INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MACCABI TEL AVIV - FCSB

CORESPONDENȚĂ GSP DIN BUDAPESTA Ce seară pentru Mihai Stoica! Se apropie de recordul all-time al lui Dinamo » Oficialul FCSB scrie istorie în cupele europene

Articol de , - Publicat miercuri, 31 iulie 2024 10:33 / Actualizat miercuri, 31 iulie 2024 13:21

Mihai Stoica (59 ani), președintele Consiliului de Administrație de la FCSB bifează în această seară în meciul cu Maccabi Tel Aviv o bornă importantă în cariera sa de conducător: MECIUL 165 în cupele europene! Cu 15 mai puțin decât întreaga istorie a lui Dinamo, dar peste echipe de tradiție din România ca CFR Cluj, Rapid, Universitatea Craiova, Petrolul sau Astra.

  • Maccabi Tel Aviv - FCSB va avea loc astăzi, de la ora 21:00, fiind în format liveTEXT pe GSP.ro și televizată de Antena 1. Scorul din tur a fost 1-1.

Drumul european spre turul III preliminar al Ligii Campionilor trece prin Budapesta pentru campioana României. După 1-1 la București, FCSB este obligată să câștige duelul cu Maccabi Tel Aviv, pentru a se califica mai departe. Acolo unde o așteptă un adversar de calibru: Sparta Praga.

Pe lângă importanța meciului din această seară și visul care ar continua pentru FCSB să ajungă din nou în grupele Champions League, Mihai Stoica bifează un record personal impresionant! Președintele Consiliului de Administrație de la FCSB va asista la cea de-a 165-a sa partidă ca oficial în cupele europene.

45,5% procentaj de puncte câștigate în Champions League

O cifră impresionantă pentru omul care se identifică cu istoria roș-albastră, un record greu de egal de orice alt conducător din fotbalul românesc. Și care va continua să crească indiferent de rezultatul meciului din această seară.

Ce seară pentru Mihai Stoica! Se apropie de recordul all-time al lui Dinamo » Oficialul FCSB scrie istorie în cupele europene

Dintre cele 164 de meciuri bifate până acum, 44 au fost în Champions League. Palmaresul fiind de 14 victorii, 18 rezultate de egalitate și 12 înfrângeri. Așadar un procentaj bun de puncte câștigate, 45,5%!

TOP 5 echipe românești în cupele europene

  1. FCSB: 352 meciuri
  2. Dinamo: 180 meciuri
  3. CFR Cluj: 102 meciuri
  4. Rapid: 96 meciuri
  5. Universitatea Craiova: 76 meciuri

MM Stoica mai multe participări în „primăvară” decât FCSB!

Mihai Stoica are meciuri în cupele europene cu Oțelul, Urziceni și FCSB! Având nu mai puțin de șapte calificări în primăvara europeană! Șase reușite cu FCSB (2005, 2006, 2007, 2012, 2013 și 2018) și una cu Unirea Urziceni (2010).

Foto: Ionuț Iordache GSP
Foto: Ionuț Iordache GSP
Foto: Ionuț Iordache GSP
Foto: Ionuț Iordache GSP
Foto: Ionuț Iordache GSP
+23 FOTO

Nicio echipă de club din România nu a reușit asta până acum! FCSB este singura care se „bate” cu Stoica la participările europene, campioana având șase astfel de prezențe.

Urmată de Dinamo cu patru (1984, 1989, 1990, 2007), CFR Cluj cu trei (2013, 2020, 2023), Rapid (1973, 2006) și Universitatea Craiovaa (1982, 1983), fiecare cu câte două.

Cum arată meciurile europene pentru Mihai Stoica

Echipă

Nr meciuri

Victorii

Egaluri

Înfrângeri

FCSB

146

57

43

46

URZICENI

12

2

4

6

OȚELUL

6

2

1

3

48,85 la sutăeste procentajul punctelor câștigate de FCSB în cupele europene avându-l pe Mihai Stoica în organigrama clubului

MM Stoica și cea mai importantă mutare: „Pentru mine number one!”

Într-un interviu exclusiv acordat Gazetei Sporturilor, Mihai Stoica a vorbit deschis despre „cea mai importantă mutare pe care am făcut-o în viața mea”, fiind în funcție de conducător la FCSB. Aceasta fiind „numirea lui Walter Zenga în 2004”.

Și și-a detaliat alegerea. „Pentru că atunci la plecarea lui Pițurcă eu i-am spus lui Gigi «Dă-mi echipa și lasă-mă să decid». «Ai un an!». «E cam puțin!». «Un an, nu mă interesează!». Și l-am adus pe Zenga. Nici eu nu știam că e atât de bun. La momentul ăla a schimbat tot”, spune MM.

„Zenga a schimbat foarte multe echipe. N-am mai ținut legătura, de foarte mulți ani n-am mai vorbit. Dar nu pot să nu recunosc că a fost mutarea cea mai importantă. Și consider că este mentorul lui Cosmin Olăroiu și Dan Petrescu”, a mai adăugat Mihai Stoica.

Întrebat de ce a fost dat afară, MM spune că „la momentul ăla Gigi a avut o discuție cu cineva. Eu nu știam cu cine, că dacă știam îi explicam că nu stau lucrurile așa cum sunt. N-am dezgropat niciodată morții... Și o las așa și-acum... Meritul lui Walter a fost sută la sută pentru ce s-a întâmplat atunci la Steaua. El e pentru mine number one”.

A fost o idee riscantă, a venit fără să pregătească echipa, a venit cu trei zile înainte să înceapă campionatul. Era cât pe-aici să plecăm amândoi la pachet după primul meci cu Rapid pe care l-am pierdut. Chiar dacă cu Oli am făcut superperformanțe, cu Protasov echipa juca formidabil, cu Petrescu a fost ceva neașteptat, cu Reghecampf o perioadă formidabilă, dar dacă e să aleg un om, e Zenga!

Mihai Stoica, președinte CA FCSB

„Mai aproape de realitate este calificarea în grupele Conference”

Mihai Stoica e sceptic în ceea ce privește calificare echipei în grupele Champions League. „Mi-e greu să cred că ce spune Gigi se va concretiza, că vom juca grupe de Champions League. E foarte complicat”, spune oficialul campioanei.

Mihai Stoica în 1977
Mihai Stoica la terminarea liceului
Mihai Stoica alături de mama lui, în Cehoslovacia
+23 FOTO

„Aici în preliminarii este extrem de important peste cine dai. Una e să dai de Steaua Roșie și alta e să dai de Galatasaray. Ar fi fantastic să ajungem în play-off de Champions League chiar dacă am juca grupe de Europa League. Mai aproape de realitate este calificarea în grupele Conference. Și-acolo sunt bani și-a devenit o competiție interesantă”, a punctat Mihai Stoica pentru GSP.RO.

Mă feresc să vorbesc de hegemonie pentru că am fost ironizat. Dar am fost ironizat de unii care nu respectă adevărul istoric. Eu în 2006, într-un moment de euforie, am spus că începe hegemonia. Dar eu în 2007 am plecat și am câștigat campionatul cu Urziceniul. Deci nu mai poate să fie declarația aia luată în serios

Mihai Stoica, președinte CA FCSB

4 este numărul echipelorla care a jucat MM Stoica: Metalosport Galați, Oțelul Galați, Victoria Râmnicu Sărat și Șantierul Naval Tulcea. Toate prezențele sale fiind în eşaloanele inferioare din România

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (59)
Claubabau
Claubabau  •  07 August 2024, 17:14
Postat de Championman pe 06 August 2024, 16:11

exista rapoarte si de aia nici nu am intrat in schengen. sau tu crezi ca suntem in schengen? tiam dat zeci de exemple cum justitia este corupta. intreaba oamenii pe strada,intreaba pe oricine vrei tu,nimeni nu spune ca justitia este cinstita in Romania. tu unde traiesti? exact/.

România este deja în Schengen. Ești la fel de bine informat ca în speța identității fcsbului. Este absolut irelevant ce spun oamenii de pe stradă despre corupție, la fel cum este irelevant și ce spun cei ca tine despre cine este Steaua. Specialiștii europeni care au întocmit rapoartele pe justiție au folosit instrumente de cercetare care validează progresul înregistrat de justiția românească, nu s-au luat după trăncănelile unora ca tine. La fel și în cazul Stelei, judecătorii sunt specialiștii care au studiat actele prezentate de ambele părți, sau lipsa actelor cum e în cazul fcsbului, iar concluzia e de necontestat - FC Fcsb SA nu este și nu a fost niciodată Steaua, este o făcătură care a luat locul în clasament Stelei cu complicitatea FRF.

Claubabau
Claubabau  •  06 August 2024, 18:26
Postat de Championman pe 06 August 2024, 16:11

exista rapoarte si de aia nici nu am intrat in schengen. sau tu crezi ca suntem in schengen? tiam dat zeci de exemple cum justitia este corupta. intreaba oamenii pe strada,intreaba pe oricine vrei tu,nimeni nu spune ca justitia este cinstita in Romania. tu unde traiesti? exact/.

1. România este deja în Schengen de la sfârșitul anului trecut, prietene. Vorbești în necunoștință de cauză, la fel cum vorbiți și în cazul Stelei. Doar controalele pe traficul terestru sunt gestionate cu un anumit nivel de restricționare. Traficul aerian este liber. Dacă nu îndeplinea criteriile de aderare în domeniul justiției, atunci nu era în Schengen. 2. Spui ca mi-ai dat zeci de exemple de corupție, dar doar spui ca mi-ai dat. Nu mi-ai dat nici măcar un exemplu. Tipic becalist- datul din gură fără nicio bază de adevăr.

Championman
Championman  •  06 August 2024, 16:11
Postat de Claubabau pe 06 August 2024, 15:20

Există rapoarte la nivelul UE care cuantifică progresele pe care le-a făcut România în domeniul justiției, progrese care ne-au permis să îndeplinim criteriile de aderare la Schengen, iar tu vii și îmi spui ca justiția din România este coruptă fără să oferi un minim argument. Vorbești exact ca stăpânul tău, pe principiul “e important să dau din gură, ca slujitorii mă cred și fără dovezi. Mai și jignești, pe deasupra, exact ca nen-tu Gigi. Cine strigă ca e justiția coruptă? Tocmai aia care încalcă legea, în frunte cu stăpânul tău de la palat.

exista rapoarte si de aia nici nu am intrat in schengen. sau tu crezi ca suntem in schengen? tiam dat zeci de exemple cum justitia este corupta. intreaba oamenii pe strada,intreaba pe oricine vrei tu,nimeni nu spune ca justitia este cinstita in Romania. tu unde traiesti? exact/.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează