INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PAOK

OFICIAL Lovitură dată de Răzvan Lucescu » Câștigătorul de Liga Campionilor cu Liverpool a semnat cu PAOK și o va înfrunta pe FCSB

Răzvan Lucescu a dat lovitura pe piața transferurilor. Mutarea făcută de PAOK
Răzvan Lucescu a dat lovitura pe piața transferurilor. Mutarea făcută de PAOK

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2024 13:33 / Actualizat luni, 16 septembrie 2024 17:09

Răzvan Lucescu a dat lovitura pe piața transferurilor, chiar înaintea startului de Europa League, acolo unde PAOK o va întâlni pe teren propriu pe FCSB.

Dejan Lovren (35 de ani) a semnat cu formația din Salonic un contract valabil pe două sezoane, din postura de jucător liber de contract.

Ultima dată la Lyon, croatul câștigător de Liga Campionilor cu Liverpool a fost anunțat oficial de către PAOK și va purta numărul 6.

Răzvan Lucescu a dat lovitura: Dejan Lovren a semnat cu PAOK

„Dejan este aici!” a fost mesajul care a însoțit clipul de prezentare a lui Dejan Lovren la PAOK. Stoperul îi va lua locul în defensivă lui Konstantinos Koulierakis (20 de ani), recent transferat la Wolfsburg în schimbul sumei de 11,75 milioane de euro.

Lovren este un produs al clubului Dinamo Zagreb, iar ulterior a mai evoluat pentru Inter Zapresic (împrumut), Olympique Lyon, Southampton, Liverpool și Zenit Sankt Petersburg.

13trofee a cucerit în carieră Dejan Lovren, cele mai importante în tricoul lui Liverpool: Liga Campionilor, Cupa Angliei și Supercupa Europei

Transferul a fost anunțat la o zi după ce echipa antrenată de Răzvan Lucescu (55 de ani) a remizat cu Panathinaikos, scor 0-0, în runda cu numărul 4 din prima ligă din Grecia.

  • PAOK o va întâlni pe FCSB în faza ligii Europa League, la Salonic, pe data de 3 octombrie, la ora 22:00.

Dejan Lovren, câștigător al Ligii Campionilor în 2019

Dejan Lovren și-a început cariera la Dinamo Zagreb și a mai jucat în Croația pentru Zapresic, sub formă de împrumut. În 2010, Olympique Lyon plătea 9 milioane de euro în schimbul fundașului croat, pe care-l vindea 3 ani mai târziu, la Southampton, pentru 10 milioane de euro.

După un singur sezon în tricoul „sfinților”, Liverpool plătea 25,3 milioane de euro în schimbul lui Lovren, care a evoluat timp de 6 sezoane pentru „cormorani”.

Lovitură dată de Răzvan Lucescu » Câștigătorul de Liga Campionilor cu Liverpool a semnat cu PAOK și o va înfrunta pe FCSB
Dejan Lovren, Croația // foto: Guliver/gettyimages

La Liverpool, Dejan Lovren și-a petrecut cei mai buni ani ai carierei, reușind să câștige Champions League și Supercupa Europei în 2019 și Premier League în 2020.

În 2020, Zenit a achitat 12 milioane de euro în schimbul croatului, care a jucat doar 9 meciuri în prima ligă a Rusiei, înainte să se întoarcă la Lyon în ianuarie 2023, pentru 2 milioane de euro.

La echipa națională a Croației, Dejan Lovren a a marcat 5 goluri. Lovren este vicecampion mondial în 2018, când Croația pierdea în finala Campionatului Mondial în fața Franței, scor 2-4.

78de selecții are Dejan Lovren la echipa națională a Croației, cu care a jucat finala Campionatului Mondial din 2018

Tiemoue Bakayoko: „Răzvan Lucescu este minunat”

La două săptămâni după ce s-a transferat la PAOK, mijlocașul defensiv Tiemoue Bakayoko a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Răzvan Lucescu.

Francezul cotat la 2 milioane de euro a vorbit pentru prima dată despre condițiile pe care le-a găsit în Grecia, dar și despre motivul alegerii sale.

„Prima mea impresie este excelentă. Într-adevăr, nivelul de antrenament si intensitatea lor sunt excelente. Răzvan Lucescu este minunat. Aștept cu nerăbdare să intru și să joc și pe teren, ca să pot contribui la echipă. Am vorbit deja cu antrenorul. Mi-a cerut să aduc pe teren intensitatea și experiența pe care le am ca fotbalist.

Am ajuns la o echipă care este campioană, PAOK este campioană, așa că cel mai bun lucru pentru noi este să continuăm pe aceeași cale, să luptăm din greu, să muncim și să câștigăm în toate felurile”, a declarat Bakayoko.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
Van_Basten
Van_Basten  •  16 Septembrie 2024, 13:50

N-are nicio sansa in fata bombardierului Birligea.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează