performanța. Fiecare adversar are caracteristicile lui. Înaintea fiecărui meci ne gândim care sunt punctele lui forte și ce putem face ca să câștigăm. Asta am făcut și de această dată”, a afirmat el la conferința de presă.

„Care sunt punctele forte ale FCSB?” » Cum a răspuns antrenorul lui LASK Linz

Unul dintre reporteri a insistat: „Care sunt punctele forte ale adversarului?”.

„În primul rând, au o condiție fizică foarte bună. Sunt foarte prezenți în joc și au multă calitate individuală. Jucătorii de la FCSB sunt de instinct, adică jucătorii la care ți-e foarte greu să te aperi, pentru că sunt spontani. De asta va trebui să fim deosebit de atenți.

Pe de altă parte, ne vom strădui să ne punem amprenta pe meci. Dacă vom profita de ocazii și vom crea ocazii, atunci va trebui să fim mai puțin atenți la ce face adversarul. Nu-l vom neglija, dar sper ca domnul de lângă mine (n.r. - stoperul Philipp Ziereis) să se ocupe mâine de apărarea pe flancul drept și să ne scape de o grijă”, a răspuns antrenorul lui LASK.

Superliga României versus Bundesliga Austriei. „Pfu, o întrebare dificilă”

Întrebat și cum ar compara campionatul austriac cu cel al României, Darazs a spus:

„Pfu, este o întrebare dificilă. Nu sunt o persoană care se uită în fiecare săptămână la toate meciurile care au loc. Ce pot spune este că adversarul mi se pare foarte bun, un adversar solid care se va lupta să ajungă în play-off. FCSB are mulți jucători foarte buni individual. Îmi cer scuze dacă nu pot dezvolta răspunsul”.

Ne vom asigura că fundașii vor înainta cât mai mult, la fel mijlocașii, dar vom fi atenți să împiedicăm orice eventual contraatac. Ne vom strădui să avem 2-3 jucători în suprafața de pedeapsă, ca să ne asigurăm că suntem acoperiți, și îl vom ruga pe Ziereis să împiedice eventualele amenințări din careu.

- Thomas Darazs, antrenor LASK Linz

Match Quiz Dinamo - Universitatea Craiova

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Veste tristă la Dinamo » Gigi Mulțescu, internat la „Urgență”: „Își caută ziua de mâine pe un pat de spital”
Superliga
Veste tristă la Dinamo » Gigi Mulțescu, internat la „Urgență”: „Își caută ziua de mâine pe un pat de spital”
Pintilii a explicat de ce a vrut să plece de la FCSB: „Mi-e rușine să ies în oraș, nu pot să dau ochii cu oamenii!”
Superliga
Pintilii a explicat de ce a vrut să plece de la FCSB: „Mi-e rușine să ies în oraș, nu pot să dau ochii cu oamenii!”
Se cere excluderea lui Ngezana din naționala Africii de Sud: „Nu merită! Cineva îl împinge”
Campionate
Se cere excluderea lui Ngezana din naționala Africii de Sud: „Nu merită! Cineva îl împinge”

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (3)
Cicica
Cicica  •  22 August 2024, 16:54

Știe cineva unde pot vedea primele 5 goluri luate de zecesb, la ce post tv?

valentindragobete
valentindragobete  •  22 August 2024, 10:54

Ăsta când vorbește de viitorul adversar, FCSB adică, parcă ar fi Dan Petrescu ! Oare nu știe că adversarul lui de azi este "manageriată", uau, de stăpân un foarte "priceput" om de fotbal !?

REMEMBER87
REMEMBER87  •  22 August 2024, 10:45

Punctul forte al FCSB ar fi daca gigi ar tace din gura ! Ceea ce e imposibil !!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează