INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPARTA PRAGA - FCSB

Cum au prezentat-o cei de la Sparta Praga pe FCSB, chiar pe pagina oficială, în ziua returului

Sursa foto: sparta.cz
Sursa foto: sparta.cz

Articol de - Publicat marti, 13 august 2024 19:35 / Actualizat marti, 13 august 2024 20:33

Înaintea manșei decisive, cehii de la Sparta Praga au făcut o descriere amănunțită pentru FCSB, campioana en titre din Superligă, atribuindu-le roș-albaștrilor distincția din 1986, dar și 27 titluri în Liga 1.

  • FCSB - Sparta Praga va avea loc în această seară, de la ora 21:30, în format liveTEXT pe GSP.ro și televizată de ProTV și Voyo. În tur, la Praga, a fost 1-1.
  • Liniile 41, 47, 138, 232 şi 385 vor avea un program de circulaţie prelungit în seara zilei de marţi, 13 august.
  • Echipa care câștigă merge în play-off-ul Champions League. Adversara va fi învingătoarea „dublei” PAOK – Malmo (2-2 în tur).
  • Pierzătoarea merge în play-off-ul Europa League, unde o va întâlni pe LASK Linz

Sparta Praga, despre FCSB: „De 27 de ori campioană a României, de 24 de ori câștigătoare a Cupei României, câștigătoare a Ligii Campionilor în 1986”

Înaintea partidei din această seară, Sparta Praga a realizat o istorie amănunțită a celor de la FCSB, menționând modul înființării, palmaresul, pe care îl atribuie integral din 1947 încoace echipei patronate de Gigi Becali.

Despre Steaua București din Liga 2, cehii scriu că este „o altă echipă în București, care pretinde palmaresul Stelei. Este deținută de Ministerul Apărării din România, joacă în liga a 2-a și se numește CSA Steaua București”.

Apoi, aceștia au prezentat parcursul acestora în acest sezon al celei mai tari competiții intercluburi continentale, amintind și de triumful bucureștenilor din 2016.

De 27 ori ori campioană a României, de 24 ori câștigătoare a Cupei României, câștigătoare a Ligii Campionilor în 1986. Acesta este palmaresul ultimei campioane din România și a adversarei noastre din turul trei preliminar. Haideți să îi introducem pe cei de la FCSB!

Numele clubului din capitala României a fost asociat întotdeauna cu Armata română, încă de la înființare. Clubul a fost înființat ca secție sportivă a Armatei în iunie 1947, sub denumirea „Asociația Sportivă a Armatei București”. Numele Steaua a apărut în 1961, devenind un simbol al sportului militar din țară.

Steaua a câștigat campionatul României de 27 de ori. În 1986, au câștigat Liga Campionilor, învingând Barcelona la loviturile de departajare. Cu toate acestea, istoria modernă a clubului este mult mai complicată. În 2017, Steaua a fost forțată să își schimbe numele. Acest lucru a fost precedat de privatizarea clubului, care a ajuns în mâinile lui Gigi Becali, începând și disputele privind dreptului de a folosi brand-ul Steaua.

FCSB a continuat aventura Stelei în prima ligă românească, trebuind să aștepte pentru titlu până la sfârșitul sezonului trecut. Mulțumită avantajului uriaș, clubul și-a permis să piardă ultimele trei partide din campionat. Prin câștigarea titlului, FCSB și-a asigurat participarea în preliminariile Champions League. Și-au croit drum din primul tur preliminar, însă Virtus din San Marino nu le-a pus niciun fel de problemă.

În turul doi preliminar, FCSB a întâlnit Maccabi Tel Aviv din Israel. 26.000 persoane au fost prezente în tribunele stadionului Steaua, care s-a încheiat cu scorul de 1-1. În retur, părea că partida nu va avea o câștigătoare, însă FCSB a reușit să marcheze golul egalizator. În minutul 90, jucătorul de 27 ani, transferat de la Craiova, Baeten a asigurat calificarea.

Vă întrebați cum a reușit FCSB să joace pe stadionul care poartă numele unui club pe care ei nu au voie să îl folosească? De fapt, există o altă echipă în București, care pretinde palmaresul Stelei. Este deținută de Ministerul Apărării din România, joacă în liga a 2-a și se numește CSA Steaua București.

Evoluează pe noul stadion Steaua, care poate găzdui 30.000 oameni, pe care FCSB evoluează din când în când. Cu toate acestea, își dispută jocurile de obicei pe Arena Națională, care are o capacitate de 55.000 locuri. În urmă cu opt ani, am jucat și noi acolo. După ce am pierdut cu 0-2, ne-am luat «la revedere» de la competiția milionarilor

- Pagina oficială Sparta Praga

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (3)
FcFcsb_e_SteauaBucuresti
FcFcsb_e_SteauaBucuresti  •  14 August 2024, 10:59
Postat de o_bic pe 14 August 2024, 03:10

Dle ziarist David,tot ce contează e rezultatul final

Si ca Fc Fcsb este fosta Fc Steaua Bucuresti!

o_bic
o_bic  •  14 August 2024, 03:10

Dle ziarist David,tot ce contează e rezultatul final

Hcm27
Hcm27  •  13 August 2024, 19:45

Draga Sparta, va da Dl Colonel Talpan în judecata!Vai, vai, vai!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează