INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ANGLIA

Usain Bolt s-a accidentat aseară la fotbal într-un tradițional eveniment caritabil » Ce a făcut recordmanul mondial jamaican în meciul cu fostele vedete ale Angliei

Usain Bolt, în acțiune ieri pe Stamford Bridge / Foto: Imago +12   FOTO
Usain Bolt, în acțiune ieri pe Stamford Bridge / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 10 iunie 2024 15:27 / Actualizat luni, 10 iunie 2024 16:46

Usain Bolt (37 de ani), considerat cel mai mare sprinter din istorie și retras din atletism în 2017, a jucat pe Stamford Bridge în meciul caritabil dintre Soccer Aid World XI FC și o echipă de foști jucători ai Angliei. S-au strâns peste 15 milioane de lire sterline în contul UNICEF. Jamaicanul și-ar rupt tendonul lui Ahile și a plecat de la stadion în cârje și cu o gheată medicală.

De când a abandonat lumea atletismului de performanță, în urmă cu șapte ani, Usain Bolt a cochetat deseori cu fotbalul. Un fan declarat al lui Manchester United, jamaicanul care a scris istorie în probele de sprint, având și acum în posesie recordul mondial la 100 și 200 de metri plat, intră pe gazon ori de câte ori are ocazia.

Usain Bolt părăsește terenul pe targă, salutând publicul / Foto: Imago
Loturile celor două echipe la Soccer Aid
Tricoul având pe spate recordul la 100 m / Foto: Imago
Usain Bolt e cu un cap mai mare decât arbitra Rebecca Welsh / Foto: Imago
Usain Bolt în acțiune, în duel cu Danny Dier / Foto: Imago
+8 FOTO

Mai ales la evenimente caritabile și meciuri alături de foste mari vedete ale sportului-rege. Ultima sa apariție a fost chiar duminică seară, la Londra, într-o partidă având ca scop stângerea de fonduri pentru UNICEF.

Puștiul-minune cumpărat de Real Madrid l-a egalat pe legendarul Pele » Ce record a stabilit în testul cu Mexic
BRAZILIA
Puștiul-minune cumpărat de Real Madrid l-a egalat pe legendarul Pele » Ce record a stabilit în testul cu Mexic

Usain Bolt i-a dat pasă decisivă lui Del Piero

Numai că plăcerea de a bate mingea pe suprafața verde de pe Stamford Bridge și satisfacția de a-i fi oferit un assist la unul dntre golurile echipei sale, Soccer Aid World XI FC, lui Alessandro Del Piero i-a fost stricată de o accidentare. Și încă una gravă!

Jamaicanul și-a rupt tendonul achilean al piciorului drept și a fost scos pe targă din teren. Înainte să se rupă, a ratat două mari ocazii, șutând o dată în bară!

Bolt a publicat pe conturile sale de socializare o poză care a strâns în primele 12 ore peste două milioane de vizualizări și peste 13.000 de inimioare, în care apare cu cârje și o gheată ortopedică. Bolt avea însă o problemă mai veche, din 2010, la același tendon, din cauza căreia a trebuit să se retragă de la Grand Prix de la New York, ruptura de-acum fiind practic o recidivă.

Bolt, antrenat de Pochettino și de Robbie Keane

Usain a făcut parte din formația pregătită de Mauricio Pochettino, argentinianul demis recent de la Chelsea și înlocuit cu Enzo Maresca, și Robbie Keane și i-a avut colegi pe foști mari fotbaliști ca Eden Hazard, Roberto Carlos, Petr Cech, Patrice Evra, Michael Essien, Alessandro Del Piero și John Obi Mikel, destui dintre ei trecând pe la Chelsea în cariera lor. Anglia a obținut prima victorie la Soccer Aid din 2018 încoace, 6-3, în fața celor de la World XI.

Peste 100 de milioane pounds pentru UNICEF

De partea cealaltă, selecționata Angliei a mizat între alții pe foștii jucători David James, Jermain Defoe, Joe Cole, Jack Wilshere și Theo Walcott, antrenori fiind Frank Lampard și Robbie Williams, celebrul solist pop de 50 de ani care a și înființat în 2006 acest eveniment tradițional.

La această ediție s-au strâns în ajutorul UNICEF peste 15 milioane de lire sterline (circa 18 milioane de euro), iar în total suma adunată a ajuns la peste 100 de milioane de lire sterline

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează