INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPARTA PRAGA - FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN CEHIA FCSB joacă împotriva echipei ce are „tricolorul” pe siglă! Motivul surprinzător al celor de la Sparta Praga

Articol de - Publicat luni, 05 august 2024 10:29 / Actualizat luni, 05 august 2024 10:29

Adversara FCSB din drumul spre grupele Champions League are culorile albastru, galben și roșu pe sigla clubului, dispuse astfel încât aduc aminte de steagul României

FCSB luptă pentru biletele care să-i asigure accesul la masa bogaților, în faza grupelor Champions League. Mai este mult până departe, momentan echipa lui Gigi Becali se pregătește pentru prima manșă din turul III preliminar al UCL cu Sparta Praga.

Roș-albaștrii se antrenează diseară de la ora 18:30, un ceas mai târziu, pe Epet Arena, locul unde se va desfășura meciul cu campioana Cehiei.

Galben și roșu culorile orașului Praga ca oraș regal și albastru ca simbol al Europei

Formația lui Elias Charalambous țintește calificarea în play-off-ul Champions League contra unei echipe ce are culorile tradiționale ale României pe siglă! Bineînțeles, cromatica și dispunerea culorilor te duce cu gândul la tricolorul nostru, dar simbolistica este alta.

"Combinația albastru-galben-roșu, împreună cu tricourile roșii, este principalul identificator vizual al Spartei. Originea sa datează din 1893, așa că a fost creat în primele zile ale Athletic Club Královské Vinohrady, așa cum a fost primul nume oficial al clubului.

Elementul de bază a fost o combinație de galben și roșu, culorile orașului Praga ca oraș regal. Pentru a completa tricolorul, fondatorii Spartei au adăugat culoarea albastru ca simbol al Europei", este precizat pe site-ul oficial al adversarei FCSB.

O altă explicație este oferită pe pagina de Wikipedia a clubului: "Albastru simbolizează viteza și sportul în general, galben și roșu sunt culorile tradiționale ale orașului regal Praga

38de titluri interne a cucerit Sparta Praga, plus alte 16 Cupe

Tricolorul și litera „S" au luat locul pe siglă „stelei dimineții"

Sparta Praga a atins cea mai importantă fază pe plan european în ediția 1991/1992, când a bifat semifinalele Champions League. Aceasta după ce în ediția 1971/1972 a bifat semifinalele Cupei Cupelor, fiind eliminată din competiție de Milan, ce avea să câștige trofeul

De-a lungul anilor, tricourile, numele clubului, jucătorii și stadionul s-au schimbat. Dar nimeni nu a îndrăznit să atingă tricolorul celor de la Sparta.

S-a mai lucrat, un pic, de-a lungul anilor la varianta de albastru, fie închis, fie deschis, ale primei dungi a steagului. Atât. Ordinea a rămas intangibilă.

Din 1993, noul management al grupării a decis să rebranduiască sigla. S-a renunțat la "steaua dimineții" și a apărut litera "S", mare, care să iasă în evidență. Plus tricolorul care să fie vizibil pe stema oficială a clubului.

5este cea mai slabă poziție ocupă de Sparta Praga în istoria competiției interne all time, de două ori, în 2006 și 2018

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (4)
teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  05 August 2024, 12:18

La astia si la Otelul Galati niciodata n-am stiut ce culori au. Imi aduc aminte cand eram pusti si i-a zdrobit Steaua lui Lacatus si Hagi, si de atunci ma intrebam ce cauta in visiniu si negru, suporterii avand steaguri cu tricolorul romanesc.

prodanka
prodanka  •  05 August 2024, 11:24

bye bye FCSB :) Sparta chiar e decentă față de ce a întâlnit FCSB vara asta.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  05 August 2024, 10:37

fcsb este o echipa saraca cu un patron bogat. Nu are ce cauta la masa bogatilor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează