INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FARUL

Farul Constanța, victorie clară în preliminariile Ligii Campionilor la fotbal feminin

Farul, victorie în preliminariile Ligii Campionilor la fotbal feminin / FOTO: Facebook @Farul Constanța
Farul, victorie în preliminariile Ligii Campionilor la fotbal feminin / FOTO: Facebook @Farul Constanța

Articol de - Publicat miercuri, 04 septembrie 2024 22:07 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 09:49

Farul, campioana României, a învins cu 4-0 pe Mitrovica, campioana din Kosovo, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor la fotbal feminin.

Constanța respiră din nou aer de Liga Campionilor. După isprava băieților în vara anului trecut, a venit rândul fetelor să intre în lumina reflectoarelor. Și tot în preliminariile competiției, chiar dacă sistemul este diferit.

Pentru calificarea în play-off se joacă un turneu, găzduit de arena centrală a bazei sportive a Academiei Hagi de la Ovidiu. Iar coeficientul slab de țară a trimis campioana României pe teren încă din primul tur, împotriva kosovarelor de la KFF Mitrovica.

Cotate cu prima șansă victorie, constănțencele au părut să fie copleșite de miză în prima jumătate a meciului. Nu și-au creat prea multe ocazii, cea mai mare venind în minutul 41, când Carolina Țabur a driblat portarul, dar a tras în plasa laterală.

Farul, festival după pauză

Situația s-a schimbat total încă din debutul reprizei secunde. Veterana Laura Rus a spart gheață în minutul 47, cu un șut dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. Diferența s-a mărit în minutul 58, Ioana Stancu finalizând perfect o cursă pe partea dreaptă, și cu un pic de ajutor venit de la o adversă.

Ceva mai târziu, în minutul 76, Tabita Croitoru a risipit și ultimele emoții cu o minge plasată pe lângă portarul advers. Tot ea a avut șansa de a înscrie dintr-o lovitură, în minutul 82, dar a țintit încheietura barelor. A răzbunat-o un minut mai târziu Carolina Țabur, care a stabilit scorul final, 4-0, chiar dacă Farul a mai avut câte ocazii imense pe final.

Marele examen vine totuși sâmbătă, în fața campioanei Norvegiei, o țară cu mare tradiție în fotbalul feminin. Fetele lui Gică Hagi joacă tot la Ovidiu cu Valerenga, dar pleacă din postura din outsider de această dată.

Fericire pe jumătate

Fetele au sărbătorit victoria alături de cei 1.500 de fani de pe stadion, dar sunt deja cu gândul la duelul cu Valerenga. „Am avut emoții, mai ales după prima repriză, dar la pauză le-am certat un pic și am redevenit noi. Trebuie să fim obiective, jucăm în următorul meci împotriva unor norvegience puternice, organizate, disciplinare, dar o finală se joacă pe teren", a spus antrenoarea Raluca Sârghe-Simes.

„Este fericire mare, dar nu putem să ne bucurăm până nu trecem și de adversara de sâmbătă. Va fi mai greu, întâlnim o echipă puternică, dar pentru astfel de meciuri ne-am dorit să jucăm în Liga Campionilor", a adăugat fundașul dreapta Ioana Stancu.

„Pentru mine a fost emoționant să revin în Liga Campionilor după 5 ani, mai ales că este prima oară când joc în această competiție cu o echipă românească. Sunt mândră că la aproape 37 de ani pot să joc la un nivel atât de înalt și sunt fericită că am câștigat. Va fi foarte greu cu norvegiencele, sunt bine pregătite bine fizic și ambițioase, dar ne jucăm șansa", Laura Rus, atacant Farul

Au evoluat pentru Farul: Onyango - Stancu, Bratu (79 Boycheva) , Stanciu, Mango - Bortan (79 Bogos), Iordăchiuși (79 Cristea) - Bălăceanu (35 Istrate), Tabur, Chiper - Rus (64 Croitoru)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (3)
vyorelinho1971
vyorelinho1971  •  05 Septembrie 2024, 09:27

Halal ziaristi ! Dornici de senzational relatati trunchiat ! In minutul 82 Farul a beneficiat de o lovitura de la 11 metri care a fost ratata ! Sutul a fost in transversala si nu la incheietura barelor cum prost ati relatat !

fibra
fibra  •  05 Septembrie 2024, 08:07

Nici o stire fara o greseala majora. "Handbal"? nici o jena.

reddog2100
reddog2100  •  05 Septembrie 2024, 04:03

Bravo fetelor,poate o aduceti si pe *** sa va intariti lotul,macar pe banca si tot face fata.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează