INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LASK - FCSB

Antrenorul lui LASK, reacție inedită după meciul cu FCSB: „Ca atunci când înveți pentru un test la fizică, e singurul lucru pozitiv”

Thomas Darazs // foto: Imago Images +33   FOTO
Thomas Darazs // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 23 august 2024 08:59 / Actualizat vineri, 23 august 2024 09:36

Thomas Darazs, 46 de ani, antrenorul lui LASK Linz, a comentat remiza cu FCSB din turul play-off-ului Europa League. A fost 1-1 în Austria, urmând ca meciul decisiv să aibă loc la București joia viitoare.

LASK, locul 3 în Austria sezonul precedent, a pornit ca favorită dubla cu FCSB din play-off-ul Europa League, dar la finalul meciului tur se poate declara mulțumită cu rezultatul de egalitate, având în vedere cum a decurs jocul.

După 1-1 la Linz, antrenorul alb-negrilor, Thomas Darazs, și-a prezentat concluziile în cadrul conferinței de presă. Culmea, a repetat că jucătorii lui au probleme care țin de abecedarul fotbalului, de poziționare în funcție de momentul de joc.

LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
LASK Linz - FCSB/ FOTO Imago Images
+28 FOTO

Thomas Darazs, după LASK - FCSB 1-1: „Am pierdut controlul în partea a doua”

„Am primit un gol foarte enervant la finalul primei reprize, apoi nu am controlat jocul pe parcursul reprizei secunde.

Dacă golul ar fi fost cauzat de faptul că jucătorii mei s-ar fi gândit că e minutul 46 și se pot relaxa, aș avea o problemă și aș discuta cu ei. Dar nu cred că a fost vorba despre asta. Noi învățăm să jucăm la fel și în minutul 46, și în minutul 48, și în 38.

Am pierdut controlul. Nu știm dacă asta e din cauză că adversarul a făcut mai mult presing sau pentru că nu ne-am putut adapta la el. Putem privi din ambele perspective. Trebuie să învățăm să găsim soluții, să interpretăm situațiile, astfel încât să vedem unde sunt jucători liberi, cărora să le putem pasa.

Ce pot spune este că duelurile 1 la 1 au fost în proporție de 60% de partea noastră, am demonstrat că putem opune rezistență”, a spus Darazs în prima fază.

Antrenorul lui LASK Linz, după 1-1 cu FCSB: „Ca atunci când înveți pentru un test la fizică. Noi nu l-am trecut cu brio”

„Acum trebuie să găsim soluția pentru meciul următor. A fost cumva ca la școală, când înveți pentru un test la fizică. Ei bine, nu am trecut cu brio testul de astăzi, dar acord mare importanță următorului lucru, ca jucătorii mei să învețe cum să gestioneze situațiile, să nu mai trebuiască să le spun eu unde să stea pe teren, să-și dea ei seama unde ar trebui să se poziționeze în funcție de contextul în care se regăsesc.

Un lucru pozitiv este faptul că meciul s-a încheiat 1-1. Acum două săptămâni, când s-a decis că vom juca cu FCSB, ne-am gândit: «Pfu, este cel mai dificil adversar dintre cei pe care i-am fi putut avea».

Apoi, dintr-o dată, s-a spus că suntem echipa favorită, dar știam la ce să ne așteptăm și știm ce ne așteaptă în București. Știm că vom avea parte de un stadion plin de suporteri, dar cred că asta ar trebui să ne motiveze.

În orice caz, prioritatea noastră este meciul de duminică, apoi ne vom gândi la un plan pentru meciul din București”, a completat antrenorul austriac.

Meciul decisiv va avea loc joia viitoare, pe 29 august, de la ora 21:30, pe stadionul Steaua din Ghencea.

Match Quiz Dinamo - Universitatea Craiova

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cea mai sexy voleibalistă a apărut fără sutien la un eveniment » Imaginile care au aprins imaginația bărbaților
Stiri extrasport
Cea mai sexy voleibalistă a apărut fără sutien la un eveniment » Imaginile care au aprins imaginația bărbaților
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
maistorkokir
maistorkokir  •  23 August 2024, 11:15

si la Linz FCSB-ul a avut mai multi suporteri, e clar ca pe Ghencea va fi arhiplin

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close