INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PAOK - FCSB 0-1

CRONICĂ DE EDUARD APOSTOL Campioana mândriei României » FCSB, victorie eroică pe Toumba, în fața lui PAOK

Articol de , , - Publicat vineri, 04 octombrie 2024, 00:12 / Actualizat vineri, 04 octombrie 2024 00:27

FCSB s-a impus eroic la Salonic, scor 1-0, împotriva celor de la PAOK, grație reușitei lui Daniel Bîrligea. Darius Olaru a fost eliminat în minutul 56.

Cronică de Eduard Apostol » FCSB i-a băgat în depresie pe cei în alb-negru

FCSB a început calm, dorind să țină de minge și să nu se lase copleșită de un meci emoțional. Prezentarea adversarului spunea că PAOK era un oponent puternic, la ea acasă, în fața unor fani fanatici, campioana en titre a Greciei, condusă de Răzvan Lucescu. În tribune, Gigi Becali, Mircea Lucescu, fețe sfinte, figuri cunoscute din fotbalul intern.

Infern pe Toumba? O fi cu AEK, cu Oly, cu Aris... Atmosfera a fost ușor de absorbit, psihic, de către elevii lui Charalambous, revenit pe stadionul ce i-a fost casă vreme de trei ani. Din înaltul tribunei, în unele momente, mai sonori erau greierii decât temuții din Gate 4.

Târnovanu a scris pe-aici-nu-se-dă-gol în prima repriză

Baba (9) a semnat prima mare ocazie a partidei, cu capul de lângă Băluță pierdut în aer. Sau prima paradă impresionantă a lui Târnovanu. PAOK a avut un ușor ecart, în privința posesiei. Dar nu ceva să tremure carnea pe cei în roșu și albastru.

FCSB a stat pe picioare, cum ar veni, limitându-se de a fi disciplinată pe apărare. De aceea când a ajuns prin atac, nu a știut o perioadă ce să facă. Găsit de pasa lui Bîrligea, Tănase (24) a pasat la adversar din poziție centrală, ca fapt divers. Despodov (28) a lansat un alt semnal de alarmă: bară după o acțiune în care românii au fost prea ușor depășiți.

Prima ocazie mai acătării a roș-albaștrilor, șut-telefonat al lui Șut (30) din lovitură liberă, dar măcar a fost pe poartă. Era tot mai evident că FCSB nu trebuia să comită vreo greșeală impardonabilă și să spere la una din partea adversarului. Mai ales că defensiva lui Răzvan Lucescu face cadouri pe bandă rulantă de la o vreme.

Taison (39) le-a rupt frânele apărătorilor adverși, pe zonă centrală, dar Târnovanu a pus un mare pe-aici-nu-se-dă-gol! Ocazie mare de tot. Camara (41) a reluat periculos cu capul, noroc că s-a dus mingea pe lângă. 12-4 era scorul situațiilor de poartă în favoarea grecilor în acel minut.

Darius Olaru, înger, dar mai mult demon!

Doar că statistica i-a surâs lui Răzvan Lucescu și cu Aris, degeaba. În minutul 45+8, apărarea de catifea a lui PAOK s-a rupt din nou într-un meci european. Michailidis a fost depășit ca în curtea școlii, Olaru a gândit-o excelent, a pasat calm și altruist, iar Bîrligea a înscris fără nici cea mai mică emoție!

FCSB îi băga în depresie pe cei în alb și negru. Chipul lui Răzvan Lucescu trăda o mare nemulțumire, se abținea cu greu să nu erupă, să nu transmită o stare negativă echipei. Românii au început cu mai mult curaj repriza secundă, avantajul de pe tabelă i-a dezinhibat. Creștea și inima în Charalambous, mult mai vivace pe bancă, într-un meci cu sentiment (și) pentru el.

Despodov (51) a tras, șutul său doar crescând nivelul decibelilor în tribune. PAOK a început să atace cu tribunele, fanii au simțit că pot fi arma eficientă a Salonicului.

Ireal ce-a făcut Olaru! Era cel mai bun om al campioanei Superligii. Dar nu merge cu "românisme" la nivelul ăsta!!! A primit stupid al doilea galben, automat roșu, în minutul 56, după un duel cu Ozdoev. A fost provocat, însă nu se fac asemenea chestii într-un astfel de meci!

FCSB a îmblânzit și norocul, și ghinionul

Eliminare ce-a dat și mai mult elan gazdelor. Sastre (59) a reluat la o palmă de buturile lui Târnovanu. O altă paradă de excepție a portarului: o mână salvatoare la reluarea cu capul a lui Ozdoev (62).

Treptat, cu trecerea timpului, PAOK a căzut în plasa țesută cu dibăcie de roș-albaștri. Elevii lui Răzvan au crezut că mingea va intra în poarta adversă doar fiindcă se joacă pe Toumba, luciditatea lor a fost la cote minime. Ce-ar fi fost la gura lui Gigi Becali dacă FCSB ar fi jucat precum PAOK?!

Au fost șase minute de prelungire în prima parte și s-au mai adăugat alte trei. Au fost zece minute de prelungire în partea secundă! Michailidis (90+7) era să dea gol cu spinarea, dar mingea s-a dus în bară! Atât s-a putut!

PAOK - FCSB 0-1

  • Marcatori: Daniel Bîrligea '45+8
+24 FOTO

Final de partidă. Roș-albaștrii rezistă pe „Toumba” și obține a doua victorie în două partide.
Min. 90+7: Ocazie uriașă pentru PAOK! Mingea ricoșează din spatele unui jucător al grecilor în bară
Min. 90+6: Răzvan Lucescu este un car de nervi pe margine. PAOK, fără idei în joc. Multe mingi lungi, însă fără adresă.

Min. 90: Zece minute de prelungiri. Partida se va termina după miezul nopții.
Min. 87: Multe inexactități în jocul trupei lui Răzvan Lucescu. FCSB este foarte aproape de a obține o nouă victorie în grupele Europa League.
Min. 83: Mai puțin de șapte minute până la epuizarea timpului regulamentar. PAOK este constant în ultima treime roș-albastră, însă concretizarea vreunei acțiuni.
Min. 74: PAOK nu este limpede în joc. Trupa lui Răzvan Lucescu nu reușește să deschidă defensiva FCSB-ului, care s-a așezat pe două linii în finalul partidei.

Min. 66: Deși în inferioritate, FCSB continua să facă pressing în jumătatea adversă de teren.
Min. 62: Paradă senzațională a lui Târnovanu! Despodov trimite chair lângă bară din șase metri, însă goalkeeper-ul FCSB-ului a dat dovadă de o alonjă incredibilă, iar roș-albaștrii rămân în avantaj pe tabela de marcaj.
Min. 60: Ocazie pentru PAOK. Konstantelias nu reușește să trimite în poartă din marginea careului. Superioritatea numerică a elenilor începe să se resimtă.

Minutul 55: Darius Olaru este eliminat în urma unui gest stupid! După ce a văzut un cartonaș galben pentru proteste, a făcut henț, fără ca arbitrul să fluiere oprirea jocului.
Minutul 53: Șansă importantă pentru PAOK. Șutul lui Despodov de la marginea careului trece puțin pe lângă poarta păzită de Târnovanu.
Minutul 46: A început mitanul secund. FCSB este în avantaj după golul lui Bîrligea

Minutul 45+8: GOL FCSB! Olaru a recepționat o pasă în adâncime, l-a depășit ușor pe Michailidis și l-a asistat perfect pe Bîrligea, care nu a ratat cu poarta goală!
Minutul 45+4: Accidentare pentru Lixandru. După un duel cu Camara, acesta s-a resimțit, acuzând dureri în zona genunchiului. Nu a mai putut continua partida, fiind înlocuit de Edjouma.
Minutul 45: Prima repriză va fi prelungită cu șase minute.
Minutul 41: Lovitura de cap a lui Camara ratează de puțin ținta. PAOK a început să tureze motoarele.

Minutul 39: Taison îl ridiculizează pe Crețu, însă Târnovanu intervine decisiv la marginea careului mic.
Minutul 37: Dawa pierde ușor un balon în ultima treime, însă la fel ca în ultimele minute, defensiva roș-albaștrilor blochează eficient orice tentativă a elenilor.
Minutul 32: Șutul violent al lui Camara din marginea careului a luat direcția tribunelor arenei „Toumba”.
Minutul 30: Șut execută bine o lovitură liberă de la 22 metri, însă traiectoria balonului nu i-a cauzat probleme lui Kotarski.

Minutul 28: La capătul unui atac prelungit, Taison lovește bara din stânga lui Târnovanu.
Minutul 23: Situație importantă pentru FCSB, însă atacanții Bîrligea și Tănase nu s-au înțeles la ultima pasă. După o acțiune prelungită a roș-albaștrilor, căpitanul Olaru se resimte, fiind lovit în zona lombară de Michailidis. Fără probleme suplimentare pentru MVP-ul campioanei, Olaru poate continua partida.
Minutul 20: În urma unei lovituri de colț, Camara nu reușește să cadreze cu o lovitură de cap.

Minutul 17: Bucureștenii urcă liniile, iar roș-albaștrii încep să fie din ce în ce mai prezenți în jumătatea de teren adversă.
Minutul 15: Primul șut la poartă al celor de la FCSB i-a aparținut lui Adrian Șut. Mijlocașul a șutat peste de la 25 metri.
Minutul 14: PAOK controlează partida, iar Tailson irosește o nouă șansă de gol.

Minutul 12: Tănase s-a repliat impecabil, oprind acțiunea ofensivă individuală a lui Sastre. De notat cât de mult urcă în atac fundașii laterali ai lui PAOK.
Minutul 9: Prima ocazie importantă a partidei le aparține grecilor. Taison a centrat din flancul drept, iar balonul l-a găsit pe Baba Rahman. Lovitura sa de cap a fost repsinsă de Târnovanu în corner. La faza imediat următoare, același Taison a șutat mult pe lângă de la marginea careului.
Minutul 8: Prima acțiune notabilă a campioanei en-titre din Superligă, nefinalizată însă nici de Darius Olaru, nici de Daniel Bîrligea.

Minutul 7: Momentan, lupta se duce la jumătatea terenului, însă „vulturii” au inițiativa ofensivă. Deocamdată, defensiva roș-albastră nu se clatină.
Minutul 4: Accidentare suferită de Adrian Șut în startul partidei. Partida este întreruptă de două minute.
Minutul 1: A început partida. În aceste momente, există probleme tehnice în legătură cu transmisiunea TV. Deși stadionul nu este plin, atmosfera este una de-a dreptul electrizantă. Trupa Lui Răzvan Lucescu a început în forcing întâlnirea.

PAOK Salonic – FCSB, echipele de start:

PAOK (4-2-3-1): Kotarski – Otto, Kedziora, Michailidis, Sastre – Camara, Ozdoev – Taison, Konstantelias, Despodov - Chalov
Rezerve: Monastirlis, Balomenos, Bakayoko, Zivkovic, Jonny, Schwab, Thymianis, Tissoudali, Shoretire
Antrenor: Răzvan Lucescu

FCSB (4-2-3-1): Târnovanu – Crețu, Dawa, M.Popescu, Radunovic – Șut, Lixandru – Băluță, Olaru, Fl. Tănase - Bîrligea
Rezerve: Vlad, Panțîru, Oct.Popescu, Miculescu, Ștefănescu, Edjouma, Popa, Chiricheș, Baeten, Pantea, Musi
Antrenor: Elias Charalambous

Arbitru: Sascha Stegemann // Asistenți: Marco Achmuller, Christof Gunsch (toți din Germania)
Arbitru VAR: Pascal Muller // Asistent VAR: Katrin Rafalski (ambii din Germania)

Update, ora 21:45 » Imagini de la încălzire

+4 FOTO

Update, ora 21:40 » „Made in Romania” răsună pe „Toumba”

Fenomenul „Made in Romania” a ajuns și la o partidă din competițiile europene ale unei echipe din România!

Cu 20 minute rămase până la primul fluier al partidei, organizatorii le-au făcut o surpriză fanilor români, melodia lui Babi Minune, care a fost popularizată de Hakan Calhanoglu în sportul rege, a răsunat din difuzoarele arenei.

Update, ora 21:25 » S-a ieșit la încălzire!

Jucătorii celor două formații au ieșit la încălzire, sub privirile mai multor oameni de fotbal importanți: Mircea Lucescu, Ciprian Marica, Tiberiu Curt sau Costin Lazăr.

Update, ora 21:05 » Primii fani români ajung la stadion

Un contingent de aproximativ 1000 suporteri ai campioanei Superligii au făcut deplasarea la Salonic, majoritatea cu mașinile personale din București. Aceasta nu a fost lipsită de peripeții, ținând cont că opt suporteri au fost arestați la granița dintre Bulgaria și Grecia.

Însoțiți de drapele tricolorile și steaguri roș-albastre, o parte a suporterilor români a luat deja loc în tribuna rezervată oaspeților de pe „Toumba”.

Campioana mândriei României » FCSB, victorie eroică pe Toumba, în fața lui PAOK
Însoțiți de drapele tricolorile și steaguri roș-albastre, o parte a suporterilor români a luat deja loc în tribuna rezervată oaspeților de pe „Toumba” / foto: Ionuț Iordache (GSP)

Update, ora 21:00 » Gigi Becali, show în stilul caracteristic la lojă

Prezent pentru prima oară într-o deplasare după foarte mulți ani, latifundiarul din Pipera s-a deplasat la Salonic, din motive religioase, susține el. De la semifinala de Cupa UEFA cu Middlesbrough nu a mai fost Becali aproape de echipă într-o deplasare europeană!

Voie bună ar fi cuvintele care i-ar putea descrie starea dinaintea partidei. A râs, a glumit cu cei apropiați și a zâmbit în momentul fotografiilor.

Update, ora 20:50 » Multiple personalități în loja lui Gigi Becali

Cu puțin mai mult de o oră rămasă până la prima oră a partidei, loja roș-albaștrilor este deja plină. Gigi Becali, Alexandru Tudor, Viorel Hrebenciuc, Teia Sponte și Ionuț Luțu au luat loc la „oficială”.

+29 FOTO

Update, ora 20:45 » Elias Charalambous, încrezător înainte de duelul de pe „Toumba”

„Vom întâlni un adversar extrem de greu, suntem aici să dăm tot ce avem mai bun pentru a câștiga. Consider că este cel mai bun prim 11 pe care îl puteam alinia. Dacă aș spune că nu este o zi specială, aș minți. Sunt tehnician la cel mai mare club din România, iar sentimentul meu este de mândrie.

Astăzi voi da tot ce am mai bun pentru a câștiga. Când câștigi partide, câștigi și încredere. Am început bine competiția și sper să continuăm în același fel”, a declarat Elias Charalambous înainte de partidă pentru Digi Sport.

Update, ora 20:30 » Vreme excelentă pentru fotbal la Salonic

+14 FOTO

O oră și jumătate până la ora partidei. Vremea este excelentă la Salonic, termometrele indicând 22 grade în acest moment, aproximativ câte vor fi și la startul partidei. Gazonul se prezintă în condiții optime, în antiteză cu unele dintre partide disputate de roș-albaștri în ultima perioadă, mai ales pe arena din Ghencea. Trotuarele din jurul arenei încep deja să fie neîncăpătoare, suporterii începând să-și facă simțită prezența în proximitatea stadionului.

În aceste momente, jucătorii celor două formații au ieșit să inspecteze suprafața de joc. Bucureștenii, degajați, îmbrăcați elegant, mulți dintre ei cu căștile pe urechi, încercând să se conecteze deja la miza duelului. La sosirea la stadion, Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB a transmis un mesaj în elenă, cipriotul Elias Charalambous s-a îmbrățișat cu un amic, campionii en-titre din Superligă fiind întâmpinați de doi suporteri.

Update, ora 20:10 » Stadionul nu va fi nici pe departe plin

Conform informațiilor Gazetei, aproximativ 15.000 fani vor fi prezenți pe „Toumba”. Ora târzie și prețurile piperate ale tichetelor au îndepărtat fanii.

Update, ora 19:30 » Grătare și voie bună la Salonic

Cu două ore și jumătate înainte de primul fluier al partidei, atmosfera din jurul stadionului aduce mai mult cu cea a unui târg, nu a unei partide de fotbal. Grătare încinse, semințe la vânzare, fanii celor de la PAOK și Partizan se cinstesc pe marginea drumului!

Campioana mândriei României » FCSB, victorie eroică pe Toumba, în fața lui PAOK
Foto: Ionuț Iordache (GSP)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP
Europa League
Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP
Reacția lui Gigi Becali la golul lui Daniel Bîrligea cu PAOK » Gest neașteptat al patronului FCSB-ului
Europa League
Reacția lui Gigi Becali la golul lui Daniel Bîrligea cu PAOK » Gest neașteptat al patronului FCSB-ului
Mutare surpriză pe piața media! Florin Răducioiu a semnat și schimbă televiziunea!
Superliga
Mutare surpriză pe piața media! Florin Răducioiu a semnat și schimbă televiziunea!

La câți bani a renunțat Ianis Hagi pentru a fi reprimit în lotul lui Rangers

CSA Steaua sau FCSB?! » Candidatul Mircea Geoană, reacție explozivă în studioul GSP: „Eu asta aș prefera”


Comentarii (199)
Giorgi
Giorgi  •  04 Octombrie 2024, 00:34

Un meci foarte slab ,făcut de aceste echipe PAOK și FCSB, fotbal mai caraghios decât cel de pe maidan !

valentindragobete
valentindragobete  •  04 Octombrie 2024, 00:32

De tot râsul să-l vezi și să-l auzi pe Naum, numai el știe ce-i in sufletul lui !

tk2014
tk2014  •  04 Octombrie 2024, 00:31
Postat de china pe 04 Octombrie 2024, 00:20

Ba, e campioana Greciei! Olympiakos a castigat Conference, care chiar daca arata a Intertoto, fazele foarte inalte sunt puternice. Ce va place sa minimizati, haterii...

grecia a fost la euro?

Vezi toate comentariile (199)
Comentează
Close