INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB - VIRTUS 4-0

FOTO FCSB, victorie lejeră în fața celor de la Virtus, 4-0 » Pentru campioana României, urmează Maccabi Tel Aviv, „regina” Israelului

Articol de , , , , , - Publicat marti, 16 iulie 2024 22:33 / Actualizat miercuri, 17 iulie 2024 09:44

FCSB s-a impus cu 4-0 în fața celor de la Virtus, scorul la general fiind un neverosimil 11-1. În turul doi preliminar, FCSB va da peste Maccabi Tel Aviv, campioana Israelului. Prima manșă se va disputa pe 23 iulie, de la ora 20:30, fiind în format liveTEXT pe GSP.ro și transmisă de Pro TV și Voyo. Returul e o săptămână mai târziu.

Cronică de Eduard Apostol » 11-1 cu adversari de bambilici, urmează fotbal pentru FCSB!

FCSB a avut un antrenament cu public în această seară în Ghencea, care a contat pentru turul I preliminar al Champions League, elevii lui Elias Charalambous învingând lejer Virtus (campioana San Marino), scor 4-0. După 7-1 în tur. Urmează un adversar mai mult decât serios, Maccabi Tel Aviv, campioana Israelului, de-abia acum începe competiția pentru roș-albaștri

Antrenament cu public, după caniculă și furtună, în zăpușeală, în fața a 7.000 de spectatori. Golurile roș-albaștrilor, așa au fost prezentați pe stadion de Florin Ghencea, crainicul clubului, au venit natural. Fanii, care au tot sosit la stadion pe durata întâlnirii, au așteptat și o furtună în poarta nevinovaților din San Marino.

+15 FOTO

Jonglerii cu cifrele: 3 goluri în 16 minute, 18 situații ale FCSB în prima repriză!

Vali Crețu (4) a vrut să dea și el gol: mai întâi, a încercat o centrare în fața porții, portarul a parat neconvingător, apoi fundașul dreapta a lovit balonul cu stângul... Bară. FCSB a avut nenumărate oportunități, aparițiile celor de la Virtus în zona jumătății de teren a gazdelor fiind extrem de rare. Atenție, nu în careul mare!

Menționăm în treacăt tentativele lui Ștefănescu, șut înșelător spre vinclu, sau Haruț, ori Luis Phelipe. Cum de altfel și Andrei Vlad, revenit după trei ani într-un meci de cupe europene, a fost șomer. În prima repriză, a atins mingea o dată în minutul 11, la o așa-zisă ocazie a oponenților.

18situații au avut cei de la FCSB în prima repriză, conform statisticii UEFA, Virtus având una singură

Roș-albaștrilor le-a luat mai mult până să dea primul gol. Băluță (20) a șutat năprasnic, după ce mingea a ajuns cu noroc la el. S-au dat trei goluri în 16 minute. Edjouma (28 și 36) a semnat o „dublă”. Lejer. A reluat în plasă din câțiva metri după un corner, apoi tot după o astfel de fază fixă a reluat cu capul. Apărătorii adverși au părut niște băieți luați de la cricket, parașutați pe un teren de fotbal, fără a-i jigni pe practicanții acelui sport.

Probabil, Virtus ar fi ciuca bătăilor și în Liga 1, cu toate că era recomandă ca fiind o campioană națională.

5cornere au avut roș-albaștrii în primele 45 de minute, din două a punctat Edjouma

Federico Piovaccari s-a retras din Ghencea. Fără să atace poarta fostei echipe!

Virtus a reușit doar să-și îmbunătățească cifra oportunităților la poarta lui Vlad. Trei ocazii, legate, două șuturi pe lângă buturile apărate de Vlad, plus unul la care Andrei chiar a plonjat pentru a bloca reluarea lui Angelli.

Minutul 57 i-a prilejuit lui Federico Piovaccari retragerea mult dorită din Ghencea. Italianul, grizonant, 40 de ani în septembrie, a apărut pe teren. După 8 minute în tur, atacantul a avut acum ocazia de a-și marca finalul carierei. A alergat, a făcut presing, doar că nu prea a atins obiectul muncii.

2trofee a cucerit Piovaccari cu FCSB, campionatul și Supercupa în urmă cu un deceniu, având 16 goluri în 43 de meciuri pentru bucureșteni

Golul lui Musi nu s-a pus, a fost anulat pe motiv de ofsaid. A mai avut o mare ocazie apoi, cum și Chiricheș a fost la două palme de a-și trece numele pe lista marcatorilor. Iar Șut a văzut cum mingea șutată din lovitură liberă nu s-a dus chiar departe de vinclu.

A punctat și Miculescu (72), a împins o minge în plasă. Patru goluri, toate din apropierea porții adverse. De la maximum 7 metri de buturile lui Virtus, doar Băluță fiind puțin în afara careului mare! De remarcat și "assist-ul" junelui David Popa (17 ani).

Gata, urmează un adversar de fotbal, Maccabi Tel Aviv, în turul II preliminar al Champions League!

37situații de poartă a avut FCSB de-a lungul celor 90 de minute

FCSB - Virtus 4-0

  • Marcatori: Alexandru Băluță '20, Malcom Edjouma '28, '36, David Miculescu '72

Min. 90+3: Lovituri libere consecutive pentru formația roș-albastră, însă nici una dintre acestea nu deranjează „ațele”. Final de partidă.
Min. 90: Darius Olaru nu reușește să finalizeze o fază superbă a campioanei en-titre din Superligă.

Min. 86: Execuția lui Adrian Șut din lovitură liberă ratează de puțin ținta!
Min. 83: FCSB nu reușește să concretizeze un contraatac în superioritate.
Min. 72: GOL FCSB! În urma unei lovituri de la colț, David Popa șutează de la marginea careului, portarul celor de la Virtus respinge în față, iar David Miculescu, speculativ, marchează din apropiere.

FCSB, victorie lejeră în fața celor de la Virtus, 4-0 » Pentru campioana României, urmează Maccabi Tel Aviv, „regina” Israelului
FCSB nu reușește să concretizeze un contraatac în superioritate. Captură: Voyo

GALERIE FOTO. David Miculescu a reușit golul de 4-0

Golul de 4-0 al lui Miculescu din FCSB - Virtus. Captură: Voyo
Golul de 4-0 al lui Miculescu din FCSB - Virtus. Captură: Voyo
Golul de 4-0 al lui Miculescu din FCSB - Virtus. Captură: Voyo
Golul de 4-0 al lui Miculescu din FCSB - Virtus. Captură: Voyo
Golul de 4-0 al lui Miculescu din FCSB - Virtus. Captură: Voyo
+3 FOTO

Min. 71: FCSB combină frumos în ultima treime, juniorul David Popa primește în adâncime de la Șut, trece cu lejeritate de doi adversari, însă nu izbutește să marcheze.
Min. 64: Alex Musi a luat pe cont propriu o acțiune în banda stângă, însă șutul său la colțul lung a fost respins în corner. Fostul fotbalist al celor de la Petrolul este extrem de activ în mitanul secund. Veteranul Vlad Chiricheș trece și el pe lângă 4-0, șutul său din marginea careului mic trecând milimetric pe lânga bara din stânga.
Min. 60: Puțin i-a lipsit lui Alex Băluță să reușească și el „doppietta”. Șutul său din lovitură liberă a lovit plasa laterală a porții adverse. Au fost introduși Darius Olaru și Adrian Șut, fiind „scoși” Băluță și Ștefănescu.

FCSB, victorie lejeră în fața celor de la Virtus, 4-0 » Pentru campioana României, urmează Maccabi Tel Aviv, „regina” Israelului
Alex Băluță și Marius Ștefănescu au fost schimbați după o oră de joc. Captură: Voyo

Min. 58: În aplauzele suporterilor roș-albaștri, Federico Piovaccari este introdus la firul ierbii de pe „Ghencea”, înlocuindu-l pe Nicola Angeli.
Min. 57: Golul lui Musi a fost anulat pe motiv de ofsaid.
Min. 55: O nouă ocazie pentru campioana din San Marino, însă Vlad este pe fază și respinge.

Min. 54: Virtus trece pe lângă „golul de onoare”. Șutul lui Ivan Buonocunto din interiorul careului trece puțin pe lângă.
Min. 51: Musi are prima ocazie de la intrarea pe teren.
Min. 46: A început repriza secundă. FCSB a făcut trei schimbări la pauză: Musi, Panțîru și David Popa au intrat, au ieșit Luis Phelipe, Kiki și Edjouma.

Min. 45: Băluță este aproape de „dublă”. Acesta a pătruns bine în careul advers, însă șutul său a fost respins cu ușurință. S-a auzit și ultimul fluier al primului mitan.
Min. 42: Șutul lui Marius Ștefănescu din lovitură liberă țintea „păianjenul”, însă direcția acestuia a fost mai degrabă orientată spre tribunele arenei.
Min. 36: GOL FCSB! „Doppietta” pentru Malcom Edjouma. Tot în urma unei lovituri de colț, Edjouma este atent și finalizează cu capul, după o neînțelegere între fundașii adverși.

FCSB, victorie lejeră în fața celor de la Virtus, 4-0 » Pentru campioana României, urmează Maccabi Tel Aviv, „regina” Israelului
Așa a marcat Malcom Edjouma cu Virtus. Captură: Voyo

Min. 35: Ce execuție a încercat Ștefănescu! A căutat direct vinclul dintr-o poziție extrem de grea, însă portarul sanmarinezilor a fost pe fază,
Min. 32: Execuția lui Denis Haruț din lovitură liberă este salvată spectaculos de portarul advers.
Min. 30: Șutul lui Ștefănescu de la marginea careului a trecut puțin peste. Câteva zeci de secunde mai târziu, Alex Băluță a dat dovadă de egoism, șutând direct în brațele goalkeeper-ului sanmarinez, având opțiunea de a pasa fie la Luis Phelipe, fie la David Miculescu.

Min. 28: GOL FCSB! În urma unei lovituri de colț, Băluță a prelungit mingea, iar Malcom Edjouma a reușit primul gol de la revenirea în angrenajul roș-albastru.
Min. 25: Numele lui Federico Piovaccari a fost scandat de toți cei prezenți pe Stadionul Steaua, chiar în minutul 25, numărul purtat de acesta în sezonul petrecut în capitala României. Piovaccari este ultimul marcator al unei echipe din România în Champions League.
Min. 24: Bară FCSB. Lovitura de cap a lui Alex Băluță s-a scurs pe transversala formației din San Marino.

GALERIE FOTO. Alexandru Băluță a deschis scorul în Ghencea

+5 FOTO

Min. 20: GOL FCSB! După o fază a lui David Miculescu, mingea a ajuns cu noroc la Alex Băluță, care s-a desprins cu lejeritate de un stoper advers, iar șutul său năprasnic s-a oprit în „ațele” porții. FCSB nu s-a forțat mai mult decât era nevoie, iar deschiderea scorului vine natural.
Min. 18: FCSB atacă pozițional, însă „verzii” acoperă bine zonele.
Min. 14: Șutul lui Malcom Edjouma de la distanță trece mult peste poarta lui Alex Passaniti.

Min. 13: Luis Phelipe expediază un șut de la marginea careului, însă acesta a ratat de puțin ținta. Ar fi fost al doilea său gol pentru roș-albaștri în acest sezon, după cel din Supercupă, câștigată de FCSB în fața revelației Corvinul Hunedoara (3-0).
Min. 11: Prima fază fixă a trupei din micuța enclavă peninsulară. Andrei Vlad, revenit într-un meci european după 3 ani, nu a avut probleme.
Min. 9: După o fază lucrată a formației lui Elias Charalambous, Luis Phelipe ajunge la finalizare, fiind servit perfect de David Kiki, fotbalist înregimentat în această vară, însă șutul său din interiorul careului a fost blocat de un fundaș advers.

Cele mai tari imagini din FCSB - Virtus, returul primului tur de Champions League

+15 FOTO

Min. 7: Campioana României nu forțează, iar Virtus are prima acțiune în jumătatea adversă.
Min. 4: FCSB este arhiprezentă în ultima treime a trupei din San Marino. Prima ocazie a partidei îi aparține fundașului Valentin Crețu, care a lovit bara în urma unei acțiuni din banda dreapta.
Min. 1: A început partida. Aproximativ 4.000 spectatori sunt prezenți în tribunele „bijuteriei” din Ghencea.

GALERIE FOTO. Asistență extrem de slabă pe Stadionul Steaua

+15 FOTO
  • Cu zece minute rămase până la primul fluier al partidei, puțin peste 3000 spectatori sunt prezenți pe Stadionul Steaua.
  • William Baeten, ultimul transfer al roș-albaștrilor, a venit să își încurajeze viitorii coechipieri.
  • Federico Piovaccari, atacantul bucureștenilor în sezonul 2013-2014, a fost aplaudat la scenă deschisă.

Echipele de start din FCSB - Virtus:

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Haruț, Chiricheș, Kiki - Edjouma, Alhassan - Ștefănescu, Băluță, Luis Phelipe - Miculescu
Rezerve: Târnovanu - Panțîru, Șut, Lixandru, D. Popa, Antwi, Pandele, Olaru, Musi, Ngezana, D. Popa
Antrenor: Elias Charalambous

Virtus: Passaniti - Gori, Rinaldi, De Lucia, Sabato - Lombardi, Bounocunto, Montanari, Ciacci, Rizzo - Angelli
Antrenor: Luigi Bizzotto

Arbitru principal: Stefan Ebner (Austria)
Asistenți: Robert Steinacher, Manuel Undesser (Austria)
Arbitru de rezervă: Safak Barmaksiz (Austria)
Arbitru VAR: Manuel Schuettengruber (Austria)
Asistent VAR: Julian Weinberger (Austria)

Stadion: Steaua

Informații din Ghencea, înainte de FCSB - Virtus

Fanii celor de la FCSB au început să se strângă la arena din Ghencea cu mai bine de o oră și jumătate înaintea partidei. Toate materialele pregătite pentru meci sunt verificate cu atenție de jandarmi.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dennis Man, la fel ca Gareth Bale. Ce a făcut românul după ce a marcat în poarta Milanului
Campionate
Dennis Man, la fel ca Gareth Bale. Ce a făcut românul după ce a marcat în poarta Milanului
Marius Șumudică nu se joacă! Al doilea titular care este pe lista de plecări de la Rapid
Superliga
Marius Șumudică nu se joacă! Al doilea titular care este pe lista de plecări de la Rapid
Secretele dietei-minune a lui Mihai Stoica la 59 de ani » Alimentele pe care le-a eliminat de ani buni din meniu, deși sunt preferatele românilor: „Înfiorător de scump”
Superliga
Secretele dietei-minune a lui Mihai Stoica la 59 de ani » Alimentele pe care le-a eliminat de ani buni din meniu, deși sunt preferatele românilor: „Înfiorător de scump”

FAKE NEWS în sport » Pe 23 august, un interviu cu scriitorul Ioan T. Morar despre marile minciuni din Epoca de Aur: „Am văzut un document strict secret care arăta cum România fura competiția”

Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”


Comentarii (197)
Randoomwins11
Randoomwins11  •  26 Iulie 2024, 16:48
Postat de qheechee pe 18 Iulie 2024, 19:45

Da, așa este, am greșit eu, era vorba de Cupa Campionilor, nu de restul competițiilor, nu te mai inflama atâta.

corectie:defuncta cupa campionilor. ca sa iti dai seama ca nu mai conteaza pentru nimic.

Randoomwins11
Randoomwins11  •  26 Iulie 2024, 16:47
Postat de Catalynn_21 pe 19 Iulie 2024, 14:05

Whatever! Am cedat! :-)))

pai tu esti obisnuit cu umilinta,de aia.

Catalynn_21
Catalynn_21  •  19 Iulie 2024, 14:05
Postat de stefanf78 pe 19 Iulie 2024, 07:58

Ești un autosuficient plin de el, m’ai convins…

Whatever! Am cedat! :-)))

Vezi toate comentariile (197)
Comentează