INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BORUSSIA DORTMUND - PSG 1-0

Borussia Dortmund, management perfect: și-a vândut toate vedetele, are profit de 130 de milioane și e la un pas de finala UCL » Singura pe plus dintre cele 4 echipe din semifinale

Borussia Dortmund // FOTO: Imago
Borussia Dortmund // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2024 12:52 / Actualizat joi, 02 mai 2024 12:52

Borussia Dortmund este aproape de finala Champions League, după 1-0 cu PSG. Dacă obține un rezultat favorabil în returul de pe 7 mai, de la Paris, nemții vor fi din nou în ultimul act al Ligii, după 11 ani.

Aflată pe locul 5 în Bundesliga, Borussia impresionează în Champions League. A eliminat-o pe Atletico Madrid, iar acum poate trece și de PSG, pentru o eventuală finală cu Bayern, ca în 2013, sau cu Real Madrid.

Germania poate avea 6 echipe în ediția următoare a Ligii Campionilor » Scenariul dezvăluit de Bild: doar două condiții de îndeplinit
BORUSSIA DORTMUND - PSG 1-0
Germania poate avea 6 echipe în ediția următoare a Ligii Campionilor » Scenariul dezvăluit de Bild: doar două condiții de îndeplinit

Borussia Dortmund, 130 de milioane profit de la ultima finală UCL

În ultimii ani, Borussia a dat dovadă de un management excelent. E aproape de o nouă finală de UCL, deși și-a vândut cei mai buni jucători. Și a obținut un profit incredibil.

Echipa și-a făcut un renume pentru că reușește să cumpere jucători tineri, pentru sume modice, pe care ulterior îi vinde pe sume record. Iar de la finala cu Bayern, pierdută la limită, 1-2, potrivit transfermarkt Borussia a făcut un profit spectaculos pe piața transferurilor: 130 de milioane de euro.

Din 2013, Borussia a cumpărat jucători precum Ousmane Dembele (35 de milioane), Jude Bellingham (30), Karim Adetyemi (30), Jadon Sancho (20,5) sau Erling Haaland (20). Și, cu excepția lui Adeyemei, care încă e în lot, pe toți i-a vândut pe sume importante.

Pe Dembele, Borussia a încasat 135 de milioane de la Barcelona, în timp ce Real Madrid l-a cumpărat pe Bellingham cu 103 milioane. Iar Sancho, în prezent la Borussia sub formă de împrumut, a fost luat de Manchester United cu 85 de milioane de euro.

În ultimii ani, formația din Dortmund i-a mai vândut pe Christian Pulisic (64 de milioane), Aubameyang (63,7), Haaland (60), Mkhitaryan (42), Gotze (37), Hummels (35) sau Gundogan (27).

Singura pe profit din semifinalele UCL

Borussia e singura dintre cele patru echipe rămase în Champions League care e pe profit, începând cu sezonul 2012-2013. Real Madrid a înregistrat pierderi de 305 milioane, Bayern pe minus cu 440,9 milioane, iar în dreptul lui PSG e un număr incredibil: -1,2 miliarde.

Citește și:

The Independent anunță: Jurgen Klopp, la un pas de o mutare-ȘOC în Europa
NEGOCIERI
The Independent anunță: Jurgen Klopp, la un pas de o mutare-ȘOC în Europa
Cheia victoriei Borussiei contra lui PSG » Are mai multe driblinguri decât toți parizienii la un loc!
BORUSSIA DORTMUND - PSG
Cheia victoriei Borussiei contra lui PSG » Are mai multe driblinguri decât toți parizienii la un loc!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
rumunek
rumunek  •  02 Mai 2024, 14:22

Toate bune și frumoase, doar că această pasă bună pare că se termină. Nu prea văd să vină ceva extraordinar, de viitor, următorul produs de 100 de milioane. Nici cei de la Ajax nu îi nimeresc mereu. Și asta se vede și după rezultatele interne, locul 5 nu pare să ducă în Ligă în sezonul următor, deci veniturile vor scădea destul de mult. E nevoie de forțe noi, sunt cam mulți veterani, din ce în ce mai bătrâni. Anul acesta, în UCL, a fost o conjunctură care i-a adus aici, dar au tot meritul de a fi profitat de ea. Plus eliminarea unui gigant precum Atletico. E destul pentru PSG? Mi-e teamă că nu, in deplasări au părut destul de firavi, iar Parisul e un teren greu. Una peste alta, BVB e o poveste frumoasă într-o lume dominată tot mai mult de monstruozități financiare precum PSG sau City.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close