INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB - SPARTA PRAGA 2-3 (3-4 LA GENERAL)

CRONICĂ DE SERGIU ALEXANDRU FCSB - Sparta Praga 2-3 » Campioana s-a trezit târziu și nu a avut timp pentru o revenire incredibilă! Părăsește Liga Campionilor și speră la grupele Europa League

FCSB – Sparta Praga // FOTO: Cristi Preda (FCSB) +22   FOTO
FCSB – Sparta Praga // FOTO: Cristi Preda (FCSB)

Articol de , , , , - Publicat marti, 13 august 2024 19:00 / Actualizat marti, 13 august 2024 23:51

FCSB a fost eliminată de Sparta Praga din turul 3 al preliminariilor UEFA Champions League. Cehii au făcut instrucție în Ghencea în prima repriză. Și se califică în play-off (4-3 la general). FCSB merge în play-off-ul Europa League, după un meci în care a jucat fotbal doar în repriza a doua, pe care a dominat-o. Dar a fost prea puțin.

Cronică de Sergiu Alexandru: 13 cu ghinion! FCSB s-a trezit târziu și nu a avut timp pentru o revenire incredibilă

După o prestație solidă în Cehia, FCSB venea cu entuziasm la retur. La fel și cei 28.857 de fani (un nou record al arenei din Ghencea) care au luat cu asalt stadionul.

Dar jucătorii lui Elias Charalambous parcă au uitat să iasă de la vestiare. FCSB nu a fost deloc în meci în primele minute, timp în care cehii au avut inițiativa, au fost agresivi și nu și-au lăsat adversarii să construiască.

Minutul 13 cu ghinion în FCSB - Sparta Praga

Iar în minutul 13, într-o zi de marți 13, Sparta a deschis scorul după o fază fixă în care defensiva roș-albastră a fost prinsă pe picior greșit.

După un corner executat excelent, căpitanul Sorensen, nemarcat, a reluat cu capul spre poartă. Mingea a fost respinsă de Lixandru de pe linia porții, iar Birmancevic a fost pe fază. A fost mai rapid decât jucătorii de la FCSB și a împins balonul în poartă.

S-a făcut 1-0, un scor normal după cum s-a jucat. Problema mai mare pentru fani a fost ce a urmat după. Întreg stadionul a așteptat o reacție din partea jucătorilor lui Charalambous, dar nu a venit niciodată. Mai mult, tot cehii au punctat.

La 13 minute de la gol, Sparta a primit penalty. Dawa l-a atacat imprudent, prin spate, pe Olatunji, lovindu-l în cap pe atacantul nigerian. Arbitrul a arătat fără ezitare punctul cu var, iar Birmancevic a făcut 2-0. Și Liga Campionilor era tot mai departe.

Încă un gol pentru a scăpa de emoții

Nici după al doilea gol nu s-a schimbat nimic. Și, la fel ca după primul, Sparta a avut inițiativa. Și a venit și reușita de 3 -0, care părea să risipească orice dubiu în privința calificării.

Haraslin a primit o pasă la marginea careului, l-a driblat ușor pe Crețu și a șutat la colțul lung, aproape de vinclu. Nicio șansă pentru Târnovanu! Și totul părea clar. FCSB spunea adio Ligii înainte ca jucătorii să audă imnul.

Nemulțumit de jocul din prima repriză, Becali a dat ordin: 3 schimbări la pauză. Au ieșit Șut, Băluță și Ștefănescu, omul în care patronul își punea speranțele, și au intrat Edjouma, Baeten și Popa.

Dar pe tabelă nu s-a văzut imediat nicio schimbare. FCSB a ieșit mai cu vână de la cabine și a presat mai mult, asta și pentru că cehii au lăsat-o mai moale.

FCSB s-a trezit târziu

În minutul 59, campioana României a avut o tresărire de orgoliu, prin căpitanul Darius Olaru. Mijlocașul a recuperat o minge la 25 de metri și s-a dus singur către poarta lui Vindhal. Și-a făcut mingea pentru șut și a tras excelent de la marginea careului. Portarul cehilor a atins balonul, dar nu l-a putut bloca. Iar fanii și jucătorii sperau din nou.

Încet-încet, FCSB a pus stăpânire pe joc.

Final pe muchie de cuțit

Sparta a părut că știe cum să trateze finalul de meci. Au fost multe faulturi și trageri de timp, iar entuziasmul roș-albastru s-a stins. Dar FCSB a continuat să atace, iar când cehii se gândeau deja la calificare, bucureștenii au mai lovit o dată.

Malcom Edjouma a marcat în minutul 86, cu o lovitură de cap de la 7 metri și totul părea posibil pentru FCSB. Publicul a trăit ultimele minute în picioare, cu speranța unei reveniri care părea imposibilă la pauză. Campioana României s-a aruncat în atac, căutând golul trei. Care însă nu a mai venit.

S-a terminat 3-2. Praghezii continuă în UCL, iar campioana României coboară în Europa League.

FINAL » FCSB – Sparta Praga 2-3

  • AICI live + statistici
  • 28.875 de fani (cifră oficială) au fost prezenți la meci. E un nou record al stadionului. Precedentul a fost 28.519, la un FCSB - CFR Cluj (6 august 2023)
  • Au marcat: Olaru 59, Edjouma 85 / Birmancevic 13, 28, Haraslin 37

min. 90+5: Final de meci!
min. 90: De la margine se arată 5 minute de prelungire
min. 86: GOOL FCSB! Malcom Edjouma punctează cu o lovitură de cap de la 7 metri. Stadionul erupe, fanii speră la egalare
min. 83: Baba Alhassan trage de la 25 de metri. Dar mingea se duce mult pe lângă
min. 80: Olaru trage din lovitură liberă, de la 23 de metri, dar mingea se duce mult peste poartă.

min. 76: Popa reia din careu, dar mingea se duce pe lângă poartă
min. 71: FCSB mai face o schimbare. A intrat Baba Alhassan în locul lui Lixandru
min. 59: GOOL FCSB! Olaru recuperează o minge la 25 de metri și se duce singur către poarta lui Vindhal. Își face mingea pentru șut și trage excelent de la marginea careului. Portarul cehilor atinge mingea, dar nu o poate respinge. Balonul intră în poartă, iar FCSB speră din nou
min. 51: Târnovanu îl blochează pe Olatunji într-o situație de unu contra unu. Dacă nigerianul marca, golul ar fi fost anulat pentru ofsaid, de la margine ridicându-se fanionul
min. 48: Baeten trage de la 14 metri, dar portarul reține, după ce mingea a fost deviată de un fundaș
min. 46: Start în repriza a doua! FCSB face 3 schimbări: intră Popa, Baeten și Edjouma și ies Băluță, Ștefănescu și Șut

FCSB – Sparta Praga // FOTO: Cristi Preda (FCSB)
FCSB – Sparta Praga // FOTO: Cristi Preda (FCSB)
FCSB – Sparta Praga // FOTO: Cristi Preda (FCSB)
FCSB – Sparta Praga // FOTO: Cristi Preda (FCSB)
FCSB – Sparta Praga // FOTO: Cristi Preda (FCSB)
+31 FOTO

min. 45+2. Pauză!
min. 45: Ștefănescu preia și trage de la marginea careului. Portarul cehilor reține fără emoții
min. 44: Băluță caută colțul lung, de la 14 metri. Trage mult peste poartă.
min. 38: GOL Sparta Praga! Cehii sunt de neoprit în Ghencea și marchează din nou. Nemarcat, la marginea careului, Haraslin a șutat imparabil, la colțul lung. Nicio șansă pentru Târnovanu!

min. 29: A avut un moment tensionat, după ce un fan a aruncat cu un pahar în teren, către arbitru. Forțele de ordine au intervenit rapid și s-au îndreptat către fanul roș-albastru. Ulterior s-a iscat un mic scandal, dar totul s-a încheiat repede
min. 29: Întreg stadionul erupe împotriva arbitrului. Fanii FCSB sunt supărați că echipa nu a primit penalty după o intrare la Olaru. Căpitanul roș-albaștrilor și antrenorul Charalambous au văzut „galben”
min. 28: GOL Sparta Praga! Birmancevic transformă fără emoții și reușește dubla
min 26: Penalty pentru Sparta Praga! Arbitrul Morten Krogh arată punctul cu var după ce Dawa l-a lovit cu capul, din spate, pe Olatunj
min. 22
: Ștefănescu a încercat o execuție spectaculoasă: voleu de la 25 de metri, după o respingere greșită a unui fundaș ceh. Dar a luftat
min. 20: Dawa interceptează o pasă în adâncime trimisă către Olatunji, care ar fi scăpat singur cu Târnovanu. Întreg stadionul l-a aplaudat

min. 18: Ștefănescu a căutat colțul lung de la marginea careului, dar șutul s-a dus pe lângă poartă. Nicio emoție pentru cehi
min. 15: Olaru a tras de la 20 de metri, dar șutul său a fost respins din corner. La faza fixă, Ngezana a trimis cu capul, dar portarul ceh a reținut fără probleme. Pe contraatac, Olatunji a tras de la 12 metri, dar Târnovanu a reținut
min. 13: GOL Sparta Praga! Cehii deschid scorul după un corner și o fază încâlcită. Lixandru a respins de pe linia porții o lovitură de cap, dar Birmancevic a fost pe fază și a trimis mingea în poartă, din 3 metri.
min. 9:
O acțiune bună a roș-albaștrilor s-a oprit în careul ceh, după ce Olaru nu a ajuns la pasa lui Radunovic. Dacă mijlocașul de la FCSB ar fi ajuns la minge, ar fi fost într-o poziție bună de a șuta, la 14 metri de poartă
min. 5: Jucătorii Spartei au intrat mai bine în meci. Sunt agresivi și au inițiativa. FCSB ține cu greu de minge
min.3: Cehii au intrat pentru prima dată periculos în careul roș-albastru. Dar FCSB a asigurat o densitate bună în fața porții, iar fundașii au reușit să degajeze

min.1: A început meciul. Fanii FCSB domină fondul sonor. Au afișat o scenografie în întreaga peluză cu mesajul „Make us proud again” (n.r- Să ne faceți mândri din nou) și au scandat „Steaua București”

FCSB - Sparta Praga, echipe de start

FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Șut, Lixandru – Ștefănescu, Olaru, Băluță - Miculescu
Rezerve: Vlad, Panțîru, Haruț, Kiki, Edjouma, D. Popa, Antwi, Chiricheș, Pandele, Baeten, Alhassan
Antrenor: Elias Charalambous

Sparta Praga: Vindhal – Vitik, Sorensen, Zeleny – Preciado, Laci, Kairinen, Rynes – Birmancevic, Olatunjo, Haraslin
Rezerve: Vorel, Solbakken, Ross, Pavelka, Kuchta, Tuci, Danek, Sadilek, Pesek, Wiesner, Krasniqi
Antrenor Lars Friis

Stadion: Steaua (București)
Arbitru: Morten Krogh // Asistenți: Wollenberg Rasmussen, Steffen Bramsen (toți din Danemarca)
Arbitru VAR: Jochem Kamphuis // Asistent VAR: Pol van Boekel (Țările de Jos)

VIDEO. Care e atmosfera în Ghencea înainte de FCSB - Sparta Praga

UPDATE 20:45 » Se pregătește o scenografie spectaculoasă

Ultrașii din Peluza Nord au pregătit o scenografie spectaculoasă, la care va participa întreg stadionul.

„Peluza Nord a pregătit o coregrafie de excepție pentru acest meci. Vă rugăm să nu mutați plăcuțele de la locul lor” a fost mesajul care s-a auzit de mai multe ori de la stația de amplificare.

UPDATE 20:30 » Gazonul nu se prezintă în cele mai bune condiții

Gazonul de pe stadionul Steaua nu se prezintă în condiții optime de joc. Există multe porțiuni fără iarbă, în special în dreptul porților. Iar asta ar putea pune probleme jucătorilor.

+17 FOTO

VIDEO. Cehii sunt gata de a sărbători calificarea

UPDATE 20:00 » Au sosit cele două echipe

Cu o oră şi 30 de minute înainte se meci, cele două echipe au ajuns la stadion. Prima a fost Sparta, delegația cehă venind cu două autocare. La scurt timp a venit şi autocarul FCSB, întâmpinat cu aplauze de fanii din fața stadionului.

FCSB - Sparta Praga 2-3 » Campioana s-a trezit târziu și nu a avut timp pentru o revenire incredibilă! Părăsește Liga Campionilor și speră la grupele Europa League

VIDEO. Fanii FCSB sunt încrezători înainte de meci: „Cu siguranță, vom merge în grupele Champions League”

UPDATE 19:30 » "Bilete epuizate"

La casa de bilete, pe fani îi aşteaptă un mesaj categoric: "Bilete epuizate". Vor fi 30.000 de fani în tribune.

FCSB - Sparta Praga 2-3 » Campioana s-a trezit târziu și nu a avut timp pentru o revenire incredibilă! Părăsește Liga Campionilor și speră la grupele Europa League

Câteva sute sunt deja în arenă, iar în fața stadionului sunt peste o mie.

UPDATE 19:15 » S-au deschis porțile

Suporterilor li se permite accesul în stadion. În jur de 300 au intrat deja, iar lumea continuă să vinā.

FCSB - Sparta Praga 2-3 » Campioana s-a trezit târziu și nu a avut timp pentru o revenire incredibilă! Părăsește Liga Campionilor și speră la grupele Europa League

UPDATE 19:00 » Primii fani au sosit în Ghencea

Cu două ore şi jumătate înainte de start, în jur de 150 de fani sunt în fața stadionului și aşteaptă să se deschidă porțile. Câțiva curajoşi stau fix în fața porților, în ciuda soarelui. Cei mai mulți se feresc și stau la umbră.

FCSB - Sparta Praga 2-3 » Campioana s-a trezit târziu și nu a avut timp pentru o revenire incredibilă! Părăsește Liga Campionilor și speră la grupele Europa League
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Superliga
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (529)
Jason
Jason  •  29 August 2024, 23:44
Postat de c0ncret pe 16 August 2024, 23:09

Ai fost in peluza dron-betano deci. Hahahah. Ai primit bilet de la Mustata. :))) E bine ca ai vazut spectacolul facut de cehi, macar ai vazut si tu o echipa decenta. ***

suntem in grupele e.l.yuppy

atthur
atthur  •  17 August 2024, 13:57
Postat de c0ncret pe 17 August 2024, 10:34

Fotbalul greseala asteapta, ba semi-a. Cehii au facut spectacol in prima repriza, apoi s-au retras si au tras de timp, ca nu au lotul Barcelonei sa domine 90 de minute. Ai fost si tu cu randumb in peluza dron-betano? Hahah, Stan si Bran in actiune.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

c0ncret
c0ncret  •  17 August 2024, 10:34
Postat de atthur pe 17 August 2024, 09:44

Ce "spectacol" au făcut cehii,bă bovinachiis??? Un gol făcut cadou dw Tarnovanu,un 11 metri cadou de la Dawa și un gol (frumos,ce-i drept) cadou de la Ștefănescu .In rest au tras de tinp cât cuprinde,erau din minutul 75 numa' pe jos,au avut și kkaciosu' ăla de "albitlu".... N-au NICI O ȘANSĂ cu Malmo."SPECTACOL" au făcut suporterii Stelei,da' tu "mirositor de ***,nu știi ce-i aia,că voi sunteți 45 de "mirositori" in total!!! Miroase-o p-asta,***..!!!...

Fotbalul greseala asteapta, ba semi-a. Cehii au facut spectacol in prima repriza, apoi s-au retras si au tras de timp, ca nu au lotul Barcelonei sa domine 90 de minute. Ai fost si tu cu randumb in peluza dron-betano? Hahah, Stan si Bran in actiune.

Vezi toate comentariile (529)
Comentează