INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MACCABI TEL AVIV - FCSB 0-1

FOTO Maccabi Tel Aviv - FCSB 0-1 » Campioana României Ba(e)te(n) în Budapesta și e sigură de prezența într-o grupă europeană!

Maccabi Tel Aviv – FCSB // foto: Ionuț Iordache (GSP) +50   FOTO
Maccabi Tel Aviv – FCSB // foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , , - Publicat miercuri, 31 iulie 2024 22:58 / Actualizat joi, 01 august 2024 01:54

FCSB a învins-o pe Maccabi Tel Aviv la Budapesta, scor 1-0, și s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, acolo unde o așteaptă Sparta Praga. William Baeten a înscris unicul gol al partidei, pe contraatac, în minutul 90. În tur, cele două remizaseră, 1-1.

  • Calificarea în turul 3 preliminar din Liga Campionilor face ca FCSB să fie sigură de prezența într-o grupă de cupă europeană. Și dacă va fi eliminată de Sparta Praga, campioana României va continua în play-off-ul din Europa League. Dacă va pierde și acolo, va evolua oricum în grupele Conference League.
  • Meciurile din turul 3 preliminar, contra campioanei Cehiei, Sparta Praga, vor avea loc pe 6/7, respectiv 13 august.

Într-o atmosferă rarefiată pe „Bozsik Arena” din Budapesta, cu nici 1.000 de spectatori, FCSB s-a simțit totuși cam ca acasă la returul cu Maccabi Tel Aviv, grație unei galerii de vreo 400 de suflete, care au cântat aproape continuu.

Cronică de Marius Mărgărit: Pe un contraatac perfect, FCSB a îngenuncheat-o pe Maccabi Tel Aviv

Și s-a simțit, roș-albaștrii au început bine, iar Miculescu a avut prima mare ocazie, din stânga, dar a ratat ținta, irosind recuperarea assist a lui Olaru. Israelienii au început să plimbe mingea, au avut posesia, dar una deșertică, fără ocazii. S-au lovit ca de un zid de defensiva română, impecabilă mai ales în centru, unde Ngezana și Dawa au fost de netrecut. Așa că Târnovanu aproape a șomat. Doar niște centrări, niciun șut pe poartă.

Roș-albaștrii au făcut presing, au jucat la intercepție, mai mult pe contre. Dar cu Ștefănescu, prezent în joc, însă fără percuție, ținut în frâu strâns de Davidzada, și Miculescu insistent, mai mereu în contratimp cu coechipierii, principalul rol ofensiv l-a preluat Olaru. Care, deși s-a ales cu capul spart după duelul cu Addo, nu a acuzat prea mult lovitura.

Darius Olaru, însângerat după ciocnirea cu Addo
+22 FOTO

Bandajat ca un șef de bandă, căpitanul a semnat și cea mai mare ocazie, un șut violent de la 20 de metri, respins greu de Mishpati.

În rest, o repriză de luptă, fără ritm și fără mare spectacol. Un fotbal specific meciurilor echilibrate, în care se decide o calificare, acum în turul 3 preliminar al Champions League. De o execuție de excepție sau o gafă...

Fără Olaru o jumătate de oră

Nici cu "aripi" noi, Baeten și Phelipe, în locul lui Ștefănescu, respectiv Băluță, jocul celor de la FCSB nu s-a schimbat major. A mai redus din ecart la posesie, dar atât. Cum nici "gazdele" n-au făcut decât să plimbe mingea spre careul nostru și înapoi, fără soluții, fotbalul a rămas la fel, sălciu, prea precaut și fără faze de poartă. Maccabi, o sperietoare doar pe renume.

Iar Baeten a rupt din nimic apărarea israeliană, cu o centrare perfectă pentru Phelipe, care, singur la 6 metri, a luftat cu capul. Ce ocazie!

O veste rea. După ceva mai mult de o oră, Olaru a cedat și i-a lăsat locul lui Alhassan. FCSB pierdea cel mai bun jucător de până atunci.

Israelienii au prins curaj și Zahavi l-a pus prima dată la încercare pe Târnovanu, abia înainte de ultimul sfert de oră.

FCSB a lovit pe final

Când FCSB a forțat golul calificării, dar după încercările blocate ale lui Alhassan, Baeten și Lixandru, Daniel Popa a ratat și el întâlnirea cu golul, rașchetând mingea cu capul, la centrarea perfectă a lui Phelipe. Incredibil, zici că e minge de oină, n-o nimerim deloc, din poziții ideale!

Au forțat și israelienii pe final, căutând lovitura decisivă. S-au deschis și i-am taxat. Pe o contră pornită din terenul nostru, pe traseul Dawa, Phelipe, Popa, Baeten, belgianul a finalizat o fază blitz, care a curs ca la carte. Primul gol pentru Baeten pentru FCSB. Dar ce gol!

Până la urmă, schimbările și-au făcut efectul. Iar FCSB poate să viseze la grupele Champions League. Pe drumul până acolo o așteaptă cehii de la Sparta Praga. O nucă și mai tare, dar nu imposibil de spart.

FINAL » Maccabi Tel Aviv – FCSB 0-1

  • A marcat: Baeten '90
  • AICI, cele mai importante statistici
  • Pe Bozsik Arena au fost puțin peste 800 de spectatori, număr neoficial. Aproximativ 350 dintre acești sunt susținători FCSB, situați la peluză și la Tribuna 1.
  • Final de meci, calificare FCSB!
  • min. 90: GOOOOOOOOOL FCSB! William Baeten punctează și aproape o trimite pe FCSB în turul 3 din Liga Campionilor.
  • min. 85: Baeten își face mingea pentru șut, dar trimite dezamăgitor, mult pe lângă poartă.
  • min. 82: cartonaș galben pentru Dawa după un fault asupra lui Malede.
  • min. 78: nou-intratul Daniel Popa ratează o ocazie mare! Luis Phelipe îl servește ideal, la 7 metri de poartă, dar Popa nu reușește decât să șteargă balonul.
  • min. 75: încă o înlocuire la FCSB, Daniel Popa în locul lui David Miculescu.
+45 FOTO
  • min. 73: cea mai mare ocazie a celor de la Maccabi: Târnovanu scoate șutul lui Zahavi.
  • min. 70: fotbal puțin în aceste minute, meciul fiind fragmentat. „Gazdele” tocmai au făcut o schimbare, Matan Baltaxa intrând în locul lui Idan Nachmias.
  • min. 63: Darius Olaru este înlocuit de Baba Alhassan. Înainte de schimbare, a irosit o fază promițătoare, alegând să șuteze dintr-o poziție imposibilă.
  • min. 60: Baeten trimite o centrare bună, dar Luis Phelipe trece pe sub balon.
  • min. 57: Darius Olaru a revenit pe teren. FCSB caută golul izbăvitor.
  • min. 56: din nou probleme pentru Darius Olaru, de această dată fără ca mijlocașul FCSB să fi fost lovit. El s-a așezat pe gazon undeva la marginea terenului și rămâne de văzut dacă va putea continua.
  • min. 50: start liniștit de repriză, fără situații deosebit de periculoase. FCSB pune în practică un presing ridicat, eficient.
  • Ora 22:07 - Start în repriza secundă.
  • O schimbare la pauză și la Maccabi, Jehezkel în locul lui Dan Biton.
  • Două schimbări la pauză la FCSB: au intrat Baeten și Luis Phelipe, au ieșit Ștefănescu și Băluță.
  • Pauză la Budapesta, 0-0.
  • min. 45+4: fază bună a roș-albaștrilor, dar șutul lui Olaru este blocat.
  • 5 minute de prelungire pentru prima parte.
  • min. 42: galben” și pentru Băluță, care trage din nou un adversar de tricou.
  • min. 38: cartonaș galben pentru Valentin Crețu, care-l oprește prin fault pe Addo.
  • min. 37: FCSB, prin Darius Olaru, are cea mai mare ocazie a meciului. Căpitanul FCSB șutează din afara careului, Mishpati șterge balonul, iar acesta lovește bara transversală!
+45 FOTO
  • min. 30: Maccabi are posesia, dar construcția israelienilor se desfășoară lent.
  • min. 25: Marius Ștefănescu încearcă poarta, dar Mishpati reține fără emoții.
  • min. 22: Băluță scapă de „galben” după o ținere prelungită asupra lui Asante.
  • min. 18: Olaru a fost bandajat, a schimbat câteva vorbe cu antrenorul Elias Charalambous, apoi a reintrat pe teren.
  • min. 18: o nouă întrerupere, de această dată pentru că Ștefan Târnovanu solicită intervenția medicilor, acuzând o problemă la coapsa dreaptă.
  • min. 17: jocul a fost reluat, după ce jucătorii au primit îngrijiri medicale.
  • min. 14: ciocnire dură între Darius Olaru și Addo, în urma căreia căpitanul FCSB iese însângerat, cu arcada spartă. Olaru a ajuns primul la minge, a lovit-o, apoi a fost lovit cu capul în figură de adversar.
Maccabi Tel Aviv - FCSB 0-1 » Campioana României Ba(e)te(n) în Budapesta și e sigură de prezența într-o grupă europeană!
Darius Olaru, însângerat după ciocnirea cu Addo
  • min. 11: Șut interceptează balonul, reușește un dribling scurt și își încearcă norocul din afara careului mare, dar trimite pe lângă poartă.
  • min. 6: ocazie FCSB! Olaru recuperează la marginea careului advers și îl servește pe Miculescu, care ratează poarta dintr-o poziție promițătoare.
  • min. 5: început solid pentru FCSB, care-și ține adversara departe de propria poartă.
  • min. 3: incursiune bună a lui Radunovic în banda stângă. Muntenegreanul centrează pe 6 metri, dar Miculescu nu ajunge la balon.
  • Ora 21:00 - Fluier de start pe Bozsik Arena din Budapesta.

Maccabi Tel Aviv – FCSB, echipele de start:

MACCABI (4-3-3): Mishpati - Nachmias, Shlomo, Asante, Davidzada - Do. Peretz, Van Overeem, Kanichowsky - Biton, Zahavi (cpt.), Addo
Rezerve: Melika, Amedi - Cohen, Malede, Hozez, Niddam, Jehezkel, Baltaxa, Abu Farchi, Rosen, Nawi, Bitton
Antrenor: Zarko Lazetic

FCSB (4-2-3-1): Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Șut, Lixandru - Ștefănescu, Olaru (cpt.), Băluță - Miculescu
Rezerve: A. Vlad - Panțîru, Haruț, Kiki, Edjouma, D. Popa, Antwi, Chiricheș, Baeten, Musi, Alhassan, L. Phelipe
Antrenor: Elias Charalambous

  • O singură schimbare în primul „11” al campioanei României față de partida tur: așa cum anunța Gigi Becali, David Miculescu i-a luat locul lui Daniel Popa în atac.

Stadion: Bozsik Arena (Budapesta)
Arbitru: Jeremie Pignard ( Franța ) // Asistenți: Aurelien Drouet, Laurent Conigilio (Franța)
Arbitru VAR: Benoit Millot (Franța) // Asistent VAR: Bastien Dechepy (Franța)

UPDATE ora 20:30 - Jucătorii FCSB-ului, la încălzire

+41 FOTO

UPDATE ora 20:10 - Spectatorii români încep să-și facă apariția

Aproximativ 30 de români se află la această oră în tribunele Bozsik Arena, stadion cu o capacitate de 8.200 de locuri.

+41 FOTO

Până la start, rezervele FCSB-ului s-au așezat pe bancă, o parte dintre jucătorii consumând energizante în așteptarea partidei.

UPDATE ora 19:50 - Autocarul FCSB a sosit cu întârziere

Autocarul FCSB și-a făcut apariția la stadion în jurul orei 19:50, cu 20 de minute mai târziu decât era programat.

+41 FOTO

UPDATE ora 19:30 - Măsuri draconice de securitate. Inclusiv lunetiști în jurul stadionului!

Măsuri deosebite de securitate la meciul dintre Maccabi și FCSB, având în vedere situația tensionată în care se află Israelul. Pe clădirile din fața stadionului s-au instalat lunetiști, iar în perimetrul arenei întâlnim un număr mare de forțe de ordine, polițiști și agenți ai serviciilor speciale israeliene.

+41 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (247)
Legend27
Legend27  •  02 August 2024, 23:56
Postat de Catalynn_22 pe 02 August 2024, 13:01

Am numărat în notificãri: mi-ai scris 15 mesaje fără sã primesti răspuns! :-))))))) Iar te-am subordonat si lăsat sa fierbi in suc propriu. Cat despre "umilit", cu 10 clase ale tale nu poti umili pe nimeni, pur si simplu esti ca un țânțar care si imagineaza ca poate umili un elefant.:-)))))) Vrei reply!? Stii ce ai de făcut: dai “pont” pe LIVE (nu ma interesează înainte de meci, nu face o para chioara!) la meciul de Marți de la Praga! :-))))) Dar pot să fac pariu ca te-am dresat in așa hal ca te ascunzi iar ca ultimul fricos și tremuri in debara! :-))))))))

*** te astept cu un pont din nou si la meciul cu sparta,inainte de meci cand cota este mare,ca si cu maccabi. ha ahha

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Legend27
Legend27  •  02 August 2024, 22:41
Postat de Catalynn_22 pe 02 August 2024, 13:01

Am numărat în notificãri: mi-ai scris 15 mesaje fără sã primesti răspuns! :-))))))) Iar te-am subordonat si lăsat sa fierbi in suc propriu. Cat despre "umilit", cu 10 clase ale tale nu poti umili pe nimeni, pur si simplu esti ca un țânțar care si imagineaza ca poate umili un elefant.:-)))))) Vrei reply!? Stii ce ai de făcut: dai “pont” pe LIVE (nu ma interesează înainte de meci, nu face o para chioara!) la meciul de Marți de la Praga! :-))))) Dar pot să fac pariu ca te-am dresat in așa hal ca te ascunzi iar ca ultimul fricos și tremuri in debara! :-))))))))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Catalynn_22
Catalynn_22  •  02 August 2024, 13:01
Postat de Legend27 pe 01 August 2024, 21:26

***

Am numărat în notificãri: mi-ai scris 15 mesaje fără sã primesti răspuns! :-))))))) Iar te-am subordonat si lăsat sa fierbi in suc propriu. Cat despre "umilit", cu 10 clase ale tale nu poti umili pe nimeni, pur si simplu esti ca un țânțar care si imagineaza ca poate umili un elefant.:-)))))) Vrei reply!? Stii ce ai de făcut: dai “pont” pe LIVE (nu ma interesează înainte de meci, nu face o para chioara!) la meciul de Marți de la Praga! :-))))) Dar pot să fac pariu ca te-am dresat in așa hal ca te ascunzi iar ca ultimul fricos și tremuri in debara! :-))))))))

Vezi toate comentariile (247)
Comentează