INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - ATALANTA

Real Madrid - Atalanta 2-0 » Istorie „blanco”! Cu Mbappe pe tabelă la debut, superstarurile lui Ancelotti pun Europa la respect

Real Madrid - Atalanta // foto: Guliver/gettyimages +10   FOTO
Real Madrid - Atalanta // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2024 23:51 / Actualizat joi, 15 august 2024 04:57

Real Madrid a cucerit Supercupa Europei pentru a șasea oară în istorie - un nou record -, după 2-0 cu Atalanta, câștigătoarea Europa League sezonul trecut.

Varșovia, Stadionul Național, 56.402 oameni în asistență. A șasea Supercupă a Europei pentru Real Madrid sau prima pentru Atalanta?

Carlo Ancelotti a trimis pe teren „11-le” de gală, cu Mbappe, Bellingham, Vinicius și Rodrygo în atac, toți extrem de motivați să înceapă sezonul cu un trofeu.

Real Madrid - Atalanta // foto: Imago Images
+5 FOTO

1-1 la bare în prima repriză

Cel puțin în prima repriză, Atalanta s-a dovedit a fi un adversar redutabil. Trupa lui Gian Piero Gasperini a și avut cea mai mare ocazie din prima jumătate de oră: în minutul 24, Militao a deviat în transversală mingea centrată de Marten de Roon.

Replica „albilor” a venit în primul minut al prelungirilor, când Vinicius l-a găsit în careul advers pe conaționalul Rodrygo. Brazilianul din banda dreaptă a șutat din prima, cu stângul, în forță, dar balonul a „mușcat” bara.

Vinicius -> Valverde

Repriza secundă a început cu o mare ocazie a italienilor, Courtois întins la execuția lui Pasalic cu capul ('47), apoi madrilenii au pus stăpânire pe joc.

Federico Valverde, cel care a moștenit numărul 8 de la Toni Kroos, a deschis scorul în minutul 59, după o fază orchestrată de Vinicius. Brazilianul l-a depășit pe Djimsiti și a centrat în fața porții, de unde Valverde a îndeplinit o formalitate.

La două minute distanță, Vinicius a trecut la finalizare, dar Musso l-a blocat în situație de 1 la 1, cu un reflex ca la handbal!

Kylian Mbappe și-a deschis contul la Real Madrid

Kylian Mbappe, omul pe care au fost toți ochii, aflat la debutul în albul Madridului, a punctat și el, în minutul 68, la capătul unei faze care a început cu deposedarea lui Hien de către Rodrygo.

Extrema Realului a continuat cu Vinicius, acesta a centrat prin fața porții, iar balonul a ajuns în posesia lui Jude Bellingham. Englezul, aflat într-o seară de grație, l-a servit apoi pe Mbappe, demarcat excelent, iar francezul a finalizat cu sânge rece pentru 2-0.

Real Madrid a rămas în control, a înăbușit încercările adversarilor, pe alocuri incisive, și a cucerit pentru a șasea oară - un nou record - Supercupa Europei.

FINAL » Real Madrid - Atalanta 2-0

Real Madrid - Atalanta, echipe de start:

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal (cpt.), Militao, Rudiger, F. Mendy - Valverde, Tchouameni, Bellingham - Rodrygo, Mbappe, Vinicius
Rezerve: Lunin, Fran Gonzalez - Camavinga, Modric, Guler, Endrick, Vazquez, Vallejo, Ceballos, F. Garcia, Brahim, Jacobo Ramon
Antrenor: Carlo Ancelotti

ATALANTA (3-4-1-2): Musso - Djimsiti, Hien, Kolasinac - Zappacosta, De Roon (cpt.), Ederson, Ruggeri - Pasalic - De Ketelaere, Lookman
Rezerve: Carnesecchi, Rossi - Godfrey, Sulemana, Bakker, Cassa, Palestra, Retegui, Comi, Tornaghi, Manzoni, Vavassori
Antrenor: Gian Piero Gasperini

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Superliga
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (11)
tk2014
tk2014  •  15 August 2024, 11:52
Postat de francescoli1974 pe 15 August 2024, 08:44

Un Real Madrid puternic,în toate compartimentele,echilibrat si dominant,cu Valverde în rolul lui Kroos chiar dacă nu are acuratețea germanului, cu Bellingham foarte motivat și făcând ambele faze,a fost încântătoare repriză a doua,preferata madrilenilor.

frate, nu fi ca ziarele de casa ale realului. sau, ma rog, poate ca tu chiar asa vezi lucrurile. uite cum le vad eu: 1. atat timp cat atalanta a fost ok fizic (prima repriza), a fost un joc echilibrat. 2. rodrygo, fara bara aia, ar fi fost omul-invizibil in prima repriza. 3. in a doua repriza, bellingham a avut 15 minute in care i-a distrus pe atalanta. cu spatii, fara spatii, a inclinat terenul. participa la golul 1, ii spune lui mbappe unde sa se duca inainte de pasa decisiva la golul 2, dribling din preluare si sut inainte + a scos oameni de la atalanta din joc cu duiumul. bellingham a fost kroos si modric in acelasi timp 4. vini a avut 3 ocazii sa combine cu mbappe si a ales sa traga obloanele pana la capul de linie (toate dupa primul gol si dupa ratarea singur cu portarul. ratare care a venit dupa o faza a lui bellingham ca faza lui kroos de pe allianz arena). concluzia mea e ca cea mai buna modalitate sa bati pe real e sa te inchizi si sa alergi mai mult ca ei. in momentul in care iesi la joc, te-au executat.

1_0_1_0
1_0_1_0  •  15 August 2024, 10:57
Postat de francescoli1974 pe 15 August 2024, 00:20

Doar 2 min de prelungiri la Supercupa și fecesebistii vroiau 10 aseară, atunci și azi s-au făcut câte 10 schimbări după pauză.

….si a fost si “contact” la olaru….

1_0_1_0
1_0_1_0  •  15 August 2024, 10:55
Postat de teleleu_ionel pe 15 August 2024, 00:35

Ametitor. Nu ma entuziasmez usor, dar ce-am vazut in seara asta e la un nivel nemaintalnit de la Barca lui Guardiola. Imi faceau impresia marilor jucatori de tenis -Federer, Nole - cand intalneau prin turnee jucatori cu care incercau toate loviturile din tenis. Asa au fost extraterestrii Realului in seara asta, dadeau niste efecte mingii, incercau driblinguri si combinatii de parca Atalanta nici n-ar fi fost pe teren.

Niste idei si scheme de joc cum nu vezi nici pe playstation. Preluări si driblinguri de-ți stă mintea in loc. Total magnific.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează