INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - BAYERN MUNCHEN

Barcelona a zdrobit-o pe Bayern Munchen în Liga Campionilor » Raphinha a făcut spectacol

Barcelona - Bayern. Foto: Imago
Barcelona - Bayern. Foto: Imago

Articol de , - Publicat miercuri, 23 octombrie 2024 22:41 / Actualizat joi, 24 octombrie 2024 00:29

Din meciul încrengăturilor sinuoase – cu Lewandowski și Flick veniți la Barcelona pe filiera Munchen – învingătoare a ieșit echipa catalană, care a trecut de oaspeți cu 4-1 (3-1), schimbând încântător soarta întâlnirilor recente dintre cele două mari cluburi.

Cronică de Oana Dușmănescu: Imprevizibilii tineri domni din Barcelona

Meciul de pe Estadio Olimpico a primit confruntarea stelară dintre catalani și bavarezi, atât Barcelona, cât și Bayern intrând în cea de-a treia etapă a Ligii Campionilor cu câte o victorie și o înfrângere. Amintirile gazdelor sunt amestecate, dar istoria modernă urlă 2-8! 2-8!, acel scor SF aplicat de echipa germană Barcelonei în 2020, în sferturile de finală ale competiției.

Barcelona pare însă că vrea să șteargă trecutul rușinos – Raphinha a străbătut aproape întregul teren în minutul 1 cu o pasă de la Fermin Lopez și nici nu tresare, învingându-l pe Neuer. Experiența a pierdut începutul de meci în fața exuberanței.

Surprize imense în runda #3 din Liga Campionilor! » Atletico și Benfica, răpuse pe teren propriu + Goluri pe toate stadioanele
ETAPA 3
Surprize imense în runda #3 din Liga Campionilor! » Atletico și Benfica, răpuse pe teren propriu + Goluri pe toate stadioanele

Borcanul cu lipici – capcana Barcelonei

Harry Kane a testat și el apele în minutul 8, ratând, și în minutul 10 – când mingea a intrat în poarta lui Pena, dar englezul se afla în ofsaid. Bayern a știut să caute punctele fragile ale apărării Barcelonei, dar catalanii au folosit cu artă tactica ieșirii la ofsaid, iar nemții au căzut ca fluturii de noapte în capcana întinsă de elevii lui Hansi Flick, care cunoaște ca nimeni altul marfa venită din Germania.

Dar cât să meargă strategia riscantă a catalanilor? În minutul 18, Gnabry l-a servit exemplar pe același Harry Kane, care de data asta a adus egalitatea pe tabelă și liniștea în tabăra echipei antrenate de Vincent Kompany. 1-1, iar jocul și-a reluat curgerea firească.

După primele 20 de minute, golul marcat de Barça în secunda 58 pare un glitch în matrice

Puștii Barcelonei nu s-au lăsat intimidați și au năvălit în jumătatea lui Bayern, dar exact acolo s-a șlefuit diferența dintre două mari echipe, aflate în momente diferite ale locului lor pe scara evoluției. Siguranța a fost pâinea și cuțitul bavarezilor – Bayern a întors pe dos organizarea catalanilor, care au șchiopătat la viteză și agresivitate, în ciuda atacului curajos.

Minutul 36 însă a aruncat o vrajă care a încurcat caraghios picioarele apărătorilor lui Bayern. După o lansare în adâncime, Fermin Lopez l-a împins discret pe Kim, prost plasat, apoi i-a pasat lui Lewandowski, aflat într-o poziție mai bună și care a înscris pe lângă un Neuer solitar. Defensiva germană a avut zale slabe – o falangă cu obiceiuri de apărare lente și rudimentare.

2-1 pentru Barcelona, într-un meci jurat să contrazică logica fotbalului. Uneori entuziasmul face mai mulți bani decât înțelepciunea experienței. Bayern s-a străduit să nu lase lucrurile așa înainte de pauză și să egaleze pe finalul primei reprize.

Dar Raphinha (minutul 45) a lovit din nou în poarta lui Neuer, reușind un gol superb, după o pasă lungă cu schimbare de direcție din partea lui Casado, și confirmând un fapt vizibil cu ochiul liber: atacul Barcelonei e argint viu, iar fundașii centrali ai lui Bayern par desculți.

Barcelona - Bayern. Foto: Imago
Barcelona - Bayern. Foto: Imago
Barcelona - Bayern. Foto: Imago
Barcelona - Bayern. Foto: Imago
Barcelona - Bayern. Foto: Imago
+40 FOTO

3-1 la pauză – spectacol de zile mari făcut de catalani

Bayern a revenit în repriza a doua punând presiune pe adversari și reîncercând să dezamorseze jocul la ofsaid al barcelonezilor. Minutul 56 a însemnat prima fază fixă a lui Bayern, care a eșuat și a continuat însă cu un contraatac-școală al gazdelor.

Yamal a schimbat direcția pentru Raphinha, care din seara aceasta se poate mândri cu un hat-trick împotriva bavarezilor. Rapiditatea și prospețimea Barcelonei au fost arma letală – la 4-1, catalanii aveau deja în buzunar jumătate de mare revanșă, iar Flick și Lewandowski își trimiseseră în genunchi fosta echipă, pe alocuri blocată într-un slo-mo bătrânicios.

În repriza a doua, Bayern s-a estompat, cu moralul ca o ancoră pe fundul Mediteranei

Raphinha a părăsit gazonul în minutul 76, în aplauzele și ovațiile fanilor blaugrana, lăsând locul lui Dani Olmo în meciul din care bavarezii s-au exclus ca niște umbre obosite, în ciuda predicțiilor dinaintea fluierului de debut al confruntării.

Tot Barcelonei i-au aparținut ocaziile finalului de meci – veteranul Lewandowski, far călăuzitor în centrul atacului, era cât pe ce să înscrie în minutul 82 dintr-o pasă a adolescentului Lamine Yamal.

Una peste alta, Barcelona arată bine de tot, ca un unicorn încântător care a țopăit cu grație, în toate direcțiile, peste orgoliul echipei din Munchen.

Clasamentul în Liga Campionilor

Final. Barcelona - Bayern Munchen 4-1

Min 56: Gol Barcelona! Raphinha marchează și cel de-al treilea gol pentru catalani în meciul de azi.
Min 45: Gol Barcelona! Raphinha a reușit să marcheze din nou și a dus-o pe Barcelona în avantaj de două goluri la pauză.
Min 37: Gol Barcelona! Robert Lewandowski a reușit să își ducă echipa în avantaj
Min 18: Gol Bayern! Harry Kane a marcat din nou, de această dată golul fiind valabil.
Min 10: Gol anulat Bayern! Harry Kane a reușit să marcheze, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.
Min 1: Gol Barcelona! Raphinha a deschis scorul chiar în primul minut al partidei.

Barcelona - Bayern Munchen, echipele de start

Barcelona (4-2-3-1): Pena - Kounde, Cubarsi, Martinez, Balde - Pedri, Casado - Yamal, Lopez, Raphinha - Lewandowski.
Rezerve: De Jong, Dominguez, Fati, Fort, Gavi, Kochen, Martin, Olmo, Szczesny, Torre, P. Victor
Antrenor: Hansi Flick

Bayern Munchen (4-2-3-1): Neuer - Guerreiro, Upamecano, Kim, Davies - Kimmich, Palhinha - Olise, Muller, Gnabry - Kane.
Rezerve: Aznou, Coman, Dier, Goretzka, Ibrahimovic, Laimer, Musiala, Peretz, Sane, Tel, Ulreich.
Antrenor: Vincent Kompany

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Aproape 1,2 milioane de români nu pot vedea Rangers - FCSB la TV » Care e motivul
Europa League
Aproape 1,2 milioane de români nu pot vedea Rangers - FCSB la TV » Care e motivul
Mititelu a demarat negocierile pentru înlocuitorul lui Croitoru. Discuții cu un fost antrenor de la Dinamo: „Ni-l dorim foarte mult”
Liga 2
Mititelu a demarat negocierile pentru înlocuitorul lui Croitoru. Discuții cu un fost antrenor de la Dinamo: „Ni-l dorim foarte mult”
Raul Rusescu nu înțelege ce se întâmplă la o forță a Ligii 1: „E mai grav decât credeam...”
Superliga
Raul Rusescu nu înțelege ce se întâmplă la o forță a Ligii 1: „E mai grav decât credeam...”

„Cum adică să NU-l umilesc?” » Campioana Otilia Bădescu, interviu rar despre luptele pe muchie de paletă: „Chinezii au refuzat să mă pregătească, le-a fost frică!” + Ce mare regret are

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (2)
komosikus
komosikus  •  24 Octombrie 2024, 00:01

Nu-l prinde paltonul pe Kompany. Si in Bavaria se raceste repede ca sunt muntii aproape...Oricum a fost a 8-a solutie...Un fel de Edy al nostru. Ditamai echipa sa nu gaseti tu un antrenor cat de cat!

Vardy.Party
Vardy.Party  •  23 Octombrie 2024, 23:15

Bayern sa-l ia pe Haralamb antrenor. Cu ce marfa are Bayern acum, la campionatul ăla de 2 meciuri grele pe sezon, o sa iasă pe doi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează