INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RIJEKA - CORVINUL

Rijeka - Corvinul 1-0: La capătul fiecărui drum, mai e unul

Corvinul - Rijeka. foto: Valentin Macrea / sportpictues.eu
Corvinul - Rijeka. foto: Valentin Macrea / sportpictues.eu

Articol de - Publicat joi, 01 august 2024 23:00 / Actualizat joi, 01 august 2024 23:31

Corvinul Hunedoara a fost învinsă de Rijeka, scor 0-1, în turul 2 al Europa League. Echipa lui Florin Maxim va continua în Conference League.

  • În tur, la Sibiu, Corvinul și Rijeka au terminat la egalitate, 0-0
  • Rijeka - Corvinul este televizat pe Digi Sport 2 și pe Prima Sport 2

La Rijeka, cochetul oraș croat de pe malul Adriaticii, Corvinul s-a deplasat pentru a-și continua aventura construită pe deviza „nimic de pierdut”, într-o boemie frumos de rară care amintește de preliminariile de altădată ale cupelor europene.

O locație care pare merit, chiar dacă nu sunt în concediu Lică și ceilalți apărători ai „castelului” cu vise neașteptate la care au pus cărămidă după cărămidă antrenorul Florin Maxim și ai săi jucători.

Într-o atmosferă estivală, cu zumzet de promenadă, spart din când în de tobele galeriei, avea să se oprească drumul de Europa League al hunedorenilor. 1-0. Oprit, nimic de a face cu înfrângerea. Urmează Conference.

Curajul de a începe tare

Dacă i-a lipsit un lucru evident Corvinului, în această dublă manșă, acela a fost curajul de a iniția, o calitate care se dobândește prin experiență sau uneori euforie - pe care a avut-o, dar s-a consumat în episoade anterioare precum Cupa României sau Paksi.

Rijeka a început tare, cu trei jucători de atac - Petrovic, Fruk și Ivanovic - mascați într-un sistem de 4-1-4-1. Prima ocazie a apărut inevitabil încă din start, atunci când Pasalic s-a aflat la capătul unui contraatac și nu l-a putut învinge pe Ștefan Lefter.

În minutul 8, o centrare din flancul drept a lui Ubbink i-a pus mingea pe cap lui Manolache, însă fundașul central a trimis peste poartă.

Croații au speculat imediat temerea adversarilor, astfel că au încercat să dezvolte atacuri progresive, cu pase scurte și mingi în fața porților pentru multitudinea de ghete din careu.

Fruk a trecut pe lângă deschiderea scorului (9'), pentru ca, trei minute mai târziu, slovenul Dejan Petrovic să înscrie viclean, din doi metri și o demarcare excelentă.

Pe finalul primei părți, vicecampioana Croației a redus motoarele pentru că și repriza a doua are un start.

Toți ochii pe Ștefan Lefter

Chiar dacă de obicei atacurile sunt cele care captează atenția, în Rijeka - Corvinul, portarul a fost starul.

Ștefan Lefter (20 de ani), transferat în „Cetate” de la Rapid vara trecută, în schimbul 20.000 de euro, bani cât cazarea lotului, probabil, a făcut un meci magistral, cu intervenții foarte bune și reflexe de acrobat.

Pasalic și Petrovic au fost aduși la disperare, în intervale scurte de timp, de adrenalina crescută a puștiului goalkeeper. Un nou portar român de perspectivă. Suntem o țară a portarilor?! Și dacă da, când am devenit?!

Sergiu Buș, peste giamandura de Europa League

La revenirea de la cabine, tot Rijeka a fost cea care s-a reactivat, pentru un al doilea gol care să disperseze emoțiile. Nici Corvinul nu s-a lăsat mai prejos și a încercat, prin propriile limite, să paseze, să respire și să producă pericolul. În minutul 73, portarul Zlomisic a comis un fault în propriul careu, iar arbitrul a indicat punctul cu var.

A fost un moment care, pentru Sergiu Buș, desemnat să execute, a însemnat prea mult. Atacantul cu experiență de primă ligă a trimis mult peste poartă.

Un meci lung, cu un final cu tentă de dramatism. Se termină 1-0 și poate că Europa League ar fi fost prea mult. Urmează Conference League pentru Corvinul cea cu vise infinite.

E povestea superbă și neașteptată din fotbalul românesc al anului 2024, născocită din dorința comună și oarbă a unei echipe de a-și depăși statutul. Respect!

FINAL. Rijeka - Corvinul 1-0

  • Final de meci. Corvinul părăsește Europa League și va continua în Conference.
  • Min 90+6: Ocazie imensă pentru Rijeka! Cu poarta goală, Bogojevic încearcă să înscrie, dar Lica scoate de pe linie.
  • Min. 76: Execuția lui Sergiu Buș este una lamentabilă! Trimite mult peste poartă, iar Corvinul ratează șansa de a egala.
  • Min. 74: Hrezdac sare în încercarea de a trimite mingea spre poartă, iar portarul advers îl lovește pe acesta în cap. „Centralul” nu stă pe gânduri și dictează penalty.
  • Min. 65: Ivanovic trimite un șut puternic, dar nu prinde poarta nici de această dată.
  • Min. 64: Croații marchează al doilea gol, dar reușita este anulată pentru fault în atac,
  • Min. 55: După un corner, mingea ajunge la Hrezdac, care nu reușește să controleze balonul în careul advers.
  • Min. 47: Pasalic îi trimite lui Ivanovic în careu, dar șutul acestuia trece alături.
  • A început repriza secundă!
  • Pauză în Rijeka - Corvinul, croații conduc cu 1-0.
  • Min. 38: Ivanovic trage dintr-o poziție periculoasă, dar mingea se duce pe lângă.
  • Min. 23: Pîrvulescu șutează de la 25 de metri, dar balonul trece pe lângă poartă.
  • Min. 19: Pasalic intră în careu din partea dreaptă și trage, dar mingea se duce peste poartă.
  • Min. 12: Gol Rijeka! Ivanovic îl servește perfect pe Petrovic în careu, care îl învinge pe Lefter cu o execuție fină.
  • Min. 9: după o acțiune frumoasă, Fruk trimite pe lângă poartă din careul mic.
  • Min. 8: Ubbink centrează senzațional din corner, iar Manolache trimite mingea puțin peste poartă.
  • Min. 8: Lupu centrează, dar un fundaș advers respinge. Primul corner pentru Corvinul.
  • Min. 5: ocazie imensă pentru Rijeka! Pasalic scapă singur cu Lefter, dar portarul român reușește o paradă de senzație!
  • Min. 2: Pasalic trimite în careul hunedorenilor, dar elevii lui Maxim îndepărtează pericolul.
  • A început meciul!

Rijeka - Corvinul, echipele de start

Rijeka: Zlomislic - Smolcic, Galesic, Radeljic, Cabraja - Selahi - Pasalic, Petrovic, Fruk, Jankovic - Ivanovic
Rezerve: Posavec, Babic, Banda, Bogojevic, Djouahra, Ilinkovic, Jakac, Majstorovic, Obregon, Rukavina
Antrenor: Zeljko Sopic

Corvinul: Lefter - Neacșa, Lica, Manolache, Velisar - Roger, Hrezdac, Ubbink - Lupu, Buș, Pîrvulescu
Rezerve: Blaga, Bradu, Campan, Cărăruș, Chindriș, Chukwu, Girbiță, D. Grigore, Hergheligiu, Mitranm I. Pop, Predica
Antrenor: Florin Maxim

Stadion: Rujevica (8.136 locuri)
Arbitru: Sivert Øksnes Amland (Norvegia)

Parcursul celor două echipe

Corvinul Hunedoara a ajuns să evolueze în turul doi preliminar din Europa League după una dintre cele mai frumoase povești din fotbalul românesc din ultimii ani.

Câștigătoarea Cupei României din Liga a 2-a i-a eliminat pe maghiarii de la Paski în primul tur după un incredibil 4-0 în deplasare și un eșec, 0-2, pe Stadionul Municipal din Sibiu, în condițiile în care arena hunedorenilor se află într-un proces de modernizare.

De cealaltă parte, Rijeka a ajuns în turul al doilea preliminar din Europa League din postura de vicecampioană a Croației.

Lotul celor de la Rijeka este evaluat de Transfermarkt la 37,90 milioane de euro, în timp ce al Corvinului este cotat la 5,49 milioane de euro.

Eu împreună cu băieții și conducerea sperăm să trecem și de grupe. Vedem ce putem obține. Va fi puțin dificil. Suntem pregătiți, am fost și anul trecut numeric mai puțini. Ne-a ferit Dumnezeu de accidentări. Am dus-o din trei în trei zile.

N-a fost simplu să o ducem pe două fronturi. Cine mă limitează pe mine și pe jucători, și pe toată lumea? Așa am pornit, de la începutul campionatului trecut în Cupa României.

Ne-am și desenat pe calendarul nostru Cupa și data desfășurării. Ne-am dorit, am făcut pașii corecți, ne-a și ieșit. Și șansa ține și cu oamenii care fac ceva în sensul acela
Florin Maxim, antrenor Corvinul

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (29)
Spaima_oilor
Spaima_oilor  •  03 August 2024, 03:11
Postat de manx pe 02 August 2024, 19:50

Corvinul-Rapid 9-0!!!!! ALE!!!ALE!!!??? Ce-i Aia? Ești francez? KRACOVIA joaca-n CE? Si cum se scrie? KRACOVIA Ale!!!! CRACOVIA. Mai ești si AUR...cum se scrie? Cu H? Hunedoara - Giulești 9-0 HaleyHop!!!!

Giulesti Divizia A - hunedoara div amatoare. Va voi cauta dupa titlul 4 PATRU

manx
manx  •  02 August 2024, 19:50
Postat de Spaima_oilor pe 02 August 2024, 15:33

Se vede cate stii tu. Echipa de amatori, inteligenta de divizia secunda. Vulturul, stema Romaniei, nu va ceda in fata periferiei inferioare! Jos oltenia si mai presus de toate hunedoara! Campionii suntem noi! Hau Rapidul! HAI RAPID ALE ALE

Corvinul-Rapid 9-0!!!!! ALE!!!ALE!!!??? Ce-i Aia? Ești francez? KRACOVIA joaca-n CE? Si cum se scrie? KRACOVIA Ale!!!! CRACOVIA. Mai ești si AUR...cum se scrie? Cu H? Hunedoara - Giulești 9-0 HaleyHop!!!!

Spaima_oilor
Spaima_oilor  •  02 August 2024, 15:33
Postat de manx pe 02 August 2024, 13:14

Vulturii despre care vorbesti, cei de pe gard, nu o sa fie niciodata corbi. Cea mai inteligenta pasare. Iar daca esti asa patrihot, România se scrie cu majuscula nicidecum rromânia. Corvinul-Rapid 9-0!!!!!!!!

Se vede cate stii tu. Echipa de amatori, inteligenta de divizia secunda. Vulturul, stema Romaniei, nu va ceda in fata periferiei inferioare! Jos oltenia si mai presus de toate hunedoara! Campionii suntem noi! Hau Rapidul! HAI RAPID ALE ALE

Vezi toate comentariile (29)
Comentează