INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MACCABI TEL AVIV - FCSB 0-1

CORESPONDENȚĂ DIN BUDAPESTA 10 detalii observate de pe stadion la Maccabi Tel Aviv - FCSB » La un pas de bătaie după fluierul de final: „Ai văzut ce-a făcut?! Ai văzut?!”

Articol de , - Publicat miercuri, 31 iulie 2024 23:04 / Actualizat miercuri, 31 iulie 2024 23:38

FCSB s-a calificat dramatic în turul III preliminar al Champions League, după ce William Baeten a marcat golul victoriei meciului cu Maccabi Tel Aviv în minutul 90+1. Belgianul a trimis mingea în poartă din pasa lui Daniel Popa. Reporterii GSP au fost pe „Bozsik Arena” din Budapesta și vă prezintă cele mai interesante detalii văzute la fața locului.

1. Viorel Hrebenciuc, în delegația oficială

Viorel Hrebenciuc, un personaj cu legături importante în lumea fotbalului românesc, a devenit o prezență nelipsită din deplasările europene ale campioanei României. Așa s-a întâmplat și de această dată: Hrebenciuc a urmărit meciul contra lui Maccabi Tel Aviv din tribună.

Fost președinte al Consiliului de Administrație al clubului Steaua la jumătatea anilor '90. Hrebenciuc era unul dintre șefii Stelei, alături de Ion Alecsandrescu.

10 detalii observate de pe stadion la Maccabi Tel Aviv - FCSB » La un pas de bătaie după fluierul de final: „Ai văzut ce-a făcut?! Ai văzut?!”
Viorel Hrebenciu și Teodora Stoica. FOTO: Ionuț Iordache (GSP.RO)

Când Viorel Păunescu și Gigi Becali puneau la cale preluarea echipei de fotbal Steaua, Hrebenciuc participa la Adunarea Generală în care s-a decis ca Păunescu să devină președintele clubului.

Hrebenciuc a stat în timpul meciului alături de Teodora Stoica, fata președintelui Consiliului de Administrație de la FCSB.

2. Elias Charalambous, inexistent la încălzire

Antrenorul principal al celor de la FCSB, Elias Charalambous, nu a stat nici măcar 30 de secunde pe teren să vadă încălzirea jucătorilor săi înaintea meciului cu Maccabi.

+41 FOTO

De toată ședința de pregătire s-a ocupat Mihai Pintilii, care a fost cel mai activ dintre toți. Apoi și-au intrat în rol Lucian Filip și Alin Stoica.

Charalambous a ieșit preț de câteva secunde de la cabine, și-a salutat rudele venite la meci, apoi a intrat înapoi la vestiar.

3. Agenți Mossad și lunetiști în curtea stadionului

Au fost măsuri de securitate extrem de stricte înaintea meciului cu Maccabi. Toți jurnaliștii, dar și suporterii prezenți pe stadion au fost verificați la „sânge” de stewarzi.

Pe clădirile din fața stadionului s-au instalat lunetiști care au „scanat” zona cu trei ore înainte de startul partidei. Inclusiv agenți Mossad au avut locuri speciale la tribuna oficială, acolo unde a stat delegația din Israel.

Unii dintre ei erau înarmați și n-au avut niciun fel de problemă să stea la vedere cu mitraliere sau pistoale. Poliția din Ungaria a fost prezentă în efectiv masiv la stadion pentru a fi sigură de buna desfășurare a partidei de la Budapesta.

4. Moment de reculegere pentru copiii uciși în Israel

În urmă cu trei zile, un atac cu rachetă asupra unui teren de fotbal situat în regiunea Înălţimilor Golan a dus la uciderea a 12 persoane, inclusiv copii!

Conform Radio Europa Liberă România, racheta a lovit un teren de fotbal din satul druz Majdal Shams din Înălțimile Golan ocupate de Israel, teritoriu capturat din Siria de Israel în războiul din 1967 din Orientul Mijlociu și anexat într-o mișcare nerecunoscută de majoritatea țărilor.

Înaintea meciului s-a ținut un moment de reculegere în memoria celor decedați.

5. N-au lipsit ginerele lui Gigi și familia lui Charalambous

Pe lângă cei 400 de suporteri ai celor de la FCSB care și-au cumpărat bilete în peluza oaspeților, dar și la tribuna I, pe stadion s-au aflat și apropiați ai echipei.

Soția lui Elias Charalambous, dar și băiatul acestuia, Kyprianos, și fiica, Andriana, n-au ratat meciul de pe „Bozsik Arena”. Andriana este fotomodel și deja are o carieră de succes, colaborează cu agenția de modeling Constantina Evripidou din Cipru.

Familia lui Elias Charalambous la meciul Maccabi Tel Aviv - FCSB. FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Familia lui Elias Charalambous la meciul Maccabi Tel Aviv - FCSB. FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Familia lui Elias Charalambous la meciul Maccabi Tel Aviv - FCSB. FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Familia lui Elias Charalambous la meciul Maccabi Tel Aviv - FCSB. FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Familia lui Elias Charalambous la meciul Maccabi Tel Aviv - FCSB. FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
+11 FOTO

Din „loja” FCSB n-a lipsit ginerele lui Gigi Becali, Mihai Theodor Mincu, căsătorit cu Teodora, fiica cea mare a patronului FCSB. Împreună au 3 copii.

Au mai venit la Budapesta Costa Sponte, fiul lui Teia Sponte, alături de soție, Bianca Ghiorghache.

6. „Ăsta-i drumul! Respect!”. Băluță l-a exasperat pe Elias

Alexandru Băluță i-a mâncat zilele lui Elias Charalambous. În prima repriză, antrenorul a stat cu gura non-stop pe jucătorul său. „Ce ți-am spus?”, „Bălu, Bălu, ce faci?!” sau „Ce-am vorbit? „Inside, inside! (n.r. înăuntru, înăuntru)” au fost doar câteva dintre mesajele „principalului” către Băluță.

Mijlocașul de 30 de ani a intrat și în gura arbitrului de centru francez, Jeremie Pignard. După o tragere de tricou la marginea terenului, „centralul” i-a atras atenția lui Băluță, apoi l-a luat din nou în colimator pentru o faza la limită, când a primit și „galben”.

10 detalii observate de pe stadion la Maccabi Tel Aviv - FCSB » La un pas de bătaie după fluierul de final: „Ai văzut ce-a făcut?! Ai văzut?!”

„Ăsta-i drumul!”, i-a spus arbitrul jucătorului, arătându-i cu degetul drumul spre vestiare. Completat de mesajul „Respect, please respect!”.

7. „Bă Baeten, aici ești la Steaua, nu la Craiova!”

După 6 minute în turul de la București cu Maccabi și încă 29 în eșecul 0-2 din Superligă cu Oțelul Galați, William Baeten a prins 45 de minute în returul de ieri.

Doar că fanii campioanei prezenți pe stadion, în zona băncilor de rezerve, l-au luat repede la rost pe mijlocașul de 27 de ani. „Bă Baeten, aici ești la Steaua, nu la Craiova! Joacă fotbal!” a fost unul dintre mesajele fanilor. Belgianul avea să înscrie golul calificării.

Chiar dacă au mai existat și contestatari, suporterii de la Peluza Nord au făcut o atmosferă senzațională pe „Bozsik Arena”. Au cântat pe toată durata meciului, inclusiv în pauza partidei cu Maccabi.

8. Pintilii a plecat de pe bancă în timpul meciului

Antrenorul secund al campioanei României, Mihai Pintilii, s-a ridicat de pe banca tehnică și-a plecat la vestiare. În timpul meciului!

Fix în minutul 60, atunci când Baba Alhassan se pregătea să intre pe teren! Pintilii a plecat gesticulând nervos și s-a întors după aproximativ 5 minute.

10 detalii observate de pe stadion la Maccabi Tel Aviv - FCSB » La un pas de bătaie după fluierul de final: „Ai văzut ce-a făcut?! Ai văzut?!”

Alhassan i-a luat locul în minutul 63 lui Darius Olaru, care a acuzat probleme musculare și n-a mai putut să continue jocul. Asta după ce în minutul 14, Henry Addo l-a umplut de sânge pe Olaru, în urma unei lovituri la nivelul capului.

9. Vlad Chiricheș n-a mai apucat să joace

Cu puțin timp înaintea returului cu Maccabi Tel-Aviv, Gigi Becali l-a atacat pe Vlad Chiricheș și l-a amenințat că îl va scoate definitiv din echipă!

Vlad era pregătit să intre pe teren cu Maccabi Tel Aviv pentru 30 de minute, dar William Baeten a rezolvat calificarea, iar minutele de prelungire n-au mai existat.

În minutul 3 de prelungiri, FCSB a anunțat arbitrul de rezervă că vrea să-l bage pe teren pe Chiricheș, dar acesta n-a mai apucat să intre. Vlad a rămas fără minute în Ungaria.

10. La un pas de bătaie generală

Imediat după fluierul de final al meciului, antrenorul de portari, Marius Popa, a început să urle de bucurie în direcția băncii de rezerve a lui Maccabi.

+45 FOTO

Zarko Lazetic a intrat nervos pe teren, la fel și cei din staff-ul său, existând o mică încăierare la mijlocul terenului. „Ai văzut ce-a făcut?! Ai văzut?!” au fost mesajele transmite de antrenorul lui Maccabi celui de-al patrulea arbitru.

Lucrurile s-au calmat rapid, dar după ce mai mulți componenți ai celor două echipe au intervenit ca scandalul să nu degenereze.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (16)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  01 August 2024, 11:17

Pentru copiii de peste 17.000 in Gaza , morti , nu se face un "Moment de reculegere "?!!!... Pai nu , c-as rasa inferiora ... Mare "RUSINE " ... Cine urmeaza , ghici ghicitoarea mea ?...

prodanka
prodanka  •  01 August 2024, 10:05

Mi-e jenă să mă gândesc ce se va întâmpla cu ei împotriva Spartei :) Îmi place să fac comparația Cehia-România că Cehia e 50% din România și are o ploaie de jucatoare în tenis, româncele preferând alte sporturi sau chiar alte lucruri sportului.

DanielDand
DanielDand  •  01 August 2024, 08:57

Nu au jucat mai nimica sunt slabi asta nu este echipa da Champions League o sa le dea Sparta Praga cu terenul în cap garantez ca ai bate tur retur nici un gol nu o sa mascheze

Vezi toate comentariile (16)
Comentează