INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PERFORMANȚĂ

Minunea din Moldova! A doua oară în istorie când se întâmplă așa ceva

Petrocub Hîncești s-a calificat în play-off-ul Europa League, foto: Facebook FC Petrocub
Petrocub Hîncești s-a calificat în play-off-ul Europa League, foto: Facebook FC Petrocub

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2024 10:01 / Actualizat miercuri, 14 august 2024 10:33

Petrocub Hîncești, campioana Republicii Moldova, a scris istorie aseară în Europa League. S-a calificat în play-off după remiza albă înregistrată pe terenul celor de la The New Saints (Țara Galilor). Așadar, Petrocub are un loc asigurat în grupele Conference League și poate spera inclusiv la grupele Europa League.

Petrocub a câștigat meciul tur de la Chișinău, scor 1-0, iar acum a obținut pentru prima dată în istorie calificarea în grupele unei competiții europene. Petrocub Hîncești este a doua echipă moldoveană din istorie care obține calificarea grupele unei competiții europene.

Petrocub Hîncești și-a asigurat calificarea în grupele Conference League

Meciul din Țara Galilor a fost extrem de complicat pentru formația din Moldova. Gazdele au avut un om eliminat, este vorba despre atacantul Jordan Williams (31 de ani), care a părăsit terenul în minutul 41, după o intrare dură.

Doar că superioritatea numerică pentru moldoveni nu a ținut foarte mult. Dan Pușcaș (23 de ani), atacantul celor de la Petrocub, a văzut cel de-al doilea cartonaș galben 7 minute mai târziu, chiar înainte de pauză.

În play-off-ul Europa League, Petrocub Hîncești se va duela cu campioana Bulgariei, Ludogorets Razgrad, care a suferit unul dintre cele mai severe eșecuri din istorie. Ludogorets a pierdut pe teren propriu cu Qarabag, scor 2-7, în turul 3 preliminar din Liga Campionilor.

Bulgarii au încasat 4 goluri în reprizele de prelungiri și vor da piept cu campioana Moldovei în play-off-ul Europa League. Este a doua oară în istorie când o formație din Moldova se califică într-o competiție europeană, după Sheriff Tiraspol.

Petrocub și-a început campania europeană în Liga Campionilor. Campioana Moldovei a trecut în primul tur de Ordabasy, însă a fost eliminată de APOEL. A „coborât” în Europa League, iar acum are șansa calificării în grupe. În orice caz, este deja calificată în grupele Conference League.

Moldovenii au câștigat pentru prima dată în istorie campionatul din Moldova în sezonul recent încheiat.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Superliga
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (2)
Cornel82
Cornel82  •  15 August 2024, 02:20

Nu prea am inteles fraza: Moldovenii au câștigat pentru prima dată în istorie campionatul din Moldova în sezonul recent încheiat. Cum asa Moldovenii au castigat pentru prima data in isorie campionatul din Moldova? Shi la Sheriff nu sunt moldoveni? Dar chiar daca nu-i consideram pe cei de la Sheriff Moldoveni, din prostie, cum se face ca Dacia Chisinau tot a fost campioana Moldovei, sau Zimbru, Nistru si Constructorul? Ce fraza aberanta. Noi in Moldova, apropo, consideram Sheriff tot o echipa Moldoveana. Nu conteaza ca sunt o gramada de stranieri acolo, ei reprezinta R. Moldova.

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  14 August 2024, 16:07

...incercarea de a taia din unitatea de timp loc si actiune ...fie timpul fie locul fie actiunea ...este o autopsie si nu o vivisectiune...PETROCUB A FACUT O AUTOPSIE ...SERIFF A FACUT O VIVISECTIUNE...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează