INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB - SPARTA PRAGA 2-3

Jackpot și în Europa League! Câți bani poate câștiga FCSB dacă se califică în grupe

FCSB a fost eliminată de Sparta Praga +36   FOTO
FCSB a fost eliminată de Sparta Praga

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2024 09:16 / Actualizat miercuri, 14 august 2024 09:20

FCSB - Sparta Praga 2-3. Campioana României a fost eliminată din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor și a ratat o sumă imensă din partea UEFA! FCSB va juca pentru grupele Europa League cu Lask Linz și până acum are asigurată doar suma pentru accesul în grupele Conference.

FCSB se va duela cu LASK Linz, formație din Austria, în play-off-ul Europa League. Așadar, campioana României a ratat suma de 19.750.000 de euro, o avere pentru orice club din România.

Suma pe care o primește FCSB după eliminarea din Liga Campionilor

FCSB ar fi primit 750.000 de euro pentru calificarea în play-off, iar restul sumei pentru accederea în faza grupelor. FCSB primește pentru aventura din Liga Campionilor 1.050.000 de euro: 150.000 au venit din primul tur, cu Virtus, 350.000 din turul doi, cu Maccabi Tel Aviv și 550.000 din turul trei, cu Sparta Praga.

FOTO: Cristi Preda (GSP)
+29 FOTO

Chiar și în acest context, drumul european al FCSB-ului nu s-a încheiat. Trupa lui Elias Charalambous va primi 3.630.000 euro dacă va trece de LASK Linz și va intra în grupele Europa League. În plus, fiecare succes în grupele celei de-a doua competiții europene aduce încă 800.000 de euro pentru gruparea patronată de Gigi Becali.

De asemenea, roș-albaștrii vor încasa și o sumă importantă din vânzarea de bilete, în jur de un milion de euro. Astfel, suma poate depăși chiar 6 milioane de euro cu doar două victorii în grupele Europa League.

În cazul în care nu va trece nici de formația din Austria, campioana României va evolua în grupele Conference League și va primi 2.950.000 de euro.

N-am început jocul bine, cred că am arătat o altă față în a doua repriză. Am reacționat târziu, cred că e o experiență pentru meciurile viitoare. E bine dacă dau gol, însă important e ce fac pentru echipă. Am făcut un meci bun, însă din păcate am pierdut. Au avut mai multă personalitate, se vede că au experiență.

A fost o problemă cu gazonul, nu am putut să avem posesia. Nu am reușit nici să câștigăm duelurile pentru a doua minge. Nu putem vorbi despre arbitru. La nivelul ăsta trebuie să te bați cu tot corpul pentru a te califica. Dacă vom juca la fel de bine ca în a două repriză, ne vom califica în Europa League

- Malcom Edjouma, după FCSB - Sparta Praga 2-3

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Superliga
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (22)
Keepa
Keepa  •  14 August 2024, 21:20

Cât e salariul când începi un articol cu dacă?

francescoli1974
francescoli1974  •  14 August 2024, 14:14

Ce importanta are câți bani îi întra în buzunar lui Becali după 3-4 tururi preliminare?

Eu2306
Eu2306  •  14 August 2024, 14:07

MULȚUMIM SPARTA ! Ai reușit să faci milioane de romani fericiți ????și ne dorim să spunem cu aceiași tărie MULȚUMIM LASK! eu zic să își vadă de mămăliga noastră de doi bani copiii de mingi și să lase fotbaliștii să își facă treaba ca nu este sportul asta de ei

Vezi toate comentariile (22)
Comentează