INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CORVINUL - PAKSI 0-2

Corvinul pierde cu 2-0 la Sibiu, însă se califică în turul doi » Urmează Rijeka

Corvinul - Paksi / FOTO: Emil Sebastian Popescu / fccorvinul1921.ro +19   FOTO
Corvinul - Paksi / FOTO: Emil Sebastian Popescu / fccorvinul1921.ro

Articol de - Publicat joi, 18 iulie 2024 20:04 / Actualizat joi, 18 iulie 2024 23:13

Corvinul a pierdut la Sibiu în fața celor de la Paksi, scor 0-2, dar a obținut calificarea în turul 2 preliminar al Europa League. Norbert Konyves, cu un șut din afara careului, și Daniel Bode, cu o lovitură de cap, au fost autorii reușitelor maghiarilor. În tur, hunedorenii s-au impus cu 4-0.

  • În turul 2 preliminar din Europa League, Corvinul o va înfrunta pe Rijeka (Croația)
  • Manșa tur este programată pe 25 iulie, acasă. Returul se joacă pe 1 august.

Istoria nu e doar în manuale. Corvinul pierde la Sibiu, însă se poate revanșa joia viitoare

La ultima calificare în cupele europene, în turul doi al sezonului 1982-1983 de Cupa UEFA, în urma victoriei cu 3-0 în fața austriecilor de la Grazer, club ce a promovat recent în Bundesliga din Austria, după 17 ani de pauză, îi regăseam pe teren pe Florea Dumitrache, Mișa Klein, Ioan Andone, Mircea Rednic, Romulus Gabor sau Dorin Mateuț.

Azi îi regăsim pe Lică, Manolache, Lupu, Pîrvulescu, Buș sau Bradu. În sufletele hunedorenilor, sunt la fel de importanți ca primii menționați.

Reminiscență din Ungaria

Déjà-vu la Sibiu! În secunda 30 a partidei, Marius Lupu a scăpat singur cu goalkeeperul advers, lovind bara. Cu toate acestea, autorul hattrickului de la Paks era în poziție neregulamentară.

Cei 8.579 fani prezenți pe „Municipal” creau o atmosferă incandescentă. 90 minute o despărțeau pe Corvinul de o calificare istorică. Înaintea partidei, Florin Maxim declara că „jucătorii trebuie să rămână cu picioarele pe pământ”.

Start dinamic de partidă

Primele minute au semănat izbitor cu o partidă de handbal, mingea circulând alert de la o poartă la alta. Maghiarii erau obligați de neverosimilul scor din tur.

Corvinul își arăta colții pe contraatac, așa cum am văzut la ocazia lui Lică din minutul 4 sau la cea a lui Iacob din minutul 10. În primele minute, Paksi părea a fi un subiect exhaustiv pentru formația lui Florin Maxim.

Salvați de VAR! „Echipei de sub furnale” i-a trecut glonțul pe la ureche în minutul 28, când golul lui Norbert Konyves, cel care a ridiculizat defensiva hunedoreană, a fost anulat pentru un ofsaid minuscul.

Corvinul, la alibi

La adăpostul celor patru goluri din tur, dar și al măsurilor de precauție sporite ale maghiarilor, Corvinul nu a mai fost la fel de inspirată pe plan ofensiv, chiar dacă a amenințat sporadic poarta adversă.

Spre exemplu, la capătul unei acțiuni pe cont propriu, Pîrvulescu s-a regăsit într-o poziție ideală pentru a finaliza, însă șutul său a fost blocat de Szappanos.

Paksi, dezarmată

În actul secund, toate tentativele ofensive ale maghiarilor erau gestionate eficient de defensiva Corvinului. La Sibiu, regalul fotbalistic reprezenta doar un concept abstract, spectacolul din tribunele compensând anemia de la firul ierbii.

Corvinul nu avea nevoie să facă spectacol, ci să treacă linia de finish spre turul doi, pole-positionul și un avans de secunde bune fiind obținute deja în Ungaria, lângă centrala nucleară de la Paks.

În doar a treia partidă oficială a sezonului, era remarcabil cât de bine se prezenta Corvinul din punct de vedere fizic. Paksi nici nu mai încerca în atac, trecerea timpului devenise dulce pentru hunedoreni.

Ce ar fi o calificare istorică fără emoții?

Paksi a deschis scorul în minutul 78. Norbert Konyves a marcat cu un șut din afara careului, Lefter fiind indus în eroare și de Hrezdac, care s-a aflat pe traiectoria balonului. Înaintea acestei faze, tânărul goalkepeer hunedorean salvase uluitor două șuturi din careul mic.

În minutul 89, la capătul unui atac prelungit al celor de la Paksi, aceștia au marcat și golul secund. Daniel Bode l-a dominat aerian pe Lică și a marcat cu capul, însă reușita a survenit mult prea tardiv pentru a mai schimba soarta calificării.

Aventura europeană trece prin Croația

Rijeka va fi adversara Corvinului din turul doi preliminar, iar partidele vor avea loc pe 25, respectiv 31 iulie.

Pare o nouă misiune imposibilă, însă după triumful istoric din Cupa României și victoria neverosimilă din Ungaria, nu are rost să îi subminăm pe băieții lui Florin Maxim. Au demonstrat că pot.

FINAL. Corvinul - Paksi 0-2

Min. 90+4: Final de partidă. Corvinul merge în turul doi preliminar de Europa League.
Min. 89: Gol Paksi! La capătul unui atac prelungit al celor de la Paksi, aceștia marchează și golul secund. Daniel Bode l-a dominat aerian pe Lică și a marcat cu capul.
Min. 86: Maghiarii forțează golul doi.

Min. 79: Gol Paksi! Norbert Konyves deschide scorul cu un șut din afara careului.
Min. 78: Ce intervenții are Ștefan Lefter! Acesta salvează în trei rânduri, în urma unei lovituri de colț.
Min. 76: Paksi nici nu mai încearcă în atac, Corvinul este la un sfert de oră de sărbătoare.
Min. 69: Bode a încercat o execuție tehnică, un șut plasat, de la 20 metri, însă acesta a trecut pe lângă poarta lui Lefter.

Min. 56: Toate încercările ofensive ale maghiarilor sunt rezolvate eficient de apărarea hunedorenilor.
Min. 51: În urma unei lovituri de colț, Paksi amenință serios poarta Corvinului, însă Lefter respinge în afara terenului.
Min. 46: A început repriza secundă. În teren sunt aceleași distribuții ca în primul minut.

Pauză la Sibiu. Corvinul își prezervă avantajul obținut în tur.
Min. 45: Șutul lui Otvos din lovitură liberă a fost respins de zid.
Min. 38: Ocazie de gol importantă pentru Corvinul. Șutul lui Pîrvulescu este apărat de Szappanos.
Min. 34: Se dau lupte la centrul terenului, iar hunedorenii par în controlul nemijlocit al partidei, deși maghiarii sunt periculoși sporadic.

Corvinul pierde cu 2-0 la Sibiu, însă se califică în turul doi  » Urmează Rijeka
Ofsaid milimetric în Corvinul - Paksi / FOTO: Captură TV @Prima Sport 1

Min. 28: Golul lui Norbert Konyves, care a ridiculizat defensiva Corvinului, a fost anulat pe motiv de ofsaid, poziția fiind una la limită.
Min. 21: Intervenție decisivă a lui Lefter! Corvinul a fost aproape de autogol, în urma unei centrări gestionate prost. Mingea a fost lăsată să cadă, iar Manolache a trimis spre propria poartă, însă goalkepeerul hunedorean a fost pe fază.
Min. 19: Șutul de la distanță a lui Neacșa trece aproape de vinclul porții apărate de Szappanos.

Min. 14: Șutul lui Hahn de la marginea careului mic lovește plasa laterală.
Min. 10: Iacob trimite puțin pe lângă. Acesta a șutat cu latul de la 25 metri, luând prin surprindere apărarea adversă.
Min. 6: Se joacă de la o poartă la alta. Maghiarii atacă pozițional, iar Corvinul este periculoasă pe contraatac.

Min. 4: Hunedorenii reacționează rapid, Corvinul fiind periculoasă în careul celor de la Paksi. Lovitura de cap a lui Lică trece puțin peste. Centrarea lui Bradu a fost excelentă, iar stoperul lui Florin Maxim a venit nemarcat.
Min. 3: Șutul de la distanță a lui Otvos trece puțin pe lângă poartă. Maghiarii se instalează în jumătatea adversă.
Min. 1: A început partida. Aproximativ 10.000 fani crează o atmosferă incandescentă pe „Municipalul” din Sibiu. Gazonul arată impecabil, iar termometrele indică 28 grade.

Echipele de start din Corvinul Hunedoara - Paksi:

Corvinul (4-1-4-1): Lefter - Bradu, Lică, Manolache, Iacob - Hrezdac - Lupu, Roger, Neacșa, Pîrvulescu - Buș
Rezerve: Blaga - Pop, Hergheligiu, Predică, Grigore, Mitran, Gîrbiță, Cărăruș, Chukwu, Ubbink, Chindriș, Velisar
Antrenor: Florin Maxim

Paksi (3-5-2): Szappanos - Otvos, Kinyik, Szabo - Osvath, Mezei, Vecsei, Papp, Kovacs - Hahn, Konyves
Rezerve: Simon - Balogh, Bode, Gevay, Kocsis, Lenzser, Silye, Skribek, Toth, Vas, Windecker
Antrenor: Gyorgy Bognar

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Becali ar fi tranșat problema-CHEIE cu Lask: „Mi-e frică atunci când joacă!” » Un nume important, OUT din primul 11 în decisivul de pe Ghencea
Europa League
Becali ar fi tranșat problema-CHEIE cu Lask: „Mi-e frică atunci când joacă!” » Un nume important, OUT din primul 11 în decisivul de pe Ghencea
FCSB poate scoate o avere din Europa League, în comparație cu Conference » Calculele făcute de GSP
Europa League
FCSB poate scoate o avere din Europa League, în comparație cu Conference » Calculele făcute de GSP
FCSB - LASK, decisiv pentru grupa Europa League » Echipele probabile + cele mai tari cote
Europa League
FCSB - LASK, decisiv pentru grupa Europa League » Echipele probabile + cele mai tari cote

EXCLUSIV Ion Țiriac a sunat-o pe Ionela Cozmiuc și i-a cerut mașina înapoi! Ce l-a determinat pe miliardar

Mare surpriză! » România TV a ales perechea de comentatori și echipa de analiști pentru FCSB - LASK


Comentarii (64)
istet10
istet10  •  20 Iulie 2024, 19:20
Postat de Zozsuzit141321 pe 19 Iulie 2024, 19:40

Paks nu este O echipa slaba! Paks nu a fost pregatita bine pentru meciul tur Contra Corvinului, ín plusz jucatorii maghiari Au jucat múlt sub valoarea lor reala ín tur! Pricepusi?

Pai in retur au jucat bine? S-au chinuit cu o echipa de liga a doua, nu pricepi. O echipa neasteptat de slaba. NIMENI din Romania nu isi imagina ca ungurii joaca asa rau.

istet10
istet10  •  20 Iulie 2024, 19:18
Postat de Zozsuzit141321 pe 19 Iulie 2024, 21:04

Da, vaste teritorii din Regatul Maghiar intemeiat ín anul 1000! Ardealul a fost párté a acestui Regat Maghiar! Chiar sí dupa 1526! Ca a fost sub influenza Otomana pana ín 1699, iár Banatul Timisului pana ín 1716, asta se stie! Dar Ardealul a apartinut Coroanei Maghiare din 1000 sí orice pretentie asupra Ardealului decatre Habsburgi putea fi intemeiata din pozitia lor de Rege al Regatului Maghiar! Pricepusi? Despre dizolvarea totala di impartirea Statului Maghiar dupa WW 1 Au visat unii, poate, dar nici ciupirea acestui Stat Milenar a fost lipsita de orice logica sí orice adevar sau drept istoric! Sa vorbim sincer: Regatul Román a nitrát in razboi de partea Antantei ín 1916 dupa ce Antanta i- a promis Ardealul ín caz de Victorie a Antantei! Contractul a fost incheisat ín August 1916 sí Imediat dupa Regatul Román a atacat Imperiul Austro-Ungar! Desigur: ín calitate de aliat al Antantei. Nu singura! Ín acél moment Imperiul Austro- Ungár avea O populatie de 52 de milioane! Románia cam 7 milioane! Dizolvarea Statului Maghiar, propuneai tű, nu- I asa, ca O CE? O rezolvare istorica justa? Ma Mir!

Bati campii. Ati pierdut razboiul inceput de voi. Ati platit. Chiar prea putin.

istet10
istet10  •  20 Iulie 2024, 19:17
Postat de Zozsuzit141321 pe 19 Iulie 2024, 21:38

PE CE loc sa afla ín clasamentul FIFA Ungaria sí PE CE loc se afla Románia? Ín Liga Natiunilor unde joaca Ungaria sí unde joaca Románia?

Am vazut la CE . Au plecat acasa inaintea Romaniei.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează